Så bra gjort.

Dette blir vel et lite skryte innlegg da,men samtidig et smart Tips som kanskje noen andre kan dra nytte av…Jeg synes i allefall at det er bra gjort!!!

No er det slik at vi har en morfar som bor i Bergen.Og det er en morfar vi alle er veldig glad i.Han bor åleine der siden mormor døde for noen år siden.Men morfar er altså en kar som klarer seg veldig fint.Han har vokst opp i et hjem der de måtte lære å både lage mat,bake og sy/strikke og mye annet. Det var slik de måtte lære før i tiden,men det var klart ikke noe gutta lærte alltid,men oftest forbehold jenter,men morfar lærte seg alt dette.I tillegg er morfar en handymandy mann i tillegg.Morfar kan det meste liksom :)Og dette vokste jeg opp med,en far som og lærte oss og alt mulig,for han kunne liksom alt mulig han. Men no er det altså ikke et skryte innlegg om morfar.Selv om det er myyye kunne vært sagt om han altså.

Når mormor døde for allerede 6 år siden,så visste vi at morfar ville klare seg helt fint.Han er en selvgående,selvstendig og selvhjulpen person.Men likevel var det et område han slurvet litt på,og det er noe mange enslige som gjør det samme.Og det er altså dette med middagsmat hver dag,eller i allefall noen dager i uken.Og dette er og noe som er tiltak for mange andre.Det er så mye lettere å steike seg et egg på en brødskive eller lage seg noe annet enkelt.Og klart dette går fint innimellom.Men noen ganger i uken burde man i allefall få i seg noe skikkelig middagsmat med grønsaker,fisk/kjøtt poteter m.m For Eldre som yngre er det viktig å få i seg godt med vitaminer og kalorier.

Og klart morfar lager seg mat,men noen gode middagsmatretter ble det sjeldnere og sjeldnere av.Mat i frysen har han,men det er vel dette med å tilberede og lage det til som ble mer og mer tiltak.Og klart det er forståelsesfull at det kan bli kjedelig i lengden å spise åleine,mat kan  smaker oftes bedre sammen med andre. Men det er ikke alltid så lett å gjøre noe med.Men ang.mat og middagsmat å tilbereding av det, kan vi klart alltids gjøre noe med.Han kan ikke ha frysen full i mat og ingen spiser utav den.

Men så her tilbake til august skulle eldste jenta en tur opp til morfar en helg. Da bestemte jeg og hun at da måtte hun hjelpe han litt med dette angående middagsmat m.m 

Vi er jo to personer som har jobbet og hun jobber fortsatt innom helse og med eldre og vet at det er viktig med sunn,god og variert mat i hverdagen.

Nå er ikke morfar en sånn gammel mann da,ikke i følge han selv,han mener jo selv han blir 27 hvert år….haha men en ting er vi enig om da,at han er ikke helt ungdom lenger…haha

Så før eldstejenta Caroline dro,drøftet vi litt hva hun skulle gjøre,lage,kjøpe m.m Det som er viktig når man skal lage middagsretter er å gå utifra hva man har i frys,kjøleskap,skuffer og skap.Det er slik man får brukt opp mat som en har liggende fra før. Og så lage menyer utifra det.

Så når hun kom dit gikk hun igjennom hva han hadde i frysen og i skuffer og skap. Og utifra det laget hun flere ulike  menyer.Etterpå så dro de ut for å handle inn det som ellers trengst/mangler på ulike butikker.

Caroline er og en jente med sunn fornuft.Hun bruker mye ‘mat appen’ der man kan se ukestilbud på de ulike    butikker,hun finner rimelig alternativ og kjøper mat på datovarer. Og ikke minst lager mye mat fra bunn.Så hun er godt lært opp hjemmefra…haha.

Så omsider satte hun i gang og lage mat.Mange ulike og varierte middagsretter posjonsvis,fordelte det i bokser og frøs ned.Da kunne morfar bare ta opp av frysen og varme det i ovn eller mikro.Det er ikke så tiltak i allefall.

 

Hun stod i flere timer å steket,kokte,skjæret opp,tilberedet og laget mange ulike middagsretter.

Det ble over 30 porsjoner omsider,og mange ulike middagsretter laget…

Så ble alle posjoner  lagt i ulike bokser og frøse ned

No hadde han hjemmelaget ferdigmat en god stund fremover.

Men nå for et par uker siden dro de to store jentene tilbake til Bergen.De skulle i et bryllup til en kusine,og såg da muligheten til å lage en ny ladning med middagsretter til morfar.Nå var de to,to som liker å lage mat og hjelpe.

I bryllupet de var i,skulle alle gjestene ta ulike morsomme bilder av seg og lime inn i en minne bok med en hilsen…

Men også denne gangen ble det mange ulike middagsretter og neste 30 porsjoner med middagsmat til morfaren.

Så no har han litt middagsmat fremover også,for det var tomt for middager fra forrige Gang.Og så regner vi med at det blir en tur til før året er omme.

Så det er her jeg må komme inn med bare litt skryt da.At det er så bra gjort  at både størstejenta først og ikke minst begge de to eldste ville gjøre dette for morfaren.At Eldstejenta tok seg tid oppi sykepleistudiene,praksis,lesing og praksis å dra dit.Vi skulle så gjerne gjort dette selv,men det har ikke vært så enkelt siste tider å tatt turen over fjellet.

Men Vi får håpe at vi kan klare å få til en tur før nyttår,alt kommer an på bo og flyttesituasjonen.Men så får vi håpe da at morfar er fornøyd,i allefall litt da….haha…Og det tror vi han er.

 

Følg oss Gjerne på Facebook: ‘ Huset med de 11 Barna ‘

 

 

 

 

 

4 kommentarer
  1. Blir helt varm om hjertet av å lese dette innlegget. Hvis alle hadde gjort slik innimellom for noen som trengte det ,ville definitivt mange hatt bedre livskvalitet.
   Her oser det av riktige verdier ❤

  2. Jaaaaa Kanutten: er så sant så sant.Fikk bare her en tilbakemelding av en eldre bestefar at Tenk om han hadde slike barn/barnebarn som hadde gjort noe slikt…
   Og det er så rett.vi bør alle ta mer vare på forrige generasjon.Mange som har det så travelt i dag at de eldre glemmes vekk.sksl ikke så mye til. De eldre har ofte alt,men dette er fine gaver å gi….

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg