Barna i det vakre vinterland

Ja her ligger snøen tungt på bakken enda,og kommer man litt oppi høyden er det enda mer snø. Og noen plasser er den oppi 1 meter høy.Vi nærmer oss mars med stormskritt,og allerede flere plasser i landet har de vakre snøklokkene begynt å sprette opp av jorden, spire og gro. Men her må de isåfall presse seg gjennom tung snø,så det er nok en stund til vi ser de enda.

Var jo ei artig dame som sa så fint her en gang,for det er så mye snø; ‘at vi vil nok ha snø til langt uti mai vi’…ha ha    Vel håper vi slipper det da. Og ei annen dame hadde sagt at ‘no var hun veldig innstilt på noen uker med regn og slaps,sånn at snøen kunne smelte vekk’. Så mange er innstilt snart på vår.

1.klassingen hadde i lekse her en dag da de holder på med farger på skolen. Og de hadde om fargen grønn. De skulle se ut vinduet og se om de så noe grønt…ha ha  vel ut vinduet er det bare hvitt,hvitt og hvitt så langt øye kan se,så det ble ikke mye vi kunne skrive der som var grønt. 

Men uansett hva noen mener og tror,så kan vi ikke gjøre så mye med den snøen,vi kan ikke gjøre noe med været generelt,uansett. Så det hjelper over hode ikke å klage eller syte over det. Det er bedre å snu på det og se det positive og vakre i ting så lenge det er her. Her er vi iallefall glad i snø og vinter,selv om Leah her en dag ville gå med joggesko en dag på skolen. Nei de må hun nok vente med en stund til iallefall.

Her er og minusgrader,så det ser dårlig ut med slaps fremover, været er stabilt. Og klart no ‘er det’ jo vinterferie mange steder i landet,og noen ‘begynner på’ vinterferie,og da passer klart snøen godt enda. Og her i huset har barna begynt nå på vinterferie.

Det er heller ikke mange ukene til påsken,og det kan godt være litt snø då også.I allefall på fjellene. Så noe positivt med snø er jo det absolutt.Og plutselig en dag,så er den borte. 

Jeg for min del har alltid likt snøen,og vinter med mye snø,jeg synes det er noe fint med det hvite.Men klart alle årstider har sin sjarm,og er vakker på sin måte. 

 Jeg er jo og en person som og liker godt å ta bilder,selv om jeg er bare en amatør da.Men absolutt artig å ha en ‘liten’ hobby. Så en dag ble noen av gjengen her i huset  med opp mot ‘Solsætra’. Her har vi vært mange ganger om sommeren og barna har badet en del her. Det finnes noen innlegg derfra og innpå her.

No ligger det meter med snø der oppe,og mye av snøen er ganske urørt. Så då var det å ta med kamera og noen av barna og knipse noen vinter bilder. Synes det er fint med den hvite bakgrunnen som det er med snø. Men ikke minst, veldig kjekt å ha noen minner å se tilbake på det året det var veldig mye snø,og den lå i flere måneder.

Ser og at barna  her synes det er veldig kjekt å se tilbake på bilder fra tidligere tider.

Så dette blir et innlegg med bilderas.

Jeg liker og å gjenskape litt om hvordan de hadde det i gamle dager,var ikke mye Bergans boblejakker da,eller skogstad barnedresser. Nei da var det strikkekler det gikk på.Både luer,skjerf,votter,sokker og genser/jakker. Og det liker jeg da…å jeg som er så gammeldags…ha ha 

her har gjengen badet mange ganger,i dag er det minst 20 cm tykk is ute på vannet…

de tenker ta en tur ut…

vel,da er det er bare å ta beina fatt å labbe utpå isen …

storesøster først…

kanskje vi skal ta en tur innover veien…

ikke akkurat så godt å ake med kjelke når snøen er veldig dyp,her ser den ikke så dyp ut,men det er den. Aron er så lett og snøen hard at han synker ikke ned. Jeg derimot sank ned til over knærne-ha ha 

innover her kan man komme til hytter,her var vi og å tente jonsok bålet i sommer…

dette er en ‘ski gard’ altså et gammelt gjerde som er håndlaget,som de hadde i gamle dager. No er snøen så dyp at man ser knapt gjerdet.

Det var noen minus grader her ja……og kaldt,men utrolig friskt.

‘Har du glemt vottene dine gutt…???’

de gode gutta….

vintertid.. Så stille og urørt…

   ‘søsken – love….’

Joda jeg ser at Leah har tyggis…ha ha 

et usminket bilde med andre ord…

fine,kjekke gutter…

Joachim har planer om å teste ut de gamle trugene..de er perfekt i dyp snø...

Joda de funka de..han labber avgårde mot den dype snøen…

en tur på isen med  skøyter kanskje…???

her ser man litt mer av ‘ski garden’- gjerdet. Synes slikt gammelt gjerde er så fint…

Heldig de som bor der oppe…

er en så fin plass dette…landlig og stille

En storebror som står klar til å kaste snø på søstrene…

her er flott plass om man vil ta en tur alene.

her er stille,friskt og man kan la tankene fare av sted….

winter wonderland

litt av den greie gjengen vår…

joda det er og et usminket og et ‘naturlig bilde’,

sånn er de her  bare, når noe er morsomt… ha ha 

 

Vel da har vi foreviget noen bilder i det vakre vinter landskap. Og jeg skal love deg,dette var bare ett knippe av antall bilder..ha ha

det er sååå typisk det…

Men i alle fall,da har gjengen her vinter ferie,og vi har mulig noen planer for vinterferien-men det kommer vi tilbake til.

 

 

Følg Oss Gjerne på Facebook : ‘Huset med de 11 barna’

 

 

 

 

 

8 kommentarer
  1. Fine bilder av de glade naturbarna deres.😊 Vinterferien iår gir vel mye glede til de skiglade og tøffe nordmenn. Ha-ha😀🤗

  2. Nydelige og nostalgiske bilder. Så litt kaldt ut men litt må man lide når resultatet blir så bra😊☃️ Er det du som strikker alle de fine strikkeplaggene ungene har?

  3. ååå tusen tusen takk snille deg ingerslilleverden.blogg.no: ja digger gamle kofter. synes det er noe sjarmerende over det…ha ha ikke minst historie. og det er artig.
   ja ikke lenge til påske no. bare uker. påske er en fin tid. fin helg til deg og dine fine.

  4. tusen takk Bjørg Rønshaugen: ja vi tar nok en tur i vinterferien,og enda en plass med mer snø…ha ha og skigåing blir det og. får se på det som trim…ha ha

  5. ååå tusen takk for gode ord. Anka: neida det gikk helt fint.Det var bare litt kaldt når man ikke har votter på,men ellers varmer de her koftene utrolig godt. Nei er nok ikke jeg som strikker,dette er nok gamle samleobjekter…ha ha nei de minste er en gammel dame som har strikket,men jeg samler egentlig på kofter,de er jo så fine og sjarmerende.noen er funnet,noen er kjøpt,noen kjøp på bruktbutikk,loppemarked,m.m noen er gamle. og noen nyere. og så har kofter så mye historie bak seg. synes det er interessant og artig. hun gamle damen,var en dame som strikket til den bruktbutikken vi drev. de skulle selges videre. Men det var noen marius gensere som jeg kjøpte selv. synes de er så fine. joda kan strikke synes det er kjekt men det er dårlig med tid til det no. vi får ha det til gode. ha ha

  6. Hi hi. Måtte jo spørre. En fin ting å samle på. Jeg strikker i haugevis. Masse, masse og bare MÅ spørre når jeg ser så mye fint strikketøy. 😊 Sparer noe men ikke alt. Tenker noe er stas å ha når de små får barn selv, gammelt håndarbeide. Det blir strikket så mye her så alt kan ikke spares. Men de gode gamle klassikerne sparer jeg til mer bruk i fremtiden.

  7. Åååå fantastisk Anka: du er jo råflink du då. Digger sånne strikke glade som du er. Så heldig dine er som har deg. Ja skulle så gjerne hatt tid til å begynne å strikke, men får ta det igjen etterhvert…men har du liggende og ønsker strikke vil jeg gjerne kjøpe av deg og. For du skulle ha solgt strikkeklær du om.det blir til overs. Og sant som du sier, alt kan ikke samles på. Ja digger altså slike strikke klær.er jo bare så fint……

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg