Virkelig flott gjort….

Altså i Forrige innlegg hadde vi plukket en god del sjampigjongsopp som vi har fryset ned.Og når da ‘frys’ ble nevnt så fikk altså Pappen her i huset en veldig hyggelig telefon her en dag og det hadde altså noe med ‘frys’ å gjøre.

Altså det er noe vi synes i allefall var virkelig flott og fantastisk.

En av skole barna her i huset har en elev i klassen sin.Det var altså Moren til denne eleven som ringte Pappen her en dag. Hun jobber som fysioterapaut og reiser b.l.a rundt i ulike hjem og utøver fysioterapi på de som trenger det eller har krav på det. En dag var hun hjemme hos et eldre ektepar og utøvde fysioterapi.De kunne da fortelle at de skulle flytte fra den eneboligen de bodde i,og inn i en leilighet. Å flytte fra et stort hus til en leilighet på 75 kvm gav de en del utfordringer. De måtte altså kvitte seg med en del ting og tang som de ikke verken hadde plass  til eller kunne ta med seg videre.

Dette eldre paret hadde i kjelleren sin 3 frysebokser.1 stor og to litt mindre.Og alle de tre boksene var full i ulik mat.De kunne bare ta med seg EN liten fryseboks der de nå skulle flytte. Og denne eldre damen spurte da hun fysioterapauten om hun ønsket en del frysevarer som hun hadde i de her ulike fryseboksene. Det var mye kjøtt og ulik middagsmat,og en del bær m.m 

Nei,fysioterapauten takket fint nei.Hun hadde ganske full fryseboks selv.

Dette eldre paret ønsket overhode ikke å kaste noe som helst mat,det kom bare ikke på tale. De kommer fra en tidsperiode,der de brukte all mat uansett. Før i tiden hadde de heller ikke alltid så mye mat. Så de utnyttet alt.I dag kastes det desverre alt for mye mat, og det er veldig trist.

De lurte da på om hun visse om noen andre da  som ville ta i mot en del frysevarer.

Nei hun fysioterapauten kunne ikke komme på noen, alle hun kjente og visste om hadde rikelig og mer enn nok i fryseboksene sine.

Men så kom hun plutselig på oss….hun visste at vi var storfamilien, og i storfamilier vet alle at det går en del mat.Så hun lovet denne eldre damen å sjekke ut og høre med oss om vi var interessert.Ja det var flott synes de.

Så da fikk altså Pappen denne telefonen, om vi var intressert i en del frysevarer og komme å hente.Og vi er glad og takknemlig for alt vi, så vi takket storlig ja, og dro et par dager etter opp til dette ekteparet.Klart de ikke må kaste mat, nei vi har god plass i fryser vår vi ….

Altså vi har god plass i fryseren vi….

Da vi kom for å hente tingene fikk vi bli med i kjelleren der fryseboksene stod. De hadde altså 3 frysebokser, en stor og to mindre.Det er kun den ene lille de kunne ta med seg,og da må en del av de andre tømmes.

Og etter en del poser som ble bæret ut og inn i bilen, så ble det en del tilslutt

“Mamma, her er enda en pose….”

Og jammen sant var det mye flott, god og ikke minst artig kjøtt og ulik mat som var i de her posene.

Det var mye sosekjøtt, flere lammelår, lammestek, lammekjøtt, flere svinekam, fisk/sei, laks, hjemmelaget fiskeballer. (Som hun kalte det) og så kommer de artige kjøttsortene…

...det var Hare, geit/kje, gås, og…..

Hestekjøtt….haha vi måtte bare le vi…jo det hadde hun kjøpt av nabo, og det var veldig, veldig godt…

Og så var det mye ulik bær, flere bokser med  tyttebær, solbær, stikkelsbær, skogsbær, jordbær og ikke minst multer….og noe grønsaker m.m 

Ja dette synes vi altså var virkelig flott gjort, helt fantastisk…

Og No fikk vi fylt opp litt i frysen i tillegg .haha 

Ja no har vi mange middager fremover, og her synes gjengen at det var spennende med så mange artige og ulike kjøttprodukter . Noe de gleder seg til å prøve.

No har Pappen her i huset drevet en del med jakt i sine yngre dager.Så han har jaktet en del på både gås og and m.m så det har han smakt før, og sier det er veldig godt…mye bedre enn kylling.

Igjen dette var storartet gjort.vi er veldig takknemlig for at folk tenker på oss, og dette var og en veldig smart tanke.Har man noe liggende som kan ikke trenger mer m.m så kan en jo bare gi til hverandre….å kaste mat bør ingen gjøre.

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook: ‘Huset med de 11Barna’

8 kommentarer
  1. Dette var en gledelig historie😀👍Så flott at dette kom dere til del.Ja,den störste gleden vi kan ha,det er å gjöre andre glad.❤️Det har jeg erfart stemmer.😀Sikker på at dette ekteparet ble veldig glade og.😀Velsignet väre dere,og lykke til videre med husjakten.😊Klem fra Unni.

  2. Det är en välsignelse att ge och en välsignelse att få!!
   Dessutom blir ju också (mat)utgifterna mindre vilket kan behövas nu när ni är på husjakt….alltså när ni väl funnit hus så lär det ju bli en del extra utgifter…blev krångligt skrivet, hoppas du förstår vad jag menar 🙂

  3. Så heldige dere er 😊
   Gled dere til hestekjøttet. Det er mørt og fantastisk i smak. Og ekstremt dyrt hvis dere skulle spist det på restaurant.
   Kos dere med masse god mat i helgen 😀

  4. Hei du Anonym: nja…det huset var alt for lite til oss i utgangspunktet.og så lå det tett i tett med andre hus bortover veien…ikke helt egnet for oss…haha

  5. Jaaa dette var stor stas Kanutten: synes det er flott at folk velger å gi.
   Hestekjøtt høres spennende ut.mener jeg har smakt det en gang når jeg var 18-19 år i Israel. Har hørt at det er godt.Det blir liggende i frysen enda, vi må fokusere på flytting inntil videre.Men de store her gleder seg til å smake det.

  6. Takk å takk gode du Från en syster i Herren: jovisst forstår hva du mener, og det er så sant.Fantastisk å bli velsignet av andre.Bra at andre gir enn å kaste mat.
   Ja det er nok utgifter med hus…så alt tas i mot med takk. Ikke minst spennende å prøve nye ting…hest? ?? haha

  7. Tusen takk Unni Aaserud: ja fantastisk at andre gir .Ses absolutt på som en velsignelse. Og hun damen ble veldig Glad for at vi kunnet ta i mot.sant…en stor glede å gi….og dere er og et meget godt eksempel.vær velsignet.klem herfra

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg