De storesøstrene altså !!!!

 

De er noen spesielle storesøstre som vi har i denne familien,og jammen er de heldig de 9 yngre søskena som har fått akkurat så godhjertet,snille,omtenksomme og gavmilde storesøstre som vi har her i huset.Ja jammen er de heldig.

Nå er det ikke lenge til hun eldste av storesøstrene her i familien som er ferdig i praksis på sykepleien og på skole. Når hun er det om litt mindre enn 1 mnd,så ‘går’ hun rett over på noen ukers sommer jobb på sykehuset. Og det blir knapt en pustedag innimellom for henne. Derfor tenkte hun og nest største søstra her at de skulle ta seg en liten ‘tur’ en eller annen plass noen dager sammen,og det var nå det passet best.Så her i helgen kom de igjen fra en liten tur fra Kroatia. Da de her tidligere kikket litt på noen rimelige turer,så var de åpen for det meste,men de ville helst til et sted det var fin temperatur.Siden de ikke skulle så mange dager ble det ganske begrenset,men etter litt leiting fant de en rimelig tur til Kroatia for noen dager. Der hadde de hatt noen fine dager,med fint vær og god temperatur. De hadde og opplevet og sett ulike ting. Det er ikke så mye som skal til alltid,men bare det å komme seg vekk noen dager  ja det hjelper alltid på det.

Vi fikk innimellom noen fine bilder fra der de var og deler noen av de her.

 

 

Stedet var altså Biograd i Kroatia !!  Blå himmel,grønt krystallklart vann,god varme,strender og palmer…sukk…

 

 

Ved havna

 

 

De lå på et veldig fint 4 stjernes hotell med både basseng og strand like ved.  Det er enda ikke sesong der,så var det lite folk overalt  og siden vi enda er i mai, så var det heller  ikke den aller beste badetemperatur,men en dukkert ble det likevel.

 

 

mange lange fine strender og turkis vann,stille og fredelig…

 

 

mange flotte plasser langs sjøen,både å gå på turer og sole seg,

 

 

 

mange koselige gater og spisesteder

 

 

 

 

En dag tok de bussen til en ‘fun park’- altså en fornøyelse park med mange karuseller,leker,attraksjoner og opplevelser. Biletten var  til en billig peng.

 

 

 

Og det er jo typisk gjengen her i huset at de liker både fart og spenning,høyder og action.

 

 

 

Og som de sa når de gikk her i denne parken med alt mulig kjekt å gjøre i mange timer,så tenkte de selvfølgelig hele tiden på de andre ungene her i familien. Joda de tenke på de yngre søskene sine de…..’ å her skulle de andre vært,ååå dette skulle de sett,opplevet,prøvd,testet ut osv… ha-ha  ja sånn er det å være en del av mange søsken.

 

 

 Utsikten fra pariser hjulet. Denne ‘fun parken’ var og kombinert med et badeland. Men sesongen var enda ikke begynt,så det var veldig lite folk her. De hadde omtrent parken for seg selv de…Og prøvde alt mulig i timevis igjen og igjen.

 

 

Det var mye billig der,både maten,ting og tang,is,brus…

 

og is ble det noen ganger….

 

 

 

 

I Fun parken….!!!

“å bare noen av de yngre søskena var der,så kunne de prøvd alt mulig sammen med oss “…Men no var jo ikke vi der,så de ‘tok’ seg bare ut de…ha-ha  Og selv om de er store,så er de lekne og barnlige av seg. Ja sånn er det bare å ha mange yngre søsken !!!

 

 

mat måtte de klart ha seg innimellom.

 

 

 

absolutt et koselig sted

 

 

 

 

 

Men så er det de storesøstrene da…..

No er det jo slik da at alle her i huset synes klart det er kjekt at de to jentene tar seg en tur sammen. De er to storesøstre som har hengt sammen siden de var små. Det er 17 mnd forskjell på de og de har nok ikke husket noe annet enn de to sammen. Men klart når de andre søskene her hører at de er på en tur og ikke minst ser bildene fra de,så har jo klart hele gjengen lyst å være med. Men så er vi en gjeng da som liker å reise,oppdage,være sammen og oppleve. Så det er jo ikke så rart sånn sett. Men vi har liksom aldri forventet at når de store barna er ute å reiser alene (som det har vært en del ganger) så skal de ‘tenke’ på oss andre hjemme. Klart når de er på turer,så er de på tur. Da må de jo kose seg,se og oppleve stedene som de er på,det må de unne seg.  Men neida, ikke de her. Når de går på marked,går på butikker,kjøpesenter,gater,er på stranden og ikke minst i denne ‘fun parken’ , så tenker de på resten av gjengen her de. ‘Ser’ de noe,så tenker de automatisk…

“Å det hadde ‘den og den likt’,å se de fine babyklærne,baby skoene til minstemor da…se ‘det’ fine til 5 åringen,7 åringen,12 åringen,9 åringen,14 åringen…pappen,mammen, lillesøster,lillebror osv… Og resultatet er jo at de kjøper med seg alltid noe til hver og en,pluss en hel del andre ting til alle. Og denne gangen hadde de visst tatt med seg en ekstra bag bare for å få plass til ting de ville kjøpe med til bake i gjengen.

Og har vi sagt noe om det?…Forventet det…? niks…Men gjør de det likevel ?….japp….!!!

 

 

 ‘Sånn er det å ha mange yngre søsken…’ Og jammen fant de navnebånd til gjengen…

 

 

 

merke sko til en billig peng til en søster 😉 Slike har hun ønsket lenge

 

 

 

 kaffe til Pappen…:)

 

 

 

 

 

 ….baderinger til sommeren,hver sin sprettball med tau i, mye gotteri osv….

Og gjett om de ble glad her hjemme da. Er jo reine ‘julaften’ for de andre yngre når de får se hva som er kjøpt med til de.Oj,oj oj :0)

 

 

 

 

ja her var det mye spennende for ei lita jente…hun ‘grynter hun når hun ser ‘peppa gris’…ha – ha  Ja nå har vi iallefall gotteri et par helger fremover. 🙂

 

 

Og navnebåndene var godt likt…:)

 

 

 

Leah ble veldig glad for noen badesko som hun fikk seg. Det har hun ønsket seg lege til å ha i sommer 🙂

 

 

Ball gjengen- Nei det skal ikke alltid så mye til…:)

 

 

 

Emilie ønsket seg en vifte hun,og jammen santen så hadde de kjøpt det og…:)

 

 

 

 

Ja de store søstrene altså !!! Ja det er virkelig rørende å se hvor mye søsken og familie betyr for de. Absolutt overveldende.

Ja jammen er de heldig gjengen her som har slike omtenksomme storesøstre. Men det er ikke noe nytt for oss dette da. Vi vet,har sett og opplevet gang på gang deres gode og gavmilde hjertelag for hele familien. Det er ikke noe gjerrige jenter det der nei.De er rause,deler og gir det av det de har. De er aldri vanskelig på dette området . Men tror og at ved å ha et slikt hjertelag og en slik holdning til andre og mot andre ,så kan en komme langt. Men klart her i familien har vi og oppover årene prøvd å lære våres barn,legge vekt på og være forbilde på at det å gi,dele,ofre,hjelpe osv er gode holdninger og verdier å ta med seg videre. Og da er det klart rørende å se at dette er noe de og har ‘tatt’ med seg på veien videre og lever og praktisere det ut. Og det gjelder ikke bare de,men ser og at dette er noe flere og flere av barna her viser etterhvert som de vokser til.  Jeg tro og at ved å være slik ,vil det og komme i retur til en selv en dag.Helt garantert !!!

 

 

 De her to storesøstrene altså….!!

 

 

 

Tusen takk Caroline og Rebekka for at dere er den dere er. Tusen takk for at dere bryr dere om oss,de yngre søskene deres og at dere er så gavmilde. Det rører oss virkelig. Vi er virkelig overveldet over deres gode hjerte. Vi er alle utrolig glad i dere.TUUUSEN tusen takk.

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook : ‘Huset med de 11 Barna’

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg