Det går over….

 

Mens snøen har lavet ned her ute i dagevis og gjør det enda med litt opphold innimellom,så har vi lagt strekk ut her i huset,iallefall en del av gjengen. Allerede forrige mandag begynte noen av de små,og noen store å bli forkjølet,jeg må vel si jeg kjente det mest i halsen for min del. Men,men forkjølelse er liksom noe alle er og blir innimellom det,og på denne tiden av året med minusgrader og andre barn på skolen som er forkjølet er det lett å bli det. Og her i huset med så mange tett inn på hverandre er det og lett å smitte hverandre,men det er no slik vi alltid har vært vant med her. Men det er jo klart like spennende å se hver gang da hvem som blir det,og hvem som ikke. For det er alltid noen som slipper unna,og noen slipper aldri unna. Men sånn er det bare,å bli dårlig innimellom det hører med til hverdagslivet det.

Her har det kommet store mengder snø,som mange andre plasser i landet.Og i går var det et spesielt flott vær.

 

Men både dagene før og dagene etter soldager er det tett i tett med snø igjen,og Brøytekantene i trappa opp til leilighetene her blir høyere og høyere for hver dag. Dette er trappa for noen dager sider,i dag vises ikke trappa i det hele tatt,det er en eneste akebakke ned…

Men denne gangen ble det altså ikke bare med en forkjølelse,her ble det noe som er hakke  verre,som ikke alltid er like kjekt og det er influensa.Og det begynte med nest største jenta,så minstemor,så ble det nest minstemann,og tredje minstejenta og fjerde minstegutten,og hu’ mor. Og i dag har det enda hengt seg på to til av de store…

Stakkars lille minste mor…hun er ikke i form,slapp,trøtt,feber,hovne øyner,hals,hoster m.m Da er det jo godt noen ganger med en myk kosebamse
Så kom det en gutt til i sofaen…..som var dårlig, og dager etter ei jente….Joda de smiler fordet de,selv om de er febersyk,har kastet opp,er i dårlig form…

 

Og dager etter kan vi gi plass til enda en dårlig gut…samme her,feber,oppkast,verkende hoder og kropper m.m

 

ja det har vært mye soving på denne gjengen siste uka…

 

Og hu’ mor ble det og en plass til i sofaen. De andre,noen av de var bare litt forkjølet noen dager de,så gikk  det no over.

Men vi dårlige, Ahhhh….det ble feber i dagevis, det å skifte på å hutre å fryse til å svette og koke over til  kroppen verker,det føles ut som en dampveivalser har kjørt og rygget over en x-antall ganger. Hode verker,og føles ut som en tikkende bombe, man er både svimmel og kvalm,og all energi er som forsvunnet. Man hoster og hoster så magemusklene slår knute,halse er som sandpapir….Noen av barna kastet og opp,ellers har det vært stor forbruk av stikkpiller og febernedsettende,og mange liter drikke av mange ulike varianter. Når ingen orker mat,så er saft is en fin ting å ha i hus med dårlige barn. Så det har gått noen esker med det og. Men det beste av alt,eller man kan vel si, ingen orket noe annet, var det å holde seg helt i ro. Det er  jammen santen bra at vi har en stor og lang sofa med plass til mange i. For i denne sofaen har det blitt mange dager,med mange i,og det er enda noen som ligger der strekk ut. Altså det er uhyre sjelden jeg ligger,for då er jeg dårlig,jeg husker heller ikke sist jeg hadde influensa,men trøsten er jo at, da er det nok leeenge til neste gang,iallefall så lenge at jeg ikke vil huske det.Og man kan tenke seg at både ting og tang ,hus og hjem settes fort på hode om  hu’ mor ikke fungerer. Og det merkes og denne gang. Jeg ble vel heller kalt ‘komentatoren jeg, som ‘bare’ lå der på sofaen og skulle fortelle de andre oppegående ‘gjør ‘ditt’ og  gjør ‘datt’. I tillegg måtte de løpe for småbarn som skulle ha både drikke og is. Men det å ha barn som er dårlig er jo det alltid både fordeler og ulemper med. Fordelen er jo at man vet hvor de er til enhver tid. De ligger jo der på sofaen de,og der flytter de seg ikke vekk med det første. Man har og en helt annet ro i huset ,stillheten er jo til å ta og føle på. For mange av de sover en god del i løpet av et døgn,og leggetid om kvelden,å den er gjort på minutter den. Og det er svært enkelt i matveien,det er tabletter og drikke det,og litt is innimellom.Og ingen av de er vanskelige,sure,trassige eller de hører ikke etter. Neida,de er som engler, de ligger bare der.Uansett å ha en utrensking av kroppen i ny og ne er faktisk bare bra det og ,la kroppen få ‘hvile’ av mat,få ‘svette’ ut litt m.m Da bygges jo immunforsvaret oppigjen og.

Men jeg kan vel si at  jeg har vel aldri sett så mange episoder av ‘Karsten og ‘Petra’ eller ‘Mascha og Mishka’ ( Jenta og Bjørnen ) noen gang på en dag. Så noen ganger kan  netflix være en fordel…

Men så er det aller minstemor da. Hun er bare en liten jente enda,fortsatt litt ‘baby’ og hun er ‘desverre’ ikke  den som ‘ligger’ der de andre ligger. Selv om hun kan sitte litt med de. Neida hun skal holdes på og bæres på, men  slik er det bare med de små. Og jammen er det godt at det finnes både storesøstre her som er frisk,og pappen da,som bistår på det området mye,og alt annet ,selv om det er mammen da som hun foretrekker først av alle.

Jammen godt at det er storesøstre her som er frisk ,som kan bære på en slapp og dårlig lillesøster

Så en dag ploppet det opp utslett på minstemor,og det har og flere av de andre barna her i huset hatt tidligere når de var små.Jeg kjente det igjen som ‘den tredje barnesykdommen’,eller ‘tredagers feber’. Utslettet gir ikke noe ubehag, det er noe som går over av seg selv etter dager,men feber i 3 dager føler altså  med. Så hun fikk  influensa hun og dette,full pakke liksom. Så da ble det mange dager med feber på henne. Stakkars liten.Men jammen santen er hun heldig som har så mange i familien som stiller opp og gir stor,stor omsorg. Da er det absolutt en fordel å være storfamilie,og ikke minst yngst.

Noen ganger får man utslett bare deler på kroppen. Minstemor her har fått så og si på hele kroppen. også i ansiktet. Her har hun på beina

Ja man må jo og si hva som er ulempen med at barn er syk,og det er rett og slett at man synes så fryktelig synd på de. Det gjøres skikkelig vondt i mamma hjerte når barna har det vondt,de er syke og dårlige. Men man må bare ta tiden til hjelp, gi god pleie og omsorg, så går det selvfølgelig over. Men dette innlegget ble altså skrevet kun i mange rykk og napp,det ble en god del pendling mellom sofaen og pc’en med andre ord.

Været i går var utrolig fint,og man ligger inne,den ene etter den andre å kikker ut….åååå i dag skulle vi vært på tur på fjellet,grillet pølser og gått på ski eller aket….et så utrolig fint vær…. og det såg vi på nyhetene på kvelden og at det hadde vært storinnrykk på fjellene over alt,pga det fine været. Men det får bare vi ta igjen !!!

 

To enda litt’ ‘rufsete’ og ‘tufsete’ barn som ‘ser’ lengtende ut…..åååååå vi har såååå lyst ut…..(Ikke så lenge nå,så kan dere gå ut!!! )

 

Og så er det de som ikke er dårlige da…..de er ute de og graver snøhule…

 

Her har de brukt mange dager allerede å laget en stooor,stor snøhule,og de andre er inne og er skikkelig misunnelig. William som er fremst har vært bra hele tiden,men ble altså dårlig i dag,så nå er han havnet på sofaen….

Men så……når noen av de som ble først dårlig,begynner omtrent  å lage hinderløype i stuen og sofaen i stedet for å ligge/sitte der…..Ja DA vet vi at de er i allefall på god vei inn på Bedringens vei. Så nå er de bra frisk blitt og  klar for å gå ut,og det sier de ikke neitakk til.

 

Følg oss Gjerne på Facebook : ‘ Huset med de 11 barna’

4 kommentarer
  1. Godt å høre at noen er på beina igjen. Til de av dere som enda hangler:God bedring!!!
   Blir nok fort noen uker med sykdom i hus når dere er så mange ❤

   1. Joda,har man litt tålmodighet,så går det over…satser på at det ikke blir flere heller nå og at de andre holder seg frisk,ikke alltid stas å være dårlig for lenge,har liksom ikke helt tid til det…ha ha

   1. hei på deg Harald. Tusen takk for tips,det liker vi,vi ser på alle tips vi,skal sjekke dette ut og,men som du sier,så ser huset litt lite ut til 12 -13 pers,de vokser og til de her barna i huset og trenger plass,men et sted må en begynne uansett. tusen takk igjen. Vi setter stor pris på all engasjement. Hilsen oss.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg