En spennende uke for gutta her…

Vi har to snille og grei gutter, eller ungdommer her i huset,Ruben og Joachim som går no i 9.og 7. klasse,altså på ungdomskolen. Og denne uka som kommer no har de og mange av de andre i klassene deres arbeidsuke.

Arbeidsuke er absolutt noe flott skolene i mange mange år har hatt. Jeg husker selv da jeg var 13 år og skulle ha arbeidsuke. Og jeg som alltid har vært glad i barn,og har jobbet en del med barn oppover årene,hadde ikke noe problem den gang å velge hva jeg ville og ønsket å gjøre i den arbeidsuken. Og det måtte selvfølgelig være noe med barn. ha ha

Jeg var så heldig den gang å kjenne en flott familie med to småjenter. Mammen var sykepleier,og jobbet i hjemmesykepleien. Pappen var lærer. De to småbarna var til vanlig noen ganger i uka i en barnehage,alt etter hva moren jobbet,noen ganger hadde hun nattevakt,noen ganger seinvakt,da var faren hjemme,og noen ganger helg.Så det varierte. Jeg spurte da denne familien om jeg kunne få være praktikant og passe de to småjentene hele uken som skulle være min praksis/arbeidsuke. Det var overhode ikke nei i deres munn. Det ble de veldig glad for,for da slapp de ta barna ut tidlig om morgenen,stresse avgårde,og komme seint igjen om ettermiddagen m.m  Og jammen ble det er fin uke,vi gikk på tur,baket boller,lekte,var ute å lekte,laget mat,de sov på dagtid,leste bøker osv…tror nok ikke de småjentene hadde hatt det så artig på lenge. Og ikke minst det ble en super fin uke for min del og. Jeg fikk gjøre akkuratt de som jeg likte veldig godt. Og de her barna,seinere kom det og en lillebror til de,passet jeg ganske ofte,både i ferier men og i helger.

Og det er slik en arbeidsuke skal være.da kan eleven som går på ungdomskolen få prøve seg en uke med noe de har lyst til å kanskje jobbe med seinere,ellers se hvordan det er ute  i arbeidslivet.

I dag er det veldig mye å velge i,mye mer enn den gang vi vokset opp,så man kan godt skjønne at ungdommer i dag blir forvirret over skole og yrkesvalg. Men mange får i allefall lage seg en formening om hva de evnt interessere seg for og kan da få prøve dette ut i en arbeidsuke.

Må nesten bare nevne hva Pappen her i huset valgte i sin arbeidsuke da han gikk på ungdomsskolen.Og det har vi ledd av mange ganger og  det er like morsomt hver gang han nevner det for barna her…ha ha ha ha  

Storesøsteren hans jobbet i barnehage den gangen,og han valgte rett og slett å ta arbeidsuken sin i den barnehage.Og hun fikset det for han hun,men der fikk han ikke komme igjen flere ganger i allefall. Grunnen var for han lekte mer enn barna og var mer barnslig enn de .ha ha  Og de trodde at det var en ungdom som kom og skulle ha ‘arbeids uke’ -ikke en unge til liksom å kjefte på…….ha ha

Han kjørte rally med en dukkevogn så den holdt på å knekke.han stakk av med alle ungene osv….haha

   ja han skulle bare visst den gang at noen tiår seinere skulle han bli en 11 barns pappa…

 

I alle fall for Joachim her som går i 8.klasse no,og er 13 år,så er det første gang han har arbeidsuke. For det er bare noen år siden at det ble vestemt at skulle de ha arbeidsuke både i 8.og 9. klasse. Og det er jo flott, da kan en prøve litt flere ting,eller prøve igjen det de valgte første gang. 

Ruben går i 9. klasse og ble nettopp 15 år. Han har hatt arbeidsuke tidligere,altså i fjor da han gikk i 8.klasse,så han visste hva det gikk ut på. (det finnes et innlegg om det og her ) 

Ruben er jo den gutten i huset her som har bestemt seg for å bli pilot. Og i fjor klarte vi å ordne en arbeidsuke på Torp Flyplass hos Widerøe,som ligger mot Sandefjord. Og det var en stor opplevelse for Ruben  fra dag en. Han var t.o.m velkommen igjen ved en annen anledning. 

Men så har jo Ruben veldig lyst å utforske litt andre flyplasser,og spurte oss tidlig om vi kunne sjekke ut om det var noe mulighet for å få arbeidsuke i Bergen,altså der vi bodde før. Og på Flesland Flyplass. Ja klart vi kan sjekke det ut. Vi må jo la barna her få gjøre det som interesserer de,og det som de har lyst å jobbe med. Så vi var tidlig ute med å ringe,sende søknad,e-post,ringe igjen osv…og endelig etter henvisning til den ene etter den andre var Ruben hjertelig velkommen til Widerøe i arbeidsuken. Og han skulle jobbe med transport, altså de som er er nede på flyplassen ved flyene og losser på og av bagasje i flyene,ellers geleider fly inn,vaske fly m.m  Og dette er virkelig stort for Ruben å få være med på. 

Joachim er og en som har bestemt seg her i huset for hva han kunne tenke seg å jobbe med seinere. Å det er å kjøre trailer,vogntog,semi m.m No har jo han blitt fortalt at det er lange dager i en slik jobb,mange timer åleine,mye kjøring,og mye vekke. Og i forhold til alt det,så er det heller ikke så veldig godt betalt. men no vil ,og ønsker han å rett og slett sjekke dette ut. Og det er i arbeidsuken. Og heldigvis så kjenner pappen en mann som bor utenfor Bergen, som kjører stor bil. Og han jobber i ukene,og er stort sett fri i helger. Så da passer det perfekt. Og han ville gjerne ha med seg Joachim som side mann en uke , så da var det bare å huske på dyne og pute, for det er senger i den store bilen,og noe mat for det var  kjøleskap der. 

Og gjett om de her to gutta gledet seg altså.. de må da begge to ta toget til Bergen,for det er der begge to skal møte. Ruben skal overnatte hos Morfaren,og Joachim skal møte og være med denne sjåføren hele uka. 

Så togbilletter ble bestilt,en trille koffert og en bag ble det pakket litt klær i,og så var det å sende gutta med Bergens banen. 

ja dette var stas…gutta klar til avgang..

mye artige tog å se på togstasjonen.

så passerer de Geilo på veien…

det var god plass i toget tross at de har bestilt sete før de dro.

Gutta synes det er stas å få dra med toget til Bergen.

fantastisk flott vintervær på fjellet….

og tenk dagen før de dro,fikk vi en veldig koselig melding på mail i fra kontakten til Ruben på Flesland…..

 

 

Og gjett om Ruben var stolt over å få en slik melding…oj oj oj…og vi måtte klart svare og takke så mye,og sa at vi sender avgårde en veldig spent gutt.

da ønsker vi gutta en fin uke,den vil nok bli både spennende,opplevelsefylt og minnerik for begge to,for de har fått komme på to arbeidsplasser som de virkelig har drømt om og ønsket.  

 

 

Følg oss gjerne på Facebook: ‘ Huset med de 11 barna’

 

 

6 kommentarer
  1. Så flott, god tur og ønsker begge en strålende, og fin uke, måtte alt stå til forventningene. Så flotte, ansvarsbevisste gutter må dere sannelig være stolte av. Fint óg morsomt innlegg, ser nå for meg Trond i barnehagen- Ha-ha😀👍

  2. Dette er jo flott 🙂 De er heldige som får oppleve dette. Selv var jeg på en gård da jeg hadde arbeidsuke i 8 klasse. Jeg elsker dyr, og jeg ønsker meg et lite småbruk. Så langt har det bare vært hunder, katter, kaniner og hamster. Alle andre jentene i klassen var i militæret. Vi hadde ikke så mye å velge i slik som de tydeligvis har i dag 🙂
   Jeg håper at begge guttene kommer til å kose seg, og at de får det fint og spennende 🙂
   Ønsk dem begge lykke til fra meg. Hilsen Mariell

  3. joda dette blir stas vætt du Bjørg Rønshaugen: tor nok de får mange flotte opplevelser. de gledet seg veldig i alle fall. Og jadu Gubben her lekte visst med en dukkevogn og kjørte rallykjøring så den holdt på å knekke. og han tok unga med og stakk av…ha ha og han ler like godt av det…vi og. jada litt humor må vi no ha innimellom og…ha ha 🙂 🙂

  4. ååå heldige deg da….Due:ååå det må ha vært veldig kjekt . ja elsker dyr og,men den gang var det barn som toppet alt…ha ha og klart enda…nei vi hadde ikke så mye den gang heller i forhold til i dag,men ser flere elever er usikkre på hva de vil velge. og noen ender opp på lageret på kiwi liksom. synes og at foreldre bør stille opp litt for barna på det området også. og hjelpe de videre.og det er fullt mulig at de gjør det,men er nok ikke alltid like enkelt å være ungdom heller i alle valgets kvaler. men de gutta her er ganske bevisst i allefall. så de var og veldig spent og gledet seg. glad vi slapp militæret da vi vokset opp…selv om jeg gladelig hadde hoppet i det og,men synes gutta kan ta den jobben…ha ha tusen talkk snille deg for gode ønsker…fin uke til deg og . 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg