6 måneder har gått !!!

For hver dag som går er det like uvirkelig at Lillemor her i huset har blitt så stor. Ja ja, stor å stor,hun er jo klart en liten beibi enda,men hun var jo så enda mindre for 6 måneder siden.

Ja for no har Lillemor allerede blitt 6 måneder,tenk,altså et halvt år.

Jammen santen går tiden fort.Å alt hun har klart på de her 6 månedene,det har vært omtrent noe nytt hver eneste dag. Og hun er så blid og fornøyd,det er sjelden noe skriking eller gråting fra de lungene. Men så er hun vel ganske bortskjemt og da…ha ha Det er alltid noen her i huset som ‘passer’ på henne,snakker,ler,leker,holder,bærer osv Ikke rart hun er bortskjemt da.Men hun har det virkelig  bra,oppmerksomhet får hun i bøtter og spann kan en trygt si. Og ikke vet hun noe annet heller. ha ha

Sånn er det å ha mange søsken som er veldig glad i den lille tulla her. 

Men det er så rart å tenke på at hun var så liten for bare 6 mnd siden,små fingrer,så liten nese,munn,ører osv og i dag har hun bollekinn,øyner som følger med på alt rundt seg,ører som hører,fingrer som griper alt rundt seg,elsker å rive i hår ha ha Hun har fortsatt en liten munn,men den har vokset og,hun prater,babler og lager mase lyder,smiler og ler og skriker kjæmpe høyt.Og det synes alle her er så morsomt. Og klart alt hun griper tak i går rett i  munnen.

Men Lillemor har og begynt å spise,og det har hun allerede gjort i 1 1/2 mnd. Vel grøt var ikke så veldig stas i begynnelsen,og slik har det vært med noen av de andre barna her når de var små. Men sånn er det,da er det bare å prøve litt andre ting,men hun har likt litt middag på glass,litt moset middag har hun og spist,og de her små smoothie tubene med banan,bringebær m.m liker hun godt. Men så prøvde vi igjen litt grøt,og no likte hun det.Og sånn er det noen ganger,man må bare prøve ut ulike ting. De små har jo aldri smakt noe annet enn melk, så de må bare lære seg til å smake på annet mat. Men her i huset har alltid barna,både når de var små og no som store likt stort sett all mat de har fått. Vi har vært heldig med det. Og all mat har de tålet,vi har ingen barn som er allergisk eller har noe som de ikke har tålet.

Det som er litt trist med å ha små beibier i hus er jo dette at de vokser så fort da. Man henger omtrent ikke med. Og det merkes klart på at klær må skiftes ut,nei no var den buksa jammen blitt for liten, og den bodyen,genseren m.m og ikke minst så har hun gått opp flere størrelser i bleier. 

Men jammen har vi hatt og har mye glede med den lille tulla vår. Hun er absolutt vår lille solstråle,så blid og førnøyd. Det skal ikke mer enn ‘titt’tei’ leken og å si  bø,for å få henne til å smile og le.Og det å kommunisere er jo alltid like morsomt,hun prater og ‘svarer’,ler og babler i vei…Hun er veldig enkel å ha fortrolige samtaler med altså,hun holder på hemmeligheter og om en har noen da,og hun er så enig og så forståelsefull…ha ha

Og det mest fantastiske er jo at de her små er helt total bekymringsløse. De stoler fult og helt på omsorg personene. Og ikke minst når de har behov, og gir et signal om det,så får de sine behov møtt. Ja et beibi liv er klart fantastisk. Ikke rart noen oppfatter de som husets ‘boss’.

Men vi burde absolutt alle lære av slike små barn. De er så fornøyd og takknemlig,de har ingen bekymringer for fremtiden,de er så optimistiske og håpefulle.  

Men noen bilder måtte vi og klart ta av denne prinsessa vår. Hun vokser så fort og forandrer seg at det er kun bilder som vi kan se på i ettertid.Det er alltid fine minner. Og bare de bildene som går 6 mnd tilbake i tid,da hun ble født og kom til oss,føles nesten som  år. Og det som er artig no er at man hele tiden ser hvem hun begynner å ligne på,og hvem hun har lignet på de siste månedene. Og det forandrer seg hele tiden.Og de andre søskena her ser og dette og synes det er veldig morsomt. Og på en del av bildene er hun veldig lik størstejenta når hun var like liten. Men det er mange trekk av de andre og,men totalen er at hun er ei lita tulle som er seg selv lik. 

 

 

Tenk at vår lille prinsesse har blitt allerede 6 mnd…helt utrolig.

Egentlig så vokse jo alle andre barna her i huset hver dag,men man ser det ikke så godt på de.Det er det første året at de vokser så mye og utvikler seg,helt utrolig egentlig å se store forandringer på så kort tid. 

Hun er en smilende og blid liten frøken.

Hun elsker å ligge på gulvet å leke med bamser og rangler,men de her små er og  eksperter på bøy og tøy…det var stas den dagen hun oppdaget at hun hadde en fot…og hver dag er det tøy og bøy….

Ingenting er mer morsomt enn å stå over henne å si ‘tittei’…eller ‘bø.’…da ler hun hjertelig…

Pr. i dag er det minstegutten Benjamin og Lille mor som er hjemme med mamma,onsdag og fredag har de 3 minste skole barna kort dag,så da er de hjemme mye tidligere. Men ellers er det storebror som er lekekameraten til lillesøster,og han tar den rollen meget bra. Han ler og leker med hun,han synger og prater. I dag sang han ‘bjørnen sover til hun’-og det måtte han gjøre .sa han, for då blir hun så glad. Han har stor omsorg for henne,og hjelper til med alt mulig. Han klemmer og koser med henne,og holder henne på fanget. og det er artig å se at lillesøster liker storebroren og. hun ler og veiver med armene,smiler når han kommer og ler høyt og hjertelig  når han hopper opp og ned på gulvet. 

her i huset har vi aldri opplevet sjalusi,men de har hatt omsorg for hverandre.

 

klart storebror måtte få være med på et bilde ….

   Vi er utrolig takknemlig for denne skjønne skatten vår,vi hadde aldri kunne vært hun foruten….hun er en stor glede inni vår familie.

Nei hun har ikke begynt å sitte enda,det er nok litt tidlig enda,men med en pute i ryggen klarer hun å bli sittende litt. Bare det å ‘komme’ seg opp litt ,å se seg omkring er stas.

 

hun er en liten nysgjerrig jente som følger med og er opptatt av alt rundt seg…

Ja mye kunne vært sagt om denne lille tulla vår Talitha Amelia { for de som ikke husket navnet~}

men som sagt er vi veldig takknemlig og glad  for at det var akkurat hun som kom til oss,og for oss er hun perfekt. For oss er hun den skjønneste lillesøster vi kunne få,og langt i fra en selvfølge.

Så ja, Hun er virkelig en gave og en velsignelse til oss,en stor berikelse inn i familien vår,og like mye som alle de andre barna vi har her i huset.Det er ikke forskjell på noen,alle betyr mye for oss.

 

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook. ‘Huset med de 11 barna’

 

16 kommentarer
  1. Et flott innlegg, fyldt av ekte glede, takknemlighet og kjærlighet med utrolige vakre bilder av sjarmerende, vakre barn. Ja, tida går fort, de forandrer seg mye, så barna deres er heldige som har en så dyktig fotograf-mamma, så de kan se tilbake på bilder når de blir store og voksne. Leser innleggene dine med stor glede👍❤😍

  2. Det er alltid så koselig å lese bloggen din! Flotte bilder tar dere og tenk en så stor familie hvor alle leker, koser og stiller opp og ingen er sjalu. Ikke så mye som en glutenallergi heller! Ønsker dere alt godt.❤

  3. ååå tusen takk snille deg Bjørg Rønshaugen: du kommer alltid med så gode og varmende ord. du er god du…tusen takk. joda de synes det er stas gjengen her å se tilbake på bilder m.m det gjør de både titt og ofte.og ja den lille tulla vokser…så alt for fort…desverre. emn det er ikke så mye å gjøre med det liksom…ha ha får bare prøve å henge med så godt en kan….
   Men er nok bare en amatør da du…….ha ha
   men synes absolutt det er kjekt å ta bilder…er no bare en liten hobby….synes du er flink med bilder og…gi deg aldri på det. kjekt og koselig at du vil følge oss. vi må snakkes snart.. klem herfra alle oss.

  4. ååå tusen takk snille deg Else: ja er såenig med deg. er vel og en grunn for at vi har fått så mange barn…ha ha baby er noe av det fineste som finnes. alt med det er så fantastisk skapt…det er et mirakel.virkelig en stor stor gave…de er utrolig skjønne.

  5. ååå tusen takk for gode ord snille deg Oddveig Engvig: tusen takk for at du vil følge oss,det setter vi stor pris på. nei det er ingen selvfølge å få mange barn og vi føler oss utrolig priviligert og velsignet. ogja alle er utrolig sammensveiset og gode venner og alle fungerer så fint sammen,men man blir oftes gode venner i storfamilier,man holder sammen og stiller opp for hverandre. og ikke minst står sammen i de gode dager like mye som de dårlige dagene. Og sjalu ligger heller ikke for de å være. men skyldes nok at de har alltid noen andre de kan være med. nei ikke mye som feiler de her barna.og det er vi utrolig takknemlig for. de tåler alt og vi har heller aldri hatt klippekort på legevakta…ha ha barna er friske og sunne. og det er heller langt i fra noe selvfølge. vi føler oss virkelig veldignet. tusen takk igjen for gode ord. fin helg til deg.og dine god klem herfra

  6. tusen takk Mimremor: ja det er så sant,barn er en stor gave uansett alder. og de gir oss alle en stor glede. ja ja noen rynker har de laget og da,men det er bare gode minner det.ha ha

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg