Vi må klart være flinkere å bry oss….

Først av alt må jeg bare si tusen tusen hjertelig takk for alle gode og varmende ord på forrige innlegg. Og ikke minst tusen takk for alle gode støtte ord,det betyr veldig mye for oss. Tusen takk for alle dere gode der ute som og står sammen med oss. Det setter vi virkelig stor pris på. Og det gjelder klart alle som er enig eller uenig med oss…ha ha  for det er full rett her i landet å ha egne meninger og synspunkter,heldigvis, og vi er alle ulike. Men man kan likevel oppi alt respektere hverandre og hverandres syn.Det er i alle fall en menneske rett og det fortjener alle. 

Og bare for å nevne det ,så er det veldig bra i dag at folk bryr seg om hverandre,det er det desverre alt for lite av noen ganger. Nordmenn er et folkeslag som ikke akkuratt ligger helt på toppen av å bry seg. Vel jeg vet forresten ikke om det noen gang er tatt noe statstikk på hvilket land som bryr seg mest…ha ha men er 100 % sikker på at Norge hadde ikke havnet på toppen i allefall…ha ha

vi må alle være flinkere med å bry oss om hverandre….

Man tenker ofte om man kommer over en situasjon,  at…

“ja ja noen andre kan vel ‘hjelpe’,bry seg’,gjøre det,eller ‘det’ for ‘den eller den’. Og de fleste mener at de har mer enn nok med seg selv,at de ikke kan,eller har mulighet,eller har tid…osv

unnskyldningene kan være mange de…

Og dette med at mennesker har ‘behov’ finnes klart over alt i samfunnet. Og jeg tenker og på denne situasjonen og saken vi var nylig oppe i no med barnevernet.

Ja vi hadde,og vi har fortsatt et behov. Vi trenger en bolig,et hus,et stort nok hus til alle oss. Men klart de fleste kan ikke ‘hjelpe’ oss med det.Og det er heller ikke noe vi har forventet heller.

Men noen har likevel vist at de ‘bryr seg’, de kommer med tips om hus her eller der,de kommer med noen ideer,noen forslag osv og selv om det ikke har blitt noe av det,så viser det ialle fall at de bryr seg. Det er fantastisk flott. Og Ikke minst komme med mange gode ord.lykke ønskninger, det er eg god hjelp det og under en prosess.  Men og som denne saken vi nylig var oppi, så er det ikke lett å vite om det var for noen ‘brydde seg’ angående b.l.a  husjakten vi er i,og mente godt med det å sende en melding til barnevernet. Eller av noe annen grunn. så ser vi i allefall på den saken,på den meldingen og henvendelsen som totalt unødvendig. Det er ingen hjelp videre i vår bosituasjon ved å sende en bekymrings melding på barna. Vi får liksom ikke noe mer hus av den grunn. Det er bare mange andre runder vi må ta,som ikke hadde vært nødvendig i det hele tatt. Og ikke minst mange tanker rundt dette.Så vi mener og står fast på at dette kunne absolutt gjort på en annen måte. 

Det er dermed ikke sagt at en skal slutte å bry seg. Noen ganger er det flere som burde bry seg,og jeg mener at i mange tilfeller kan man komme langt ved å kontakte de nærmeste av den eller de det gjelder først. Og det kan være foreldre,venner eller annen slekt/familie før en melder i fra til Barnevernet. Og om det ikke skjer noe første gang,så gjelder det å ikke gi opp av den grunn,men være pågående og kanskje være en som kan være til hjelp, få en oppklaring i ting.

Men klart om det gjelder vold og rus m.m så er det jo en helt annen situasjon. Og i slike saker er det desverre mange barn som ikke blir hørt eller sett.Og der bør en og være en som bryr seg. Jeg snakket en gang med en lærer som jobbet på en barneskolen,og hun sa det er mange triste tilfeller av barn som har det vondt og vanskelig av ulike grunner,og de får ikke hjelp. For utad ser det så fint ut,at ingen tror at der er noe svikt. Men innom husets 4 vegger skjer det mye vondt.

Så det er aldri snakk om å ikke gi beskjed om en ser noe mistanke om svikt,absolutt, det er veldig viktig,men sjekke ut,og prøve noen andre runder først.For da kan mange slippe å havne i den situasjonen vi havnet i, der ting blir meldt i fra som det ikke hadde vært behov av å gjøre.eller ting bunner på misforståelser. Og som det heller ikke er noe særlig stas å være i akkurat. Men hjelp de som virkelig trenger hjelpen, og igjen,selvfølgelig bry seg noen ekstra ganger enn ikke i det hele tatt.

 

Det skal ikke så mye til for å bry seg litt….

Men no tenker jeg heller ikke bare på om barn i familier ikke har det så bra,men andre mennesker i ulike situasjoner. Jeg såg og mange ganger på ulike syke og aldershjem jeg har jobbet på over mange år,og hjemmesykepleien,at det sitter mange eldre ensomme og forlatt. Familien har omtrent ‘glemt’ de. Og det er trist.Man vet ikke hvor lenge man har sine kjære,og det hjelper ikke mye å møte opp på begravelse dagen,da er det for seint. 

Man har jo og hørt flere ganger om mennesker som har blitt liggende på gaten for de har falt,eller en bil som har kjørt utenfor der mange personer haster forbi,de tenker at noen andre kan hjelpe. 

og klart noen er redde for å ta kontakt,eller redd for at noe kan skje….klart det kan forekomme,men det skal ikke være en god nok grunn.Det finnes en løsning for det og. Noen ganger må en ta sjangser,eller se an. Vurderingsevne heter det!!!

 

å bare være til stede,er en måte å bry seg…

Apropo utfor kjøring av bil.

Her på Østlandet er det mye snø kommet nå,til stor glede for barna da…ha ha  Men det kan klart være en utfordring for mange å komme seg frem i all snøen.og mange ulykker skjer om dagene. Her en dag vi skulle kjøre,og vi hadde dårlig tid,så kom vi ikke langt før vi traff på en bil med en mann inni som hadde kjørt utenfor med bilen sin.Han var havnet langt uti grøften. og satt fast i snøen.Vel vi hadde dårlig tid,og mange hadde kjørt forbi,noe vi også kunne gjort. Vi kunne tenkt at vi har dårlig tid,vi vil ikke rekke det vi skulle osv…Nei tenk om det var oss som var uti grøften med bilen….,

klart vi måtte hjelpe han.

Så vi stoppet opp vi da, og noen av de største barna,gutta og pappen hoppet ut,klart vi vil hjelpe…og mannen var så utrolig takknemlig for at vi stoppet.

vil dere virkelig det? hjelpe meg? han fikk ikke takket nok.

Vi klarte sammen med en annen bil som stoppet opp etterhvert,å få bilen til mannen opp på veien igjen.

Igjen måtte han takke så mye.Klart vi måtte stoppe sa vi,vi må aldri slutte med å bry oss. En annen gang kan det være vi som trenger en hjelpende hånd,da er det godt med mennesker som bryr seg.

 

En veldig takknemlig mann som ble så glad for at vi stoppet…det skal ikke alltid så mye til…

Og her terper vi igjen og igjen på det samme til barna også,hjelp hverandre,slutt aldri med å bry dere,både om hverandre,men og mot andre. Ikke vær egoister,ikke tenk at andre kan gjøre det. La du være den som gjør det. Vi trenger alle at noen bryr seg

 

 

 

 

Følg oss gjerne på Facebook: ‘Huset med de 11 Barna’

4 kommentarer
  1. Dere alle har ett godt hjerte, mange har mye å lære av dere❤️ Håper dere snart finner ett sted å bo..
   Klem fra Halden .

  2. Ååå tusen takk snille deg Bente : en ting et i allefall sikkert.Ditt hjerte er like godt. Bare dine gide ord viser det.Tusen takk.
   0g må og bare si, vi har vel en vei alle å gå, lære av hverandre og tenke oss om en ekstra gang, …
   Joa no må vi bare tro at huset dukker opp snart…fortsatt fin helg .
   Og Halden er en vakker by.vi tar snart en tur dit.alle vil se på festningen….

  3. Anonym: ååå tusen takk snille deg for gode ord. ja det skal ikke så mye til. og det er liksom noe ‘dame ‘greier og det der’- bare noen bryr seg om ‘de’ så lever de lenge på det…ha ha ja synes mange barn er slemme i dag,mye mobbing rundt om,jenter som baksnakker,fryser ut..gutter som mobber..osv…mye psykisk…og de begynner langt ned i skole alder,synes det er så trist. nei la oss lære barna å være snille med hverandre,bry seg om hverandre enn å plage og være slemme…alle tjener mest på det liksom. men ting på terpes på.og ikke minst hjemmet med mange søsken er et fint arena å øve seg. fin uke til deg.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg