Det ble en liten tur med mange opplevelser

Reklame |

Vi kan legge bak oss både en jul,romjul og et nyttår. Vi er kommet og har allerede  begynt på en ny mnd,et nytt år,absolutt med nye ark og fremtidsutsikter. Så er det opp til oss alle hva vi ser,ønsker,vil,tror og håper for dager,uker og mnd fremover.

Her i huset har vi sagt at vi tar en dag om gangen,og det gjør vi,og det vil vi fortsette å gjøre. Likevel sa vi allerede i sommer og mot høsten at vi regnet med å ta en liten tur i romjul/nyår oppover til Bergen, vår hjemby.Vi har noen der som vi pleier og hadde og  tenkt til å  ta turen innom for å hilse på. Selv om det ikke alltid er lange stunden,så er en ‘titt innom’ bedre enn ingen ting. Og slik ble det og. Vi rakk  gjennom mye på de dagene vi var der.

Vi dro oppover,noen dager etter en jul her. Eldste jenta skulle ikke jobbe de dagene,så hun ble med oss. Hun avsluttet nylig en praksis periode,og synes det skulle bli godt med noen dager fri,før det var på’n igjen med jobb,skole,oppgaveskriving og seinere en aller siste praksis periode mot våren.

Det er alltid en tema hvilken vei eller hvilket fjell m.m vi skal kjøre oppover til Bergen,for det er nemlig flere ulike veier å velge. Det var heller ikke det beste været meldt for romjulen ,og noen plasser hadde t.o.m noen fjelloverganger hatt kolonnekjøring. Men vi valgte en vei omsider,selv om ikke alle var enig pga mye svinger,så synes noen at den var ikke så kjedelig som et annet alternativ.  ja ja samme er det no vel…bare vi kommer frem der vi skal.

Turen gikk fint den. Og det var fra ‘winter wonderland ‘og kaldt her øst, til vestlandet som var regnfylt og grønt,Ikke minst forblåst når vi kom dit. ha ha  Men,men slik er det på vestlandet.

Og beklager igjen,men det ble en del bilder denne gangen altså,men slik er det når man skal prøve å få med alt som skjer…

Her øst er det snø,kaldt,og et ganske stabilt vintervær…

Vi sov hos morfar i hans leilighet,fant oss plasser på sofa og gulv spredt over alt,men vi er vant å bo lite og trangt,så vi klarer oss alltid vi. Første dagen gikk til å besøke både den ene etter den andre. Noen hadde vi ikke snakket med på over 7 år. Og de bodde der fast nå, og de ville så gjerne hilse på oss. Noen andre var vi bare rett innom for å si et raskt ‘hei’. for de kom en rask tur i forbifarten,og hilset på  oss i sommer da de var på ferie. Og det er alltid koselig med en liten visitt,selv om det ikke alltid er så lenge !!!

Noen vi var raskt innom for å si hei til. Da fikk noen av gjengen her prøve seg litt på noen ulike spill. Godt å ha en storebror som kan vise hvordan man spiller

Dagen etter hadde vi planer om å besøke pepperkakebyen.Det er liksom bare Bergen som har ‘verdens største pepperkakeby’. Og i denne har vi hvert år,når vi bodde der, besøket.Og så var det og opplevelsen for Leah,siden hun hadde bursdag i desember.

Gjengen klar for en bytur i regnværet,og en tur i pepperkakebyen !!!
Selv om vi har besøkt pepperkakebyen i mange ,mange år,så er det like imponerendes hver eneste gang.Så mange utrolig flotte pepperkake byggverk.Og ikke minst hvordan alt er satt sammen. Utrolig flott.
Det som er så artig med denne pepperkakebyen er at det er bygget så mange kjente bygninger/steder/hus m.m fra Bergen by. Her er b.l.a den fine pavljongen som står nedi byen.
Her er litt fra byen og fisketorget m.m
Veldig mye spennende å se for både liten og stor. Minstemor såg jo klart bare en ting hun…’nam,nam’….ha ha
Men etter mange runder og titalls bilder fra byen,brann stadion,bryggen,torget,vågen,ulriksbanen og mange andre kjente steder fra Bergen by,så var det altså den morsomme sklien som var der mest populær til slutt. Og den var stor og lang,og mange barn og foreldre var veldig aktiv her. For gjengen her var det i allefall super stas.
Etter et par timer i pepperkakebyen var alle vel fornøyd med besøket,og ikke minst Leah ,selv om hun gjerne skulle vært der lenger å skli i rusjebanen.
Så var det å gå ut i regnet,og nå hadde det og begynt å blåse litt. Men hva gjør vel det. vi tåler jo regn vi…ha ha Ja det er godt med snille storesøstre som synes det er veldig stas å gå med lillesøster…
Og seinere på ettermiddagen var det klart for et nytt julebesøk…Og jammen var det heldige barn her som fikk alt mulig godt,kaker,vafler,sjokolade,gotteri,brus osv…Dette var de folkene som var så gavmilde og spanderte pizza på oss i sommer i parken,om noen husker…og er de fortsatt gavmild? jepp….
ja jammen kan det være slitsomt å gå på besøk,da hjelper det på med en liten ‘power napp’ på sofaen.
De som vi besøkte her hadde nok verdens snilleste hund.(Denne hunden passet og Rebekka og Emilie i sommer når eierne var på ferie. ) Og selv om det hang en del unger etter han,så var han like tålmodig og blid….alle ser jo at hunden Leo smiler…..ha ha Men så hadde han det veldig godt der han bodde og da…

 

Dagen etter er det nyttårs aften,og da vi såg denne annonsen før vi dro,så hadde selvfølgelig gjengen med seg badetøy. Og var de der…???
ja klart de var der….dette er noe nytt de prøvde i Bergen i år og var veldig populært. På de timene ute bassenget her på Nordnes var åpent,så hadde det vært innom ca 1000 pers….det er ikke verst. I bassenget var det 26 grader,men i sjøen rundt 7 grader. At noen badet der og var visst ikke så veldig unaturlig…ha ha         I luften var det heller ikke mange plussgrader å skryte av. Ikke minst regn og sur vind. Men en del av gjengen var uti de,både store og små…joda de har viking blod i seg de…
Etter det forfriskende badet i sur vind og regn på selveste nyttårs aften,hadde vi planlagt før vi dro til Bergen at vi skulle besøke fløyen. Selv om vi har vært der utallige ganger,er det like stas hver gang,ikke minst for gjengen her.
Bare det å ta Fløy banene opp på Fløyen ( de som ikke vet hva fløyen er,eller fløybanen kan bare google det og lese. Det er en bane som går opp på et fjell. der er lekeplass og mange turområder,veier innover mot andre fjell,turstier m.m veldig populært og ikke minst flott utsikt over byen. )
Opp kom vi og hvert år på fløyen rundt juletider står det 4 adventslys der. Altså på nyttårs aften var det meldt veldig dårlig vær. Og det var det mange plasser. Sterk vind og regn . Flere steder i landet var det inngått forbud mot å sende opp raketter pga av vinden.Her i Bergen var det og sterk vind.Vi såg bare dagen etter mange steder mye skade vinden hadde gjort i løpet av natten.Men stoppet det oss for å ta turen opp…niks…vi tåler både vær og vind vi…ha ha Og utsikt…? neidu det var null utsikt,det var mye tykk tåke der. Og vi holdt på å blåse vekk.
Fordelen var at vi hadde hele fløyen for oss selv…ha ha her er alltid mye kjekt å gjøre. Flott lekeplass,hinderløype m.m og her skal alt testes ut før vi skal gå ned igjen…
Ja gå ned igjen,for det var og en del av planen. Vi tar banen opp,og går ned igjen. Det tar vel 1 time å gå ned igjen. svingete og bratt,men dette synes de er stas. Vi har tidligere godt noen ganger før ned.
På halvveien lettet tåken,og det hadde begynt å bli ganske mørkt,men litt utsikt ble det over Bergen by i allefall.!!! Og alle var kjæmpe flinke til å gå hele veien ned tross regn og vind.
Happy New Year… ingen nyttårs aften uten stjerneskudd…!!!!
Like stas hvert år med stjerneskudd…!!
Og tradisjonen tro,så har altså gjengen her pleid å gå nyttårsbukk på nyttårsaften. Og intet unntak i år. Vi fant noe i morfars skap som de kunne kle seg ut som ,og med noen streker i ansiktet,så var de klar de.Og med to ivrige storesøstre,så tok de 5 av de yngre søskene med seg på en nyttårsbukk runde ,der de sang så fint…Og gotteri ble det på de og….
Seinere på kvelden da de minste var lagt, hadde de 6 store barna bestemt seg for at de skulle ned i Byen for å se på rakettene som skytes opp fra sentrum. Det var ute i sjøen,mellom alle båter og bryggen at de skaut opp fra en rampe.
her er noen av de,de andre stod enda lenger fremme for å se best mulig..
dagen etter 1. nyttårs dag rakk vi hele 3 besøk. Det er noen tanter jeg har som jeg pleier å hilse på. De drar på årene. Og så på ettermiddagen ble det tur til Farmor og Farfar.
De som tror at de minste sitter så veldig fint når de er på besøk ,tror helt feil. det gjør de altså ikke….
Minstemor som skal prøver seg på å drikke fra glass….
hun prøver hun,joda det gikk jo så fint…i allefall halvparten kom inn munnen…resten…??? ha ha vel øvelse gjør mester. Det var i allefall veldig stas det der da…
Så var dagene i Bergen over for denne gang,og det var bare å begynne på hjemturen. Ikke så mye snø å skryte av akkurat her langs veiene……
Men når vi begynte å nærme oss fjellet og Østlandet,så begynte det hvite og komme til syne.

Vi kom vel hjem og tilbake til hverdagen.Alle har hatt en fin tur med mange fine opplevelser å lagre i minnebrikken. Og det blir ikke så lenge til en neste tur,for vi har planlagt å utføre et prosjekt. Men det kommer vi tilbake til seinere.

Da må vi få takke for 2018,og ønske alle et godt,fredfylt år videre inn i 2019.Og en god helg.Her blir det flytting av alle tingene våres som står på lager inn på et annet lager. (Vi kan ikke ha det der lenger) Så da er det bare å brette opp ermene og smøre musklene.:)

 

Følg oss Gjerne på Facebook: ‘ Huset med de 11 Barna ‘

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg