Et kapittel er over !!

Da kommer det omsider et livstegn fra oss her. Det har vært noen veldig intense dager siste tiden med veldig mange baller i luften. Døgnet skulle så gjerne hatt flere timer enn bare 24. Det har vært alt for lite. Men,men nå er det litt roligere og nå er det  et nytt,men samtidig et kort kapittel som er over for oss.

Og siden mye har skjedd,blir dette et lengre innlegg…beklager det altså,men sånn ble det bare denne gangen…

Altså det ble en kortvarig hyttetur. Eller egentlig var det en litt lenger hyttetur på oss en normalt sett…ha ha for her har den vart i 2,5 mnd. Folks flest med hytte pleier ikke dra på en så lang hyttetur. Men slik ble det altså for oss denne gang,men nå er den over. Altså den kan jo klart høres veldig trist og sørgelig at nå er den hyttetur perioden er over,men det er det altså ikke. Vi er veldig glad for å komme oss videre,men vi hadde jo klart ønsket å komme oss videre til noe mer fast og varig. Men nei du ,ei denne gang heller. Er det intet annet som åpner seg,så er det intet annet som åpner seg,må man,så man. Vi har leitet i områdene rundt her,men uten resultat,og så må vi bare inntil videre bo her i denne komunen.  Dette stedet vi nå er, har vi tatt med oss bare  kler,dyner og mat og vi har altså innkvarterer oss  i en leilighet. Så nå har vi prøvd det og…

og gjengen her er no like blid de,uansett hvor vi havner…

Dette er en leilighet med flere andre leiligheter i huset. Ved siden av ligger det yttligere 3 bygg med mange  leiligheter i. Tidligere var det høyskolen/universitetet som eide de her leilighetene som det bodde altså studenter i. Men leilighetene er gamle og slitt,og i stede for å pusse opp m.m så har høyskolen bygget nye studentboliger et annet sted her i Byen. Da har de her leilighetene stått tomme i 2 år,men så kjøpte kommunen de opp, og pr i dag bor det kun flyktninger familier her. Men så var den ene leiligheten ledig ,som vi kunne få leie om vi ønsket.  Joda vi har jo ikke funnet noe rundt her enda,så da må vi bare begynne et sted inntil videre.

I utgangspunktet var dette studentleiligheter,men i dag bor det flyktninger fra ulike land her. Vi leier midlertidig den leiligheten rett frem. Det er noen som bor både over og under og ved siden. Egentlig ikke noe egnet for oss i det hele tatt med mange barn,men det er bare dette vi kunne leie akkurat nå,så får det bare gå inntil videre.

dette er altså bygget som studentbolig for 4 studenter i hver leilighet. Det er en lang gang,4 soverom, felles oppholdsrom med åpen kjøkkenløsning.Det er 4senger totalt,noen senger har sengeskuff,og noen små kan ligge der,men ellers ligger resten på madrasser på gulvet. Vi  deler på sengene,og de  går på rundgang.

rommene har lett møblering som kontorpulter,hyller og skap og seng som står igjen fra de 4 studentene som bodde her. Med belegg  på gulv gjennom hele leiligheten føles  det som et legekontor,helsestasjon,tannlegekontor eller annet offentlig rom…  HA HA  men,men  så lenge det er lego tilgjengelig,så leker gjengen her fint på gulvet de…Det er i allefall god plass å gå på.

Men det oppholdsrommet her midt i leiligheten,det ER altså helt identinsk som et venterom altså…. og den røde sofaen den er jo bare et kresj blikkfang i seg selv…ha ha  det føles virkelig som man bor på et legekontor,med gang,venterom og kontor…Vi måtte jo klart bare på rein og skjær tull ‘leke’ legekontor en dag. Kunne bare ikke dy meg…..ha ha Mange av de store og noen av de mindre satt i sofaen,og  rommet ved siden av,med gang mellom er identisk som et kontor,med kontor møbler,data og en seng…jeg gikk ut i gangen,åpnet døren til ‘venterommet’ og ulike ‘navn’ ble opplest…fru Jensen, Fru Lauritsen, herr Gundersen osv…og alle kom inn på kontoret og måtte klart sette seg på en stol og fortelle doktor Nilsson hva som plaget de.. så ble det ulik behandling m.m ,og de ble sendt på dør….ha ha

jadda…man får ikke mer morro enn man lager sjøl…Men ikke for å klage altså,men helt ærlig det er skikkelig ekko når vi snakker,kaldt,ukoselig, suuupersterke lyspærer i Taklampene og man føler man bor i et kollektiv,eller som sagt på et venterom ha ha  Altså det virker sikkert  som en klage,men man må bare ha galgen humor noen gang.det mye rart man skal prøve ut,mange kapitler å skrive,men for all del vi har mye å takke for,det er ikke det det går på,men noen gang må vi bare se humor og ironi oppi alt. Og så har vi ikke annet valg nå enn å få bare gjøre det beste utav det.

Minuset er og  at det er veldig høy husleie på de her leilighetene,og det er noe vi ikke kan sitte med pr i dag. Det er dobbel husleie enn det vi har betalt siste årene på forrige hus.Så det blir alt for høy utgift. i tillegg betaler vi for lagringsplass for alle tingene våres og det kommer i tillegg,Men katta og hunden får være her,og det er jo positivt. Men vi ser videre,og dukker det noe opp innen kort tid ,så får vi bare forflytte oss videre altså. Vi jakter altså fortsatt på bolig.

“Huff det høres slitsomt å måtte flytte hit og dit…og det nærmer seg jul og allting,tenker noen…” ja det er jo nok det, og ikke minst med 10 unger på slep,og ting og tang,men har man ikke noe annet,så har man ikke annet valg. Vi får bare gjøre det beste utav situasjonen. Dette er enda bare en mellomløsning og så får vi  som vi har gjort en stund,og sagt ta en dag om gangen.Så får vi bare se etterhvert.

Siste uken har altså dagene gått i overflytting av ting og tang. Nedvasking av hytten,og når den i tillegg var møblert tar det ekstra tid å skrubbe både kjøleskap,vaskemaskin,komfyr,skap,kommoder,sofa,stoler m.m,men vi har og rukket året julekonsert på skolen til barna innimellom alt. Vi ble ikke ferdig å vaske siste dagen før kl 3 om natten,og jammen var det da godt å låse døren for aller siste gang.

Og enda en annen ting som det har vært innimellom alt som og har tatt tid er en arbeidssituasjon.

Det er en familie her ,der noen av deres barna går i samme klasse som våres barn.De driver et firma. De driver med taktekking på ulike byggeplasser,bygg m.m det er de som legger himlinger,skjelettet til ulike tak,takplater, m.m ikke på vanlige privat boliger,men kontorbygg,sykehjem, som er private eller offentlige bygg m.m Og nå har de et oppdrag sammen  med andre som elektrikere,tømrere/snekkere,malere,entrepenører,ingeniører,møntører  mfl om et bygg som bygges. Det er en høyskole en times kjøring herfra som holder på å bygges.Og den skolen skulle vært ferdig i august og er på etterskudd. Derfor jobbes det på spreng der for å bli ferdig.Men ofte er det slik med byggebransjen at de ligger på etterskudd.

Altså dette ekteparet som driver eget firma har jobben med tak,og siden de er i en tidsklemme hadde de vurdert å skaffe litt hjelp.Det er mange takplater i mange etasjer som skal legges,samtidig skal tak både nede i kantinen ,fojaen,informasjonen m.m legges,og det er andre plater,og det tar tid.  De tenkte da på oss,og spurte om noen her i huset,samme hvem hadde mulighet for å hjelpe med å legge noe takplater for de. Og oppi alt med flytting og nedvasking,så sa selvfølgelig vi ja vi …ha ha  Hadde vi tid til det? niks,overhode ikke, men det var ikke over så mange dager eller lang tid,og så var det klart en fin måte å få inn noen ekstra kroner før jul og ikke minst hjelpe å gi en hånd. Uansett vi har sagt vi er som poteten og kan brukes til alt mulig. Er det ikke noe vi kan eller har prøvd før,så er det bare å hoppe i det og lære det. Alt har med innstilling og holdning å gjøre. Så vi fant ut at den som kunne dra å jobbe noen dager ble meg og nest eldste jenta her Rebekka. Så da ble pappen hjemme med de 2 minste.men det var og av praktiske grunner siden han har bilen og henter skolebarna m.m

Dette er en høyskole som bygges,og det er kontor,klasserom,møterom,gang m.m over alt. Det som dette ekteparet med eget firma har gjort er å bygge ‘himling’,det er rammen oppunder taket. Og etterpå skal takplater legges oppunder.Og det ble  altså stort sett vår jobb. Her er Rebekka i full gang.

 vi oppholdt oss altså på en skikkelig byggeplass  med mye aktivitet fra morgen til kveld.                                 *Bilde 1  er brakker med spiserom,garderobe,toalett,byggekontor m.m

* Bilde 2  er et hjørne av skolen. Bygg A,den har 3-4 etasjer,og myyye tak plater skal legges i alle etasjer

 *Bilde 3 er bygg B,det er en annen del av skolen. Den har 2 etasjer som det skal legges takplater i.

            *Bilde 4 gang/korridor oppe i 3 etasje som vi har tettet igjen med takplater. Et pirkarbeid,men når en får teken på det går det unna. Bortover er det klasserom,kontor og møterom. Noen rom skulle det og være tjukke takplater på. Alt har med isolasjon  å gjøre,og ang. lyd i rommene.

jaja er man som poteten,så kan man brukes til det meste…ha ha     Det er påbudt med hjelm og refleksvest på byggeplassen,så det er viktig med utstyr. Vi måtte og ha vernebriller og noen gang munnbind, på for det drysset glava fra platene rett ned i ansiktet. Takplatene er laget av glava,og det klør altså…

ja her er det bare å sette i gang å tette. mye takplater som skal legges. Vi måtte og noen ganger begynne en annen plass for det var  rørleggere og elektrikere,vaskere ,rørisolatere som måtte gjøre jobben ferdig først.Det er mye rart oppunder taket. Dette var i bygg B,og vi kan se ut og bort på bygg A

innimellom  var vi og litt ute å ryddet mye plast,papp m.m i conteinere. Det blir en del  søppel av all innpakkingen takplatene ligger i. Vi måtte og hente og bære en del takplater utefra og inn. De her platene skulle være ned i kantinen m.m  De andre vi la var i kasser…

Det var absolutt veldig artig å prøve og ikke minst gjøre noe annet/nytt.Og vi vil nok bli brukt igjen.

Men Så innimellom alt var det altså og tid for årets Julekonsert på skolen,og jammen har de øvet lenge de her skolebarna,og jammen santen var de super flink og.

Joachim i 8.klasse ledet julekonserten,Ruben styret lyd,bilde m.m og de andre var med å sang m.m

Benjamin og Talitha  var med pappen,mammen og storesøster Rebekka og så på.En flott julekonsert…

Benjamin måtte kikke på den fine lille pepperkake byen som stod utstilt i gangen,som noen elever på skolen hadde bygget…

Etter julekonserten solgte Ruben og 10. klassen han går i kaker og pizza til inntekt for skoletur de skal på i mai neste år. Vi klarte innimellom flytting og nedvasking å sveise sammen en eplekake,og med is til…

Altså ,de barna var skikkelig flinke til å synge,og så mange flotte julesanger de sang….. det var virkelig en veldig fin julekonsert,og man fikk et lite snev av julestemning…(skal legge ut en snutt på facebook siden av en sang de sang…)

vel,litt julestemning trengst,for det er noe vi overhode ikke har noe av her enda i allefall …ha ha

Det har i allefall  vært mer enn nok å gjøre kan man si,og det har gått i ett. Og det som og har vært litt av en ekstra jobb, er at denne leiligheten som vi har nå kommet inn i var ikke nedvasket,så da blir det en runde her og med det.Og en god del skitt har det samlet seg på de 2 årene det har stått tomt.

Så da runder vi av her enn så lenge,og vi fortsetter med å ta en dag om gangen,tror det er best slik enn så lenge.

 

Følg oss Gjerne på Facebook : ‘Huset med de 11 barna’

 

12 kommentarer
  1. Å,kjære dere alle sammen!
   Først må jeg gratulere dere med ny boplass. Skjønner at det ikke var drømmen, men godt at man har tak over hodet. Jeg måtte selv leie en nedlagt bhg (mange år siden) og det blir ikke helt hjemmefølelse av bonede gulv og ekko i et gedigent rom hvor stue og kjøkken går i ett… det er da man må gjøre som dere. Ta fram galgenhumoren og le. Med latter så overlever man “alt”.
   Den måten dere hjelper og dra lasset for andre når dere selv har hendene fulle er fantastisk 👍

   Jeg krysser fingrene videre for at det skal komme en positiv overraskelse angående hus eller permanent bosted om ikke lenge!

   Lykke til og god jul

   1. hei på deg Kanutten. tusen takk for alle gode ord. Ja man må faktisk bare ha humor oppi alt.men for all del,det må ikke oppfattes som om vi klager,det er ikke slik ment. I utgangspunktet er dette absolutt greit som en midlertidig løsning,men problemet er at det er så fryktelig dyrt,at vi har overhode ikke sjangs til å betale så mye hver mnd.da går det bare utover andre ting,så det var om det ikke var for det,så var det absolutt greit. Nei vi har bodd på mange ulike steder,så vi er ikke verken kravstore og storforlangende sånn sett. i begynnelsen med tre små bodde vi i et gammelt hus uten isolering fra 1700 tallet. da satt vi med votter inne,knust rute på soverommet og snø på innsiden,og osten frøs på kjøkkenbenkn…og lasse mus i skap og vegg…ha ha neida,vi er glad ,for all del at vi har tak over hode.Det er ingen selvfølge.Så får vi bare ta en dag om gangen og tro ting løser seg etterhvert.fortsatt fin forjulstid og helg til deg og dine.

    1. Nei,jeg oppfatter det ikke som klaging, men dere må da vel ha lov til å ønske dere noe annet uten at det gjør dere utakknemlig. Dere er jo ganske mange,så det er fullt forståelig at det er upraktisk i det lange løp med tanke på pris og plass.
     Men vi får håpe det kommer noe snart. Det synes jeg virkelig dere fortjener, både store og små ❤

     1. åå tusen takk igjen snille deg. Vel pappen her i huset synes i allefall at det var det mest negative og klagete innlegg han hadde lest noen sinne…ha ha og ‘alle’ der ute oppfattet oss ,eller meg da som både klagete og utakknemlig. Men det er ikke det som menes med innlegget. vil bare si åssen det faktisk er,og at man må bare ha humor oppi situasjonen,og se alt på en litt ironisk måte.Og det er sant som du sier…man kan klart ha ønsker uten at det oppfattes som klage eller utakknemlighet.Men det er vel slik at vi er alle ulike og har og ulike oppfattninger av situasjoner. nei vi er absolutt takknemlig,vi har overhode all grunn til å takke for sååå mye hver dag.Men man må og være åpen for å se litt realistisk på ting. vi må klart fortsette å tro at ting løser seg,noen ganger tar det tid,lenger enn man tenker eller ønsker,men det gjelder å bare være tålmodig. tusen takk igjen…klem til deg

  2. Wow.. helt overveldende hehe:-D
   Godt med livstegn fra dere,-) Så flinke alle sammen; jobber og vasker og flytter..er då imponert. Synes det er mye ståpåvilje, og godt mot hos dere! :))
   Dere får julepynte, så det blir mere hjemmekoselig. Rød sofa er der jo allerede 😀 Stå på gjengen- dere er helt unike 😍❤
   God førjulstid 🙂🙂🙂🎅🤶

   1. å takk å takk snille deg Bella for gode ord. Vel flink å flink…ha ha men begynner vel å få teken på dette her med nedvask/utvask nå eterhvert…godt jeg er vokset opp i vaskebøtta…ha ha joda vi må klart gjøre det beste utav det.minuset er at alt vi har er pakket ned og stuet vekk. har ikke en vase en gang til en blomst.og det er for dumt å kjøpe nye jule ting nytt når vi har alt fra før.Men vi får se hva som skjer fremover og de neste dager og uker. Er jo så dum tid dette. og vi som er en sånn juleglad familie…elsker å pynte,å bake osv… og den røde sofaen …ja den er så slitt og stygg at man lurer jo på hva som har vært i den før…ha ha ser hver dag på gis bort på finn etter en annen…men faren var klart ikke ille nå til jul…ha ha …Altså vi må jo klart bare le oppi alt og…ikke hjelpi å deppe nei…her er det bare å se positivt på situasjonen og gjøre det best og se fremover….uansett takk igjen og fin førjuls tid til deg og dine…:)

   1. tusen takk for gode ord. Men vi er nok ikke noe bedre enn andre,langt i fra.ha ha Vi får bare gjøre det beste utav situasjonen,og det hadde nok alle andre og gjort..men takk igjen. fin helg til deg og dine.

  3. Tycker inte alls att du klagar, tvärtom, du har verkligen HUMOR :)…så målade beskrivet av “läkarmottagningen”….ha ha ha

   Hoppas verkligen att det ordnar sig för er snart så att pappan i huset inte får låååångt skägg:)

   Det är ju genom prövningar i livet som ens tro växer o man kommer närmare Gud…men det är inte lätt när man står just under “prövningen”….det kan vara oerhört tufft….

   1. åå takk for alle gode ord, ja vi må klart bare se humoristisk på det. Og langt i fra ment som klage. Og noen ganger går det ikke alltid slik en hadde trodd,eller ønsket. men det er bare en midlertidig situasjon og vi tror og er overbevist virkelig at man kommer igjennom før eller siden.Og det er godt å vite at gjennom alt så er han med. uansett hvordan ting går.
    Ja og vi må absolutt få noe mer varig hus etterhvert for det sjegget….det er overhode ikke populært her…ha ha ha klem til deg

  4. Jeg er imponert altså. Jeg kan ikke si noe annet enn det, men jeg må si at jg ble nesten litt sliten av å lese alt dere har rukket over.
   Kos dere videre

   1. ha ha …ja du får det sagt du Chanett…ja noen ganger går det i et forrykende tempo.Men jeg liker å ha noe å gjøre på og ikke minst ha mange baller i luften. Så det går helt fint. Som regel er det bare midlertidig.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg