Sommer følelse

Siden vinteren varte så veldig lenge i år,og siste snøen smeltet ikke før i mai her,så ble det lite vår dette året. Og så kom det flotte været og plutselig kom sommeren veldig tidlig. Og dette merkes veldig på både planter og andre vekster i naturen. noen planter var sein å komme,men så plutselig kom den ene markblomsten etter den andre ploppet opp av bakken. Og alt kom på en gang,klart til stor glede,men ikke alle blomstret så lenge sånn som feks syrin. Så derfor må de bare nytes så lenge de varer. 

Altså det er ikke noe nytt at jeg er veldig glad i blomster. så dette innlegget er vel og mest egenet for de som og er interessert i blomster,og er du ikke det,så trenger du ikke bla videre ned…ha ha  For her blir det litt mye blomster kan man si…men sånn er det med en slik ‘interesse’. Blomster er jo så fint,fint å se på,dekorative og ikke minst mange av de lukter godt og.Det skaper både liv og glede med blomster.Det gir skikkelig sommerfølelse.

Og no når naturen er full av mange vakre markblomster og de er i tillegg helt gratis å plukke,så kan man ikke bare gå rett forbi uten å plukke med en bukett. det er nesten som blomstrene står der i veikanten og strekker hals og roper…’Plukk meg…Plukk meg”.. ha ha 

 Alltid like koselig når de små kommer med blomster som de har plukket.

og det som er så fint her,er at de minste barna liker og de her sommer mark blomsterne,og de liker og å plukke de.Ja også vet de da at  mammen liker så godt blomster. Synes det er noe som varmer og rører et mammahjerte når de små går langt ned mot åkeren for der står prestekragene i full blomst. De har fokuset på noen blomstrer som står der,bøyer seg ned,drar opp flere blomsterstilker med hele roten…jaja pyttsann,det gjør jo ingenting.De plukker de så med seg,mens noe jord drysser utav røttene på blomstrene. Lang vei hører man,

“mamma,mamma, vi har noe til deg ..”

og der står de og smiler…’Mamma,blomster til deg!!! du må sette de i vann’.

de rekker frem de fine prestekragene med laaang stilk og rot på enden,der enda litt jord drysset ned….

‘her’!!!

vel noen ganger har det fristet å be de ‘lære ‘ faren sin dette med ‘blomster’ og ikke minst den store glede med å gi blomster ..’ ha ha 

vel da er det bare å vente,så kan det være det kommer et gullord en dag fra en barnemunn til faren.

Men en dag tidligere plukket jeg selv en bukett med prestekrage. De er alltid så superfine.og dekorative, de står veldig lenge. Da var vi på en liten tur og noen badet for det var en fin temperatur både tin lands og til vanns.

De søteste prestekrager.

og her pleier vi å grille,men siden det er grill forbud,så tok vi med oss pannekaker. og det er alltid godt. 

alltid populært med pannekaker…og koselig sammen med prestekrage.

men klart buketten ble og med hjem. 

 

 

 

 

og så har det blitt den ene buketten etter den andre. Og selv om det er dumt at slike markblomster visner fort, så gjør jo det ingen ting, da er det bare å ta en ny tur ut og plukke flere blomster.

det er en stund siden syrinen stod i blomst,og den var så tidlig i år pga sommeren kom så fort,men de er veldig fine når de først står i blomst,og lukter og så godt.

En annen gang tidligere så skulle vi  hente  eldste jenta på jobb,hun jobber på Bærum og vi stakk nedom Bærum verk mens vi ventet på at hun skulle bli ferdig på jobb. Og på Børum verk er det veldig fint,så der må vi ta en tur en annen gang,no ble det bare en rask tur.Men jeg fant altså noen blomster der og som ble med hjem.

de søteste ‘forglem meg ei’ …så blå og små.

Veldig mange har fine roser som vokser så fint i hager og krukker,men de som ikke har det,så er ‘vill roser’ like fine. Selv om de ikke står så lenge,så er de fine så lenge de vare. 

 

Og så er det Lupiner da.

En dag jeg og Benjamin gikk på tur,reddet vi først en liten andunge fra bilveien og som hadde kommet seg vekk fra mamman sin og søskene,og etterpå fant vi en eng full av de skjønneste Lupiner. Og de ble og klart med

 

De stod en stund og blomstret,og etterpå når de hadde visnet kunne man bare plukke nye

og så er det den kjedelige ‘hundekjeks’ blomsten som står over alt. De kan også være fine,både sammen med andre markblomster,men og alene.

og en annen dag vi gikk på tur oppover her for å se på sauene,så ble dette funnet på veien i grøftekanten…mange vakre farger…

Ja det er mye fint å finne i naturen no. Det er bare å ta en tur ut og plukke seg en bukett,det er både dekorativt,men gir og en sommerfølelse. 

Her er det snart klart for sommer avslutning for skolebarna,der de skal synge/opptre og vitnemål/karakterer skal deles ut m.m  og i natt kommer de 4 reisende barna igjen. Og her er de andre spent på om de har noe lurt med seg i sekken.

 

 

Følg oss gjerne på Facebook : ‘ Huset med de 11 Barna’

 

 

 

 

2 kommentarer
  1. Jeg er så imponert over hvor rolig dere er med tanke på at dere må utsette flytting; gang på gang. Hvordan tar de nåværende utleierene det? 😊

  2. Hei Anonym: vel vi kjenner på et enormt press, og føler løver står på alle kanter og prøver å sluke en….Men vi har tatt et valg å ikke bli påvirket, eller bekymret eller la frykten ta tak, for det et all grunn og gode grunner for det.Men vi jobber på intens med husjakta og vi føler vi spyr snart av hus…Haha Men vi gir ikke opp, og har virkelig store forventninger til at det vil løse seg innen kort tid.Vel vi har hørt andre si vi ikke respekterer utleier ved å flytte snarest, men det er feil.Klart vi respekterer det.vi skal jo flytte, vi skal videre og vi jobber på.alt i fokuset no er dette.Men det er ikke bare å knipse med en finger.mye spiller inn når man er så mange og man trenger plass når man først skal kjøpe noe og flytte. det skjønner ikke alle desverre.så ting tar tid.Men man har et veldig press og man merker det veldig godt.Er som om det ligger som et teppe…så unner ingen en slik situasjonen akkurat nei.Men har ikke snakket med de.Ønsker heller ikke å skrive så mye mer om flytting og husjakta heller for det er så mye kritikk med det.Så vil unngå å nevne det.mange er så lei av å høre om situasjonen. Og mange kritiserer alt vi gjør m.m men vi jobber på i allefall.og vi er mega klar til å komme oss videre i allefall….

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg