Sommer avslutninger både ‘her og der’

 

Da er allerede Juni måned forbi,og en ny sommer måned har begynt.

Og her øst begynte juni måned  med mange fine og varme soldager.Ja noe vind var  det innimellom, og det har faktisk regnet  litt  og,selv om det er lite i forhold til vestlandet. Og t.o.m litt lyn og torden har det også vært her. Det har og gått ut varsel for mange måneder siden at det måtte spares på vannet. Alle måtte tenke seg en ekstra gang før springen og dusjen brukes.

Og på de fineste soldagene i begynnelsen av juni måned har vi vært noen små turer her og der som det finnes sjø og vann. For her vil  barna bade med en gang varmen og solen kommer,og de har alltid trives  i sjø og vann. Selv om det fortsatt ikke var noe voldsomme temperaturer i begynnelsen av juni. Noen av de store jentene prøvde og  å sluke noen D – vitaminer fra solstrålene på kroppen også.Og de yngste her har spurt noen gang ,hva er det som er så viktig å ‘sole seg’, og å ‘bli brun’.

Joda det er jo typisk nordmenn det der altså.Med en gang sola titter frem hopper de i shortsen og sommerkjolen og nyter finværet.ha – ha  Men det er absolutt godt med litt sol. 

 

Men det er ingen tvil at no er virkelig sommer måneden i full gang.Minstejenta spurte fra 1. juni og hver dag til skoleslutt  ‘nårtid  sommeren begynte’.  For  når de sluttet på skolen då skulle hun nemlig  få bade. Men det ble altså flere badeturer også før skoleslutt,for det var så fint vær. Og her omkring er det mange fine badesteder å dra til. 

 

Vi hadde og en tenåring som ble fjortis i begynnelsen av juni.Og nå i juli er det en annen ungdom som fyller et nytt år her i familien.  

Men så ble det avslutninger på rekke å rad i juni av gjengen her. Noen fikk vi gå på ,andre ikke. Men sånn er det.Man rekker ikke over alle. 

Uansett gjengen her sitter igjen med mange fine og gode minner fra året som har gått og fra de ulike skoler de har gått på. Og for de alle er det nye kapitler fra høsten av. Men de er iallfall veldig glad for at sommeren her her,selv om de skal jobbe mange av de. De yngste skolebarna er og glad for sommerferie, selv om de ‘skal’ lese hver dag hele sommeren, så blir de enda bedre på å lese, for øvelse gjør mester.

Det ble og noen ‘besøk her og der på ulike arrangement som var rundt omkring.Vi er jo ‘slike’ som går på ‘ting og tang ‘ som foregår ‘her og der’.😊😄

 

 

 

 

       og så var det de sommer blomstenen da, her kommer stadig vekk de yngste med sommerblomster fra grøftekanten. 

 

 

🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻

 

 

 

 

og hele naturen,hager og bed,langst murkanter og husvegger dufter det sommer fra blomster i alle regnbuens farger.

 

                                          🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🌺🍃🌺🍃

 

 

 

 

 

 

ja det er absolutt en finfin tid

   🌱🍃🌱🍃🌱🍃🌱🍃🌱🍃🌱🍃🌱🍃🌱🍃🌱🍃

 

 

 

 

 

5. juni fikk vi en ny fjortis i hus.

 

 

 

 

 

 

En lørdag var det et arrangement for alle barn ved et senter. Og det var mange aktiviteter for store og små barn, og i tillegg kunne barn få hilse på noen kjente  barne – tv figurer. De skulle og ha en opptreden etterpå fra en scene.  Og her hadde de yngste veldig lyst å treffe å hilse på de utkledde figurene,de fikk t.o.m en klem. 

 

 

 

 

Ellers kunne man være med på tegne konkurranse, gjettekonkurranse,leke,klatre,hilse på løven, prøve ulike ting,smaksprøver,tester osv… 

 

 

 

 

 

Det var og en liten ‘fotball konkurranse’- hvem klarer score mål best.

og gutta her er veldig glad i å spille fotball. så de fikk medalje.

 

 

 

 

 

Etter å stå litt i kø,for det var mange barn her denne dagen,så fikk de og hver sin figur ballong før de dro hjem,for da begynte det å regne veldig mye.

 

 

 

 

 

 

Det er ikke så mye denne jenta får bruk for den lille rosa paraplyen sin,men noen ganger når det drypper fra skyene vil hun ut å prøve paraplyen…

 

 

 

 

 

 

Men her øst er det ikke noe langvarig regn, det kan komme noen regnbyer og det er alt. Så både timer etter, dager før og dager etter skinner solen så varmt og fint igjen.

 

 

 

 

Dammen foran bygningene ble til etter noen timer med regn,det skal ikke så mye regn til her øst før dammer oppstår her og der. Ble litt kult med speilbilde.

 

 

 

 

 

Og når solen skinner ,så har det  blitt noen turer til sjøen for gjengen her. 

 

 

 

 

 

 

 sol ,sjø og blå himmel

 

 

 

 

 

 

Og selv om det fortsatt var kaldt i vannet nå i juni, så hoppet de uti og tok noen dukkerter.

 

 

 

 

 

 

 

Solkrem er viktig, og med ei lillesøster som elsker å ‘smøre’, så får de andre søskena smørehjelp fra hun.

 

 

 

 

 

 

Alltid mye spennende å utforske i strandkanten…

 

 

 

 

 

Men så kan det og  skje litt kjedelige  ting ved sjøen og, et lite uhell og eine jenta her skrapte seg opp…

Huff,det var ikke godt,men det er slikt som og skjer med barn i hus. Her går det veldig mye plaster i perioder iallfall.Alltid noe skrubbsår,skrap eller kutt forekommer. Men det går over, bare vondt der å då. Så da ble det plastring på denne jenta ,selv om plastrene ble en del større denne gangen.  Og nå er skrapene nesten helt borte,bare noen merker igjen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi fikk og med oss en bursdags feiring på et badeland en halvtime herfra. Der det var  ballonger og stor bursdags kake, gratis inngang, omvisning på badelandet osv..Og det måtte vi klart få med. Gratis inngang for gjengen kan fort bli noen kroner det. 

 

 

 

 

 

 

Men hun som var så uheldig og hadde skrapet seg opp, og hadde bandasje  kunne ikke gå i bassenget med de andre,så da ble det heller kake og vi dro på visning i kjelleren på badeland. Og det var absolutt interessant. Der var det maaaange store tanker og  mye info om  alle millioner liter vann det gikk i et basseng, renseanlegg, hvor mange hundretusener av kr i strøm det kostet i måneden. At de hentet vann flere km nedi bakken,at de varmer opp vann med sand osv..osv. Med andre ord veldig dyrt å drive et slikt annlegg og mye arbeid . Så da kan man skjønne mer hvorfor det er så mange kommuner i dette land som legger ned svømmebasseng.Og det er jo synd,for barn trenger å få lære seg å svømme tidlig. Da kan man unngå mange drukningsulykker.

 

 

 

 

Så får vi begynne med avslutningene får nå nærmer juni måned seg slutten og den ene etter den andre her  avslutter ulike skoleganger.  Eldstemann var første mann ut. Men han har gått siste året av en  3 årig Vidergående skole fordelt i Russland og i Tromsø pga krigen. De 2 første årene gikk han i Kongsberg.Der vi bodde før vi dro til fjells.

Det ble litt vanskelig for at noen av oss kunne dra til Tromsø å være med på avslutningen denne dagen,men det gikk fint, for det var flere andre foreldre til elvene som ikke kunne komme. Men de fikk en fin avslutning, med fest, mat,taler,gode ord og vitnemålutdeling – og rød rose da.. 😄 ha ha 

 

Neste år blir det militæret for denne karen. Han mål er fortsatt å bli flyger/pilot.

 

 

 

 

 

 

 

Samme dag skulle nest eldste søster her også ha avslutning på sin skole. Da gikk vi andre ned, for det er bare 10 minutter å gå. 

 

 

 

 

 

 

 

Der fikk vi ferske boller og eplecider som velkomst, seinere skulle de ha middag og kaker,men det var kun for elever og lærere. 

 

 

 

 

Det var både sang, veldig bra og flinke dansere fra dramagruppen, taler og gode ord. Ikke minst vitnemålsutdeling til elevene. – 

 

 

 

 

 

 

💗– big siss og lille siss–💗

 

 

 

 

 

Noen dager etter var det avslutning på skolen til skolebarna her. Da var det grilling og lek

 

 

 

 

 

Fine innslag fra ulike klasser. dans,drama,skuespill,sang og trylling m.m 

 

 

 

 

 

 Fem skolebarn som er ferdig med enda et år på grunnskolen. Et litt annerledes år,for her  på denne skolen har de kun gått 1 skoleår. Neste skoleår begynner de igjen på den forrige skolen de gikk på før vi dro til fjells. 

 

 

 

 

 

 

Og så ble det avslutning for 10. klassingen vår . Siste år og fullført grunnskolen. Det er veldig hvor denne tiden går fort. Og de vokser til.

 

🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷

 

 

 

 

Det ble en avslutning med god mat, kaker , taler, gode ord,vitnemålsutdeling og rød rose…!!😄 Litt annerledes for denne 10. klassingen også ,for hun gikk kun 1 år og 10. klasse på denne skolen. Men det har gått fint og hun hadde en vel formulert tale for både rektor, lærere, elver og foreldre. En tale full i ironi og humor. Den fikk ‘karakter 6’ av alle… ha ha de var ganske fascinert av denne talen hun holdt. Men så har vi noen av de her ungdommene i familien her som er utstyrt med et godt talespråk .ha ha  De har vel noe arv fra faren der kan tenkes. 

 

og kaker,joda det sees tydelig hvilke to kaker vi hadde med oss.. ha ha 😊😄

 

 

 

 

 

 

 Og siste skoledag hadde 17 åringen vår en avslutning på sin skole og i sin klasse. Han hadde kun avslutning sammen med elever og lærere og ikke foreldre. Og de hadde kun tatt et felles bilde. Men der var det og både gode ord, taler, mat og vitnemål utdeling.  og selvfølgelig rose…😄

Han har gått på linjen transport og logistikk på yrkesskolen og har mål å bli yrkessjåfør på stor bil,trailer og vogntog m.m. Til neste år blir han lærling. 

 

 

 

 

 

 

 

Hele klassen hans på skolen .

Hvorfor han gikk med ‘hatt’… ??? nei ikke godt å si,men helt sikkert for å skille seg ut… ha ha 😄 og sikkert litt for oppmerksomhet.

 

 

 

 

 

Så var det siste skoledag for gjengen her kommet, klokken er 07.30 og de er på vei til siste halve skoledag på skolen. De skulle ha et par timer kultur dag ,der skolebarna skulle ha på noe klær som representerte deres land.

Derfor har de tre yngste på fest drakt de bruker på 17.mai.

Det er veldig mange barn på denne skolen som kommer fra mange ulike nasjonaliteter.

 

Og endelig sommer ferie !!!!!!!🌞

 

 

 

 

 

Og hva vi har gjort på de siste 14 dager etter skolen var slutt, kommer i neste innlegg. Det har vært fulle dager med innhold og opplevelser.

Fortsatt en fin sommer dag til dere alle. 🌞🌞🌞

 

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook: ‘ Huset med de 11 barna’

 

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg