Nesten en ‘voksen dame’

Da er sistemann,eller det blir vel rettere sagt denne gang er en ‘siste dame’ ut denne november måneden som har bursdag. Og det er jente nr 3, Miriam Mariell. Ja tenk at denne lille jenta som var så liten da hun ble født er allerede blitt så stor og trer snart inn i de voksnes rekker. Så en liten ‘dame’ har det jo begynt å bli da.

Vel det var faktisk Aron på 7 år,som er veldig flink og veldig opptatt av matte og tall generelt, som sa i bilen dagen før bursdagen hennes på vei hjem.

“Miriam i morgen har du bursdag….”

joda,det visste jo hun….

“og da er det bare 366 dager igjen til du har bursdag neste gang…og da blir du nesten en voksen dame….”

Han hadde full kontroll han,på både tall,dager,år osv…

Men no har hun altså kommet til 17 år..Ikke noe spesielt med 17,men likevel man er 1 år eldre enn i fjor,og det er bare 1 år til 18….så da er det jo ikke så ille å bli 17.

Iallefall Miriam gikk ut døren  på vei til skolen  med et lite smil rundt munnen. De skulle nemlig på en tur i dag klassen hennes,og det var til Sverige. Og det har de visst en stund,men det var veldig artig at det akkurat var på bursdagens hennes.

 

Men et bilde fikk vi sniket til oss i allefall….

Gratulere så mye med Dagen Miriam,vi er alle kjæmpeglad i deg !!!

og selv om det er midt i uka,måtte vi klart ha en kake. Miriam er veldig glad i kake og liker omtrent alle slags kaker,men det ble bare en enkel i dag da siden hun ikke var her så mye,og de kom seint igjen fra Sverige turen.

Vel…hvor er kaken da?

Øhhh.. ..nei den har vi visst spist opp…haha

 

Men blomstrene var jo for all del fine da.For litt blomster måtte vi ha.(eller jeg da…ha ha )

men det ble en enkel sjokolade fondante kake med is og varme bær til (skogsbær/bringebær) supergodt !!!! Anbefales om du skal lage noe fort og enkelt,men super godt!!!

Ellers har mange av barna her vært veldig spent på hva Miriam ville få i opplevelse gave,siden det er det vi gir barna her dette året. Og det har vært gjetting om både badeland og lekeland,men nei det er ingen av delene. Det har vært en liten plan helt siden store søster her Caroline ble 20 år,for hun skulle få en tur til varmere strøk av oss.Men den kan hun ikke ta før i begynnelse av januar pga skole m.m Men da har vi blitt enig med storesøster at Miriam får være med og kanskje noen andre søsken og. Emilie vil,og kanskje noen av de andre store. Så da da blir Miriam sin gave fra oss og en ukes tur til varmere strøk med søskene sine,og det er noe hun gleder seg veldig til,Og Miriam ble veldig glad for den gaven altså…(og noen småsjalu søsken da…ha ha)

Men klart en liten ekstra gave måtte og Miriam få. Og den ble hun og veldig glad for.Noen hun virkelig hadde ønsket seg.

Det har vært noen som har kommentert at vi er alt for rause med gaver til Barna her i huset. Men det synes ikke vi. For våres barn har ikke fått noe bursdagsselskap siden vi flyttet østover, heller ikke noe familieselskap har de vært vandt å hatt,og så får de ikke gaver fra andre. Og så er det mye artigere å gi en opplevelse, det kan flere være med på,noen ganger alle,og noen ganger kun de selv. 

Her i huset er Miriam og populær blant de små.Hun kommuniserer så veldig fint med de. Men Miriam har alltid likt små barn og ikke minst beibier. Men de andre små liker  Miriam veldig godt og.T.o.m William på 9 år er så fornøyd og glad om Miriam vil leke med biler,togbane m.m med han. Og selv om ikke alltid hun vil,for hun synes det er kjedelig,så har vi sagt at noen ganger må vi bare gjøre ting som er kjedelig,så lenge det kan glede andre,så er det verdt det. Og ikke minst man får igjen ved å gi av seg selv. Og joda da går hun. Og så viser det seg gang på gang at det var veldig kjekt å leke sammen,bygge,skape noe likevell. Men klart de tuller og tøyser og som søsken gjør.

 

Benjamin synes det er stas å være med storesøster Miriam,og no når snøen er kommet her de siste dagene,så er det veldig stas å være ute å ake og leke i snøen. 

 

Men minstemor her i Huset er absolutt Miriam’s Favoritt. Hun kan bære,snakke,klemme og kose med henne hele dagen om det lot seg gjøre…ha ha 

Ja da kan vi legge bak oss en del bursdager denne måneden,men neste måned er det enda to igjen før året er omme. Og det er det to barn her som gleder seg mye til.

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook: ‘ Huset med de 11 Barna’

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7 kommentarer
  1. Hvordan har det seg at dere klarer å ha råd til å sende barna på utenlandsferie, men likevel må få sponset julegaver? ( leste om det i fjor jul ) Dere har råd til mye mer en det vi har, med “bare” 5 barn, og 2 voksne i jobb….får Dere mye sponset av alt det dere gjør/gir ? ☺

  2. Hei du Anonym: vi får ikke spinset noen ting her i huset nei. Og i fjor jul var det skolen til barna som gjorde det slik at vi fukk noen ekstra gaver. Og kreftkordinaten til pappen her som tipset kreftforeningen at de barn som har en av foreldrene som har kreft kan få gaver.så det var ikke noe vi måtte ha, men noe som de ville gi oss.så kunne vi klart velge å ta i mot.
   Nei her har vi ikke god råd.Men vi finner gode og smarte løsninger og tar ting over tid.vi legger og av noen hundre i mnd.og tar man feks en restplass så kommer den på ca 1000 lappen. Og har man lagt av litt så blir det ikke dyrt. Samme med tur på 11 åringen med båt. Isbilen gir gratis gavekort 2 voksne og to barn med båt og vi fikk 3 slike gavekort.altså gratis for alle. En gang gav morfar oss noen penger, de satte vi av og gjemte og brukte til slike ting. 20 åringen her som studerer sykepleien og jobber pleier ofte av seg selv spleise på opplevelser på søskena.for hun tjener penger. Nei vi har kun en lønning her, men som sagt vi legger av, sparer og finner løsninger.

  3. Veldig greie løsninger 😊 Nå bor vi ikke i den delen av landet der det er så billig å ta en tur med fly, uansett restplass eller billigtur. Ikke får vi brukt gavekort fra isbilen heller, med mindre det følger med et gavekort på flybillett til et sted båren går fra. Vi sparer vi også, og har som mål at annet hvert år drar vi på en fin ferie, og det står vi for. Jeg har bare litt vanskelig for å forstå hvordan dere kan klare å få alt til å henge sammen…. ???….

  4. Anonym: vi bor nær oslo og størstejenta bor og i oslo og søsken kan overnatte der.betaler veldig rimelig både tog.flytog og fly generelt.pga student.er mange billigturer og som går fra oslo.
   Men mange lurer på hvordan det går rundt ja. Men vi er veldug prisbevisst.har 5 ulike butikker å gå på rundt her. Har mat app og ser tilbud. Får ofte mat på 50% pga dato.kjøtt fisk kylling m.m lage ofte mat fra bunn.barna arver kle. Kjøper gjerne brukt.og vi er så heldig å få mye kler av folk som vil gi oss.og ser på salg m.m
   Og eldste dattra kjøper ting på nettet.ebay m.m er flink med slikt.
   Skrev og en gang et innlegg her at mange folk kan komme inn i Bruktbutikken vi driver litt og har gitt oss penger i konvolutt m.m eldre ektepar som bare vil gi oss.og mange andre rundt om.bare her en dag ringte noen og sa de ville gi oss noen kroner pga hus jakten vi er i no.og de vippset over noen penger. Vi er målløse mange ganger. Og dette hat skjedd mange ganger. Men vi har sagt mange ganger at vi tror på Gud og tror han har omsorg for oss noe vi har merket mange ganger.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg