En ny kontroll

Det er noen dager siden Lille mor her i huset ble 6 måneder,eller 1/2 år. Og enda sitter man igjen med litt ettervirkninger av å undres hvor har dette halvåret tatt veien??? hvor fort denne tulla har vokset,lagt på seg,utviklet seg osv men slik er det,vi får glede oss over alt vi har foran oss,og bare siste tiden har den første tann kommet opp,hun gleder alles hjerter,ler og er smørblid,og koser seg på golvet,der hun ruller rundt og synes det er stor stas. Når man blir 6 mnd er det tid for en ny kontroll på helsestasjonen igjen,og denne gangen med en liten visitt i tillegg inne hos barnelegen. 

Denne uka har jo gjengen her i huset vinterferie,og de har skolefri,noe som betyr at endelig kan søskena til lillesøster få være med på helsestasjonen. Og Leah har alltid hatt så lyst dette halvåret å få være med når vi skal på helsestasjonen med Lille mor. Men da har hun alltid vært på skolen. Men i dag fikk hun endelig være med, og det er i slike settinger at Leah føler seg virkelig som en veldig stolt storesøster. 

Da er vi klar for en ny kontroll på helsestasjonen med Lille mor og Leah var så stolt over å få være med denne gang

Og som oftes pleier denne lille tulla sovne på vei til helsestasjonen og det var intet unntak denne gangen….

Stakkar liten,hun sover som en stein, og likevel må vi vekke henne….

akk ja,og vi MÅ jo bare vekke henne, hun skal jo både veies,inn til barnelegen og inn til helsesøster.

og til slutt våknet lille mor,hun måtte av med klærne og oppå vekta.

ikke helt komfortabel med denne situasjonen,men hvem hadde vel vært det,det gikk i alle fall fint. 

da nærmer hun seg 8 kg tallet.

Ja sånn er det på helsestasjonen,der skal det veies og måles. Men alle målene på denne jenta er fine,og kurven går oppover. 

Denne alderen er en fin alder,for no er de små så kompakt at de kan både knipes og kjitles på,og de synes det er utrolig artig. og det Dobbelhaka er kommet til syne,bollekinn,og ikke minst valkene rundt lårene…ha ha 

Rett for siden av vekta til de små barna,står vekta til de større barna. Og den måtte jo klart Leah teste ut…

“ojjjj,se så tung jeg er Mamma…”  tulle Leah…

Og så måtte jo hun sjekke hvor høy hun har blitt og ….

På helsestasjonen hadde de flere dukker og dukkesenger som Leah synes var veldig gøye å leke med. 

Men så hører jeg;

“Mamma,se hvor tung dukken er då, ‘ ha ha – joda hun får det til hun,klart dukken måtte jo veie seg og.

“Tallet viset 1,og da er dukken 1 kg…”

Etter veiing og måling av både dukke og lillesøster,skulle vi inn til barne legen for kontroll,og det er noe alle de på halvt år skal. Men vi måtte vente litt for det var noen som var før oss.

Lego bygging er alltid kjekt det.

og omsider så var det vår tur,og vi kom inn til Barnelegen og lillemor skulle sjekkes. Hjerte ble lyttet på,alt var fint der,ører ble sjekket,øyner lyses på og hofter undersøkt.

Og dette synes Leah var spennende å få med seg.

Men så ville bare ikke denne lille jenta bli sjkket eller undersøkt mer,så da satte hun i et vræl. ha ha 

No var det nok-virkelig nok,men da var vi ferdig.

joda denne lille tulla har det bare bra hun . 

No skulle vi videre inn til helsesøster,men måtte vente enda litt til.Men det gjør jo ingenting,her er det så mye fint å leke med. Det er godt å ha med en storesøster som kan telle kuler for lille søster.

ja Leah er veldig glad i denne lillesøsteren sin,hun leker,tuller,tøyser,synger,danser og  ler av henne. de har det veldig morsomt sammen.Og det er virkelig godt å ha en slik flink storesøster.

tut,tut…klart jenter liker tog og traktor som gutta…

Etter litt venting kom helsesøster ut og ropte oss inn,Hun synes det var kjekt at Leah ble med en tur . Men lillemor var ikke noe særlig samarbeidsvillig her hos helsesøster,nei hun var trøtt og lei,og det ble ikke så lenge her inne.

Men hun er i alle fall ei fin jente som vokser ,hun har god appetitt og er en oppvakt liten pike. så da får vi si oss ferdig for denne gang.

Neste gang vi skal på helsestasjonen skal storebror være med,for helsesøster vil snakke med han,noe han ikke ville sist da han var på 4 års kontroll. Så får vi bare håpe det blir bedre da

Leah synes i alle fall at det var veldig stas å få være med på helsestasjonen .Og jeg er sikker på at Lillemor var glad for at Leah ble med oss dit også. 

 

 No blir det hjem å pakke litt, for vi har tenkt å ta oss en liten tur,siden det er vinter ferie….

 

Følg oss Gjerne på Facebook ; ‘ Huset med de 11 Barna’

 

 

 

 

2 kommentarer
  1. Så stor hun har blitt, tann allerede og så oppbrakt, følger med på leiken. Koselige bilder, og Leah er nå en skikkelig skøyerjente. Så bra at alt var så fint med lille mor😍

  2. joda hun vokser hun her Bjørg Rønshaugen: går i rekord fart. joda hun følger med og har allerede blitt litt skeptisk til andre folk…ha ha Og leah er seg sjøl hun ja…en tulle jente…de vokser det av seg det…de er no ikke barn så mange år heller. ha ha

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg