Mange gode minner tilbake i sekken….

Skolebarna her i huset hadde en annerledes uke forrige uke.For det første har jo gutta hatt arbeidsuke,det passet og godt for skolen,for de skulle på seminar/kurs samtidig. Men de andre skolebarna her kunne velge å gå på skolen eller ha fri. Men ikke helt fri,for de hadde en ukeplan som de jobbet i fra,og ulike mål som de skal jobbe med i løpet av uka. Barna kunne halve uken velge å være på skolen å jobbe med den planen ,eller hjemme.Men siden vi ikke har så god plass her,så valgte vi i år som i fjor å la de skolebarna gå på skolen. Og jammen santen har de ikke bare jobbet med en ukeplan,men hatt fine dager og,noen av de har sett på film,fått leke,og en dag fikk t.o.m de 3 minste skolebarna få være på SFO og det var stas.  For her i huset har vi ikke hatt behov av å ha barn på sfo oppover årene.

Men så var det gutta da. De og deres klasser har jo og vært vekke denne uka,i arbeidsuke. Og vi har jo to gutter som går i 8. og 9. klasse som har vært i Bergen.Og jammen santen har de hatt en utrolig opplevelse rik uke. De dro jo begge opp med toget til Bergen for vi hadde fikset arbeidsuke til de der i fra. Ruben som går i 9.klasse,som ønsker å bli pilot fikk en uke på Flesland Lufthavn. Og det var klart veldig stort. Joachim som går i 8.klasse fikk være med en pappen kjenner å kjøre trailer hele uken. Og ja,det var og veldig stas. 

Gutta dro med toget forrige helg og kom igjen denne helgen. Og ja de hadde hatt begge to en veldig innholdsrik og opplevelse rik uke,og ikke minst mange gode minner med seg i sekken hjem. K lart noen bilder og, for bilder måtte de og ta,i allefall noen,for de skal lage en presentasjon av arbeidsuken som de skal vise på skolen.

Vi kan jo begynne med Joachim. Han skulle være med en koselig mann som kjører for Lærum.

Lærum har jo alt mulig av syltetøy og saft i alle varianter og fasonger. Dette skal de hente,frakte lasse og loss m.m

Lærum ligger i Kaupanger i Sogn,og Joachim tok bussen fra Bergen og til sogn for å møte der. De losset på og de har vært både sør,vest øst og nord og lastet og losset igjen. Og han kom ikke igjen før på lørdag til Bergen. De har sovet i traileren og det har gått veldig fint. 

 

her står trailerne på rekke og rad,og de fylles opp med varer….

denne traileren er det Joachim skal kjøre med i 6 dager.

på lageret var det å hente varer…

og fylle inni traileren…

her inne i kahytten  på trailer var det soveplass,to senger. De hadde t.o.m både micro og kjøleskap.

Det ble og ‘spylerveske påfyll’ underveis. 

så var de innom ulike steder som Brummundal, Gjøvik , Lillehammer og noen andre å lastet av…og losset på igjen…

En dag kjørte de til nordover mot Molde,var ikke så mye snø der iallefall…

Oppover til Sunnmøre er det mer enn nok av ferger  å ta.

og når de kom fram var det å laste av og losse på igjen…

og seinere når de dro ned igjen til sogn,så skulle bilen lastes på nytt. Joachim har og hele tiden og få prøve seg på å kjøre store paller med varer inn på traileren,og det var klart stor stas.

Joachim var i alle fall veldig fornøyd med den uka.Og det beste av alt var at sjåføren var veldig fornøyd med å ha han med seg.Han var pliktoppfyllende,grei,arbeidsom,rask,villig,blid og i møtekommende på alle områder. Og ikke minst arbeidssom. Og han var hjertelig velkommen til å være med igjen en annen gang.

Så får vi bevege oss til Bergen lufthavn og Ruben.

Ruben bodde hos Morfar som bor ca 20 minutter fra flyplassen. Ruben tok buss og bybane hver dag til flyplassen.

Han har hatt jobb som å være bakkemannskap,og var involvert i bagasje håndtering og arbeid rundt flyene i forbindelse med bakkestopp.Han var og i sorteringsanlegget for bagasje som kommer for innsjekk.Og det har vært mange fly som har lettet og landet på Flesland i løpet av uken. 

Men høydepunktet var nok klart en flytur han fikk fra Bergen til Sandefjord og Ruben fikk være 3.pilot,sitte fremme i cocpiten sammen med pilotene hele turen opp og ned. Han fikk forklarte alt av knapper og brytere,hvordan alt fungerte. Klart Ruben visste det fra før,ha ha men det var absolutt en opplevelse å få se det ‘live’. Den turen glemmer han ikke med det første.

Ellers som bakkemannskap stod de klar når flyene kom,da kjørte de til flyene for å hente bagasjen.

Det var mange fly som både lettet og landet i løpet av en dag. Men en dag kom det et fly av de sjeldne. Det kom fra Ukraina og det er ikke så ofte slike fly lander der.

det var en stor kasse som de losset utav det Ukrainske flyet.

Ellers var han i sorterings/bagasje hallen der bagasjen ble sortert,lagt i hengere som kjørte til de rette flyene.

Til venstre ser man bagasjen komme ut,og lagt i hengere til venstre.

Han fikk snakke en del med en mann som jobbet der,han hadde jobbet der i 34 år og var veldig interessert i fly.Han hadde tatt bilder av flere hundre fly i løpet av de årene.Og det hadde landet så utrolig mange ulike fly oppover årene. Jagerfly,militærfly,russisk lastefly,britiske og nederlanske luftforsvaret. fortalte og mange ulike historier. 

En dag kom det en del snø,så da måtte de stenge rullebanen hele 4 ganger. En annen dag kom plutselig to politibiler med blålys kjørende inn på rullebanen etterfulgt av en limousin…joda det var visst Erna Solberg som skulle med flyet det….ha ha 

Ja det har vært mange artige og flotte opplevelser. Det var i alle fall ikke et eneste minutt kjedelig der i allef all. Og så var det samtidig kjekt å besøke morfar. En dag var og Ruben utom gamleskolen. 

Ruben fikk en flott Diplom med seg siste dagen,han fikk et modell fly han kunne bygge(Widerøe) og noen samle fly i en eske,gullbelagt. 

 

Begge gutta var godt fornøyd med denne arbeidsuka,og begge kom hjem med mange fine minner i ryggsekken. 

 

 

 

Følg oss gjerne på facebook : ‘ Huset med de 11 barna’

 

6 kommentarer
  1. ha ha Bjørg: ja det går noen ganger alt for fort i svingene her…men gubben her mente de sier lesse…eller losse av på dialekt ,han har stril dialekt,som er utafra Bergen. der sier de lesse av…men på bokmål blir det klart laste av…og jeg for min del kan noen gang blande litt dialekt innimellom,men prøver å unngå det..ha ha,,men det går noen gang fort i svingene og…ha ha …ja ja de hadde iallefall en fin fin arbeidsuke….og stortrivdes fra dag 1

  2. hei du.Anonym. lagde vel et innlegg her tidligere om hverdagen vår. men da var det minste mann her på 4 år som var liten,og vi bodde utenfor Bergen. og var i mye lik situasjon som no ang at jeg var hjemme på heltid,. men likevel er vår situasjon ang flytting hus m.m som no annerledes no enn den gang. Men kan klart ta en ny oppsumering,men hadde tenkt å gjøre det når vi fikk flyttet,har så mange planer da. Men der vi bodde før gikk vi en del i åpen barnehage,det var veldig kjekt. ellers så har vi aldri hatt noe kontakt med familie eller andre . vi har egentlig aldri hatt noen venner vi omgås. vi har vært mye aleine som familie. men kan skrive litt om de tankene jeg har om dette jeg vil gjøre,og det vi en gang gjorde og litt i dag…så det vil komme.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg