Vi ble ikke valgt denne gang heller.

 Det er mange som spør oss om hvordan det går angående bosituasjonen, flytting og slikt. Om vi har funnet noe, funnet et hus, når skal vi flytte, vi skulle jo ha flyttet osv? Og vi har klart svart folk som spør, og vi har forklart de situasjonen m.m Men jeg har ikke skrivet så mye om det her  på en liten stund, og det er helt bevisst gjort. Og det er ikke fordi jeg ikke vil det, eller at jeg ikke har noe å skrive om angående det, om det ikke er noe nytt på den fronten, eller at det er noe nytt? Nei det er ingen av de delene, det er noe helt annet som gjør det, men det skal jeg komme tilbake til i neste innlegg,altså  grunnen hvorfor.

Men no har jeg valgt å si litt i alle fall om den situasjonen vi er i no.

Altså vi har ikke flyttet enda, men for hver dag som går, så er vi en dag nærmere. Men en ting er i alle fall sikkert. Hver eneste dag og mye av tiden om dagene,og dagene og ukene som har vært, går kun til dette, å leite etter et hus, ringe, sende melding, e-post,avtale, gå på visning osv?

Så er det noen som lurer på det, at vi ikke gjør en døyt for situasjonen, så trenger de ikke lure lenger på det. For det gjør vi. Og vi har holdt på i flere måneder no å leitet, og som jeg sa en gang tidligere, så drømmer vi omtrent om finn.no, hus, eiendommer,e-poster,sms  osv ha ha ha 

Dessverre så er det mange som tror at det er bare å knipse med fingeren, så får en et hus. Vel kanskje noen er så heldig at det skjer så raskt, men med 12-13 personer i familien, knipse og få et hus, er dessverre og laaangt i fra noe enkelt. Og ja det er faktisk antall barn som er veldig mye av årsaken. Dette er faktisk noe vi aldri har gjort før, å søke om å få leie bolig med så mange barn på slep. Alle andre eiendommer vi har hatt oppover ca 20 år har vi selv vært egne eiere av. Vi har aldri søkt på leie av hus med barn noen gang.

Men etter denne perioden har vi  fått erfare at det å leie med barn er ikke enkelt, og i alle fall ikke med så mange barn.

Altså vi har søkt og søkt og søkt og søkt.

Resultat:

Vi har fått utallige avslag på e-poster, meldinger og via telefon. Eller forresten det var en bolig som vi fikk napp på, en bolig som var egnet for barn, det var flere soverom der, bra størrelse på huset osv?Men husleien var på 20 000 mnd og et depositum på 60 000. Eier var virkelig interessert i å få leietakere til huset, (hadde tydeligvis problemer med det? ha ha ) Men han var veldig, og det veldig og, opptatt om hvordan vi skulle klare det økonomisk å betale 20 000 i mnd.(det skjønner jeg godt han var opptatt av) Vel vi takket fint for et godt tilbud, og tenkte at nei, så dumme er vi ikke altså ikke.20 000 er mye penger det.

Men ellers er det samme grunn som det har vært hele tiden. Enten er husene for små, altså 3 soverom, noen har 4,men eiere vil ikke ha så mange som 12-13 personer i hus?forståelig nok. Eller så er husene allerede utleid, eller noen var før oss, som ble valgt? Noen hus er alt for dyre,17 000,15000,20 000,noen hus ligger midt i et byggefelt,ikke egnet for oss,( uansett er de husene ofte  for små ) flere plasser er heller ikke dyr er tillatt.(det var den hunden vår da ) også er det skole barna her da,som ønsker helst ikke å måtte bytte skole… ja ja rektor på skolen ønsker det heller ikke da.. ha ha ha

Men den siste grunnen som har og dukket opp er at utleiere tar faktisk kreditt av oss. Ser de da at du ikke har god nok inntekt blir det avslag av den grunn. Og eiere godtar ikke noe Nav innbetalinger,heller ikke noe garanti fra Nav. No mottar ikke vi i utgangspunktet noe fra Nav,men Pappen sin sykemelding er jo under Nav,og han vil klart på sikt begynne i jobb igjen,men det er ingen god grunn likevel.

Men så like før jul kom vi over to store hus? det var to store presteboliger som skulle leies ut. Skikkelig flotte, lå landlig til, stor hage m.m  Den ene presteboligen hadde 8 soverom, den andre (på en annen plass da, ) hadde 6 soverom. absolutt midt i blinken for oss.Vi søkte først på den med 8 soverom, vel utleier hadde aldri fått e-posten vår… hm hm merkelig (det var kun kontakt via e-post,ikke telefon) og det visste vi,  fordi vi søkte opp navnet på gule sider og ringte direkte når vi ikke hørte noe..Vi sendte ny mail. Men fikk beskjed to,nesten 3 uker  etter at det var 35 andre interesserte og vi var helt utelukket. akk ja. Ja ja den andre presteboligen var vi faktisk den første til å sende mail og ringe på. Vi ventet på svar, også kom mailen, det var 15 andre interesserte,og selv om vi var først,så hadde de gitt tilbudet til noen andre, asj, og grunne?? nei den fikk vi no aldri vite selv om vi spurte.

Men så dukket det opp et nytt stort flott hus som vi var nesten først ute på,bare en annen familie var før oss, rett før jul.

Vi tok kontakt og de var veldig positive, de var og veldig positiv til så mange barn.Og vi måtte bare komme på en visning.

Og vi dro vi.

Det har blitt noen visninger her og der siste månedene…en del mil kan en si…

Som alltid så er det så mye finere på steder vi har sett enn bildene har viset…intet unntak denne gang heller..

Et koselig sted, landlig med skog og åker rundt hele eiendommen.Perfekt…

Og ikke minst et veldig gammelt vakkert hus…slike liker jeg veldig godt…like fint inni…

Det var flere familier på visning denne dagen…

Dette var et småbruk med hovedhus, låve og stabbur…her kunne de som leiet ha ulike dyr , hest,høner,sauer m.m man kunne bare bruke hele området, jakte og fiske osv… 

 

Det var absolutt en veldig,veldig  fin plass.Men no var det bare å vente, og vi var klart spent på om de ville velge oss,de var iallefall veldig positiv,og det var ikke mange plasser de hadde vært.

så lille julaften kom meldingen….

 

 

 

asj…då ble det ikke oss denne gangen heller.

Ja ja vi må bare se på det slik, at da skulle vi bare ikke bo på noen av de her plassene,

eller ha noen av de her husene ..

da finnes det noe annet for oss.

skulle vi ha viset alle meldinger og mailer like som denne hadde det blitt mange sider…

Og ellers som mange lurer,og mange har og sagt vi bør gjøre,er å kontakte både kommune og Nav. Vi har og kontaktet utleiefirma. Resultat,det er ingen hjelp der å få. Vi må bare leite sjølv på det åpne markede,og det er det vi gjør. Kommunen og nav har kun noen små kommunale boliger,eller akutte boliger som skal brukes i akutte situasjonen,og vår situasjon kommer ikke under det. Dette visste vi på forhånd,men no har vi i alle fall snakket med de og avkreftet det. Beskjeden var og den,at det er ikke så enkelt i dag,å bare kontakte kommune og Nav for å få hjelp,at en bare knipset med fingeren så løste situasjonene seg. Det var alltid en lang og omfattende prosess.Og det var kun i krisesituasjoner de hjalp folk.

Og utleiefirmaet hadde pr i dag bare små hus og leiligheter til leie,uansett ble vi nok sist prioritert med så stor familie sa en jeg snakket med der.. Uansett der var de og  veldig opptatt av god økonomi,og de tok alltid kreditt av interesserte leietakere.

Så da leiter vi bare videre vi da. Seineste i går ringte vi igjen på et ledig småbruk som skulle leies ut. Først av alt var de positive,tross mange barn,for huset hadde 5 soverom. Men så spurte de hvilken jobb Pappen hadde. De var veldig interessert i å få en familie med gode inntekter sånn at de visste at husleien ble betalt. Pappen fortalte at han hadde operert vekk magesekken pga kreft og hadde vært over et år sykemeldt m.m At han enda ikke var klar for 100 % jobb pga Helsen. Nei da ble de veldig skeptisk og kritisk med en gang.Og de måtte i allefall ha oppi 60-70 000 i depositum. For tenk om vi ikke betalte for oss,og tenk om noen av barna knuste et vindu…eller varmepumpen ble ødelagt…??? ( vel vi har ikke barn som pleier å ødelegge noe som helst…) Uansett måtte de kreditt sjekke oss først….Men mange ville nok ta kontakt…så noen andre fikk de uansett…”

Huff huff….

Nei no har vi bestemt oss,vi orker ikke leite på leie lenger,no har vi snudd,og vi leiter kun på eie….altså vi kommer til å kjøpe noe. Så no ser vi etter KUN noe å kjøpe. Vi vil eie vårt eget og da kan vi gjøre som vi vil. å Leie er faktisk ikke noe for oss. No har vi leitet i langt over 5 mnd og det er ingen plasser som åpner seg.

så sånn er stået her no….Vi kjøper oss en eiendom!!!

Og med den bestemmelsen har vi falt til ro med. Det kjennes virkelig mest rett no å rett og slett kjøpe vårt eget.Da kan vi endelig velge sjølv.

 

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook : ‘ Huset med de 11 Barna’

 

 

 

 

 

 

 

18 kommentarer
  1. Det er ikke lett å finne noe å leie, så dere gjør smart i å kjøpe. Hvor lenge får dere egentlig bo der dere bor nå? Hva er grunnen til at dere må flytte? Jeg har selv i det siste vært inn på leiemarkedet å sett. og det er stort sett 1-2 soverom. Prisen er høy og for ikke å snakke om depositumet. Vi eier i dag, men vi trives ikke så godt med miljøet. Vi får se om vi blir, eller om vi får kjøpt noe annet.
   Jeg ønsker dere masse lykke til med kjøp av hus, og jeg håper dere virkelig finner et med stor plass og hvor alle vil trives 🙂

  2. Nei leiemarkedet er ikke enkelt og ikke minst som du sier dyre depositum .due:Nei anbefaler å kjøpe noe rimelig.å leie kaster man og på en måte penger ut vinduet. Da vi flyttet til Østlandet var planen å kjøpe et småbruk.for vi vil drive noe.og det er det vi ser enda på
   Men her fikk vi bare leie midlertidig.men dette er bare et lite hus og alt for lite for så mange som vi er.planen var å flytte sommer 16, men da ble pappen syk og opererte vekk magesekken.så flytting ble utsatt.og no har vi leitet i over 1/2 år….og i okt skulle egentlig noen jenter flytte inn, men de har ombestemt seg.så det er ingen hast.Men vi kan ikke bo her pga det er så lite.og alt er pakket ned i banankasser.Men vi ønsker å eie eller ha vårt eget.og i allefall når vi er så mange som vi er. Og så har vi lyst å drive noe utifra et småbruk. Men vi satser og tror at noe dukker opp.vi får bare leite videre.??lykke til dere og.håper du finner noe dere trives med.

  3. Har dere sett på V.Toten, nå er det to småbruk til salgs det ene med to bolighus, det måtte passe perfekt for dere. Kan bruke begge, eller leie ut det ene.

  4. Jo det stemmer Anonym: men no velger vi å prøve å finne noe rimelig.Altså evnt et gammelt småbruk til rundt 1 mill.( vi har sett at det ligger flere på finn.no til den summen +/÷.og kommunen har lovet oss startlån.og da håper vi en bank kan gi oss et lån til den summen….enn at vi bet 12,13,14 000 osv i husleie. Som ingen tror vi klarer å bet.
   Tidligere da vi søkte på alle banker,var det på en høyere sum .og kommunen gav ikke startlån.men pga pappen sin situasjon med sykdom m.m så sa kreftkordinaten at han har rett til å få startlån.og mulig bostøtte.så får vi håpe at det kan hjelpe…men vi må bare finne noe først…????

  5. Hej!
   Ber verkligen för er att ni finner något som ni kan köpa! Det är stor skillnad att hyra och att äga! Herren har allting i sin hand! Guds rika välsignelse över er!!!
   P.S Har ni tänkt på gamla kapell????

  6. Håper for deres skyld at det ordner seg. Kanskje DERE kan legge ut en annonse om at dere ønsker å kjøpe et nedlagt småbruk eller noe sånt? Kanskje finner dere noen som har tenkt å selge, men ikke har kommet så langt at de har annonsert? (Ikke alle ønsker budrunde og mange besøkende heller, men i stedet avtale pris om “de rette” melder seg?
   Også sier jeg, igjen: La det være nok med elleve barn nå. Gled dere over de dere har. Dere blir ikke enda lykkeligere om dere får enda flere. Dere er sårbare med så mange små. Om du f.eks blir syk, hva da? Pappaen er ikke helt i form enda, og det er tvilsomt at noen vil ta på seg å passe hele ungeflokken, til du blir frisk igjen.
   Det er jo litt “upraktisk” med så mange, samme hvor herlige de er 🙂

  7. Ååå tusen tusen takk snille deg for gode ord.Från en syster i Herren: Tusen takk for at du står med oss.takk for for.Ja det er skilnad på å eie og leie. Vi må bare stole på Gud og så må vi tror Gud at han har kontroll.vi skal sjekke ut alt.Tusen takk.Gud velsigne deg.klem herfra

  8. Tusen takk for gode boligtips snille deg Edel: ja vi har kikket litt på alle områder rundt om.og skolebarna her vil helst unngå å flytte.Men må man så må må.De boligene i Toten er flotte, men er desverre alt for dyre.vi må nok holde oss til et småbruk til 1 – 1 1/2 mill.ellers får vi ikke noe lån.tross at det er utleie.men tusen takk for super engasjemang.Det setter vi stor pris på.god klem herfra

  9. Ja, jeg vet nå hvor mye og grundig jobb dere har gjort for å finne noe, og alt har gått mot dere. Lurt å tenke på eie når dere får støtte og lån på lavere sum, for da kommer dere jo inn på boligmarkedet igjen også. Masse lykke til, og tommel opp for at det beste dukker opp👍❤

  10. Kjære dere. Takk for all god info.Dere er enestående positive😀👍Tenke så på dere. Nå skal dere stå øverst på bønnelista🙏Godt vi har en allmektig Gud😊Han vet hva dere trenger, og svarer i rett til. Takk Jesus at bønnesvaret er underveis🙏😊 varm klem til dere alle😊 Guds rike velsignelse over hele familien😊❤️🙏

  11. joda vi styrer på vi vætt du Bjørg Rønshaugen: kan da ikke gi opp så lett nei…ha ha neida vi tenker som så at det beste venter..ha ha så får vi satse på å finne noe vi kan kjøpe…og om vi får noe resterende lån…Tusen takk snille Bjørg for alle dine tomler som alltid har vendt opp…ha ha :)klem til deg

  12. ååå tusen tusen takk snille deg Unni aaserud: for gode ord og alle dine bønner. Du er fantastisk. vel vi kan aldri gi opp vætt du. vi må bare stole på Gud. han har absolutt kontroll. og det står skrevet,
   ” Den som ber han får,den som leiter han finner,den som banker på skal det lukkes opp for…” Tusen takk igjen. mange gode klemmer tilbake,og vær du og rikelig velsignet… 😉

  13. hei kjære deg Bjørg: ja vi må bare ha troen på at det ordner seg. Ja Noen ganger kan ting ta tid,men vi får bare lære oss å være tålmodig og ikke gi opp….og heldigvis så er vi veldig tålmodige personer. ha ha tror kanskje de som har mange barn er tålmodig på en annen måte og joda vi har faktisk lagt urt flere annonser både her og der. Men ikke på finn.no for der koster annonsen 500 kr. Ellers har vi snakket med en del folk rundt om her,og har fått noen tips.Men det var på leie da. og flere lokal kjente har sagt det finnes flere tomme eiendommer rundt i kommunene,Men flere har vært oppi 50 minutter reisevei fra skolen og mer,og det med smale og svingete veier.og det har vi synes vært litt langt ,for det blir nesten 4 timer kjøring daglig. Men vi tenkte å prøve i en lokal avis,men så sa mange at det er så få som leser avisene i dag,det meste går på nett,men vi vil prøve det likevel. nei det er flere folk som kikker over alt. skolen ikke minst er veldig aktiv,rektor har kommet med flere tips. så flere er engasjert. det synes vi er veldig flott gjort.
   vel hesesøster spurte en gang jeg var på kontroll med minstejenta,og da spurte hun smilende om vi hadde noen planer om flere barn. “Nei det visste jeg ikke helt enda,det hadde vi ikke tenkt på. sa jeg, og så er det så mange som mener vi ikke burde få flere,for no har vi nok. ha ha
   Ja ja Uansett, sa hun,om dere velger å få flere barn,så er det KUN dere som velger det,er det noe vi ønsker kan ingen,uansett hva andre mener bestemme det.t.o.m søsken hadde ingen ting med det å gjøre. så det var kun opp til oss.Men det er langt i fra noe selvfølge å få barn,heller ikke flere barn,det er så mange som sliter.og vi ser på hver og en som en stor velsignelse og rikdom.
   Så det var egentlig godt sagt av helsesøster.Hun respekterte oss i alle fall om vi valgte å få flere,og hun respekterte oss og om vi ikke gjorde det. Men uansett så kan vi ikke tenke at noe vil skje her,for da kan man ikke kjøre bil en gang,for en ulykke kan skje.ha ha eller noe annet uforutsigbart. Og her har barna begynt på bli store og vokse til,så det er ikke så mange småbarn lenger,men mest tenåringer. og vi er sammensveiset og hjelper og stiller opp for hverandre. Men no tar vi en ting om gangen,vi fokuserer på å få finnet et hus og hjem,og så får vi ta ting derifra.Men tusen takk for at du følger oss,det setter vi pris på. ha en fin fin uke.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg