Modige og Tøffe barn

Her i huset har vi nok litt sånne ‘blandet og godt ‘ barn. Og da tenker jeg på at noen er tøffe og modige og noen litt mindre. Men så kan de være modige og tøffe på andre måte igjen. Og slik er det nå med oss alle. Og vi er alle forskjellige.Det er og denne delen i livet som er og interessant,og spesielt når en har mange barn. Og det er artig å se hvor alle er forskjellig,og man lærer barna å kjenne på hvordan de er.Men noen ganger kan Barna overraske og.

Og som sagt så er barna her i huset ulike på dette området og. Noen er tøffe og modige,og noen litt mindre.men med bare med litt puff,så våger de seg utpå noe som kan virke litt skummelt likevel. Og så viser det seg at det var ikke så skummelt som de trodde. Og dette har vi sett mange ganger. bare en tur på tivoli,badeland m.m kan en se slikt. En karusell eller en sklie kan være litt skummel å ta for noen,mens for noen andre så bare elsker de fart og spenning,jo mer,jo bedre. Med ved å ‘puffe’ på litt eller bare å være med,kan være nok til at vedkommende våger. Men noen ganger må man bare akseptere at noen ikke vil,eller har lyst,eller våger. Det er viktig å respektere det,men så kan de etter en stund våge det likevel, da er det klart viktig å rose deres valg og skryte av at de var modige. Og plutselig neste gang går det helt fint. 

Men så i noen tilfeller må man bare hoppe i ting,om man vil eller ikke…som feks. et tannlegebesøk. Det er bare noe man må noen ganger,tross tannlege skrekk.

Men så har det vært en annen situasjon her som barna har blitt utfordret på angående Mot. Det har vært rett og slett artig å se på.

No er det slik at største jenta her i huset går 2. året på sykepleien,og de siste månedene  har de hatt litt praksis  i klassen . Og slik er det på sykepleien,de må øve på hverandre,så de kan lære nye ting og bli bedre m.m 

og den siste tiden har det fokus på å sette veneflon på hverandre.

Hva er så veneflon?  

Et perifert venekateter (PVK), ofte kalt perifer venekanyle selv om kanylen bare er nålen man bruker under innføringen av kateteret, er en plastslange (kateter) som legges inn i en vene, eksempelvis på hånda eller underarmen. Det perifere venekateteret gir en enkel og trygg mulighet for å gi legemidler eller væsker intravenøst. I det norske helsevesenet kalles PVK ofte bare Venflon på grunn av et tidligere brukt handelsnavn.

 

og det hadde Caroline gledet seg til. Hun synes det er rett og slett artig å sette sprøyter m.m 

så de øvet seg på skolen,på hverandre.og det er ikke så lett så mange kan tro. Det er lett å bomme på en blodåre,og det er mange som har rullende blodårer og noen har skjulte blodårer. 

her øver de seg på skolen…JEEE hun traff….!!!

Men øvelse gjør mester. Det er en ting som kan gjøre en god,det er å øve og øve,trene og trene.

Men så er det kun ubregrenset hvor mye de kan øve på hverandre på skolen. Og Caroline følte seg langt i fra utlært på dette. Så hun ville gjerne øve enda mer hun.Så hun bestilte likegodt  en del veneflon på internett og sendte melding hjem når hun hadde mottat pakken, ” mamma jeg kommer hjem i helgen jeg…

Hennes plan var å øve seg på oss hun da. ha ha Og hennes store fordel var at siden hun hadde så mange søsken ,så var det enda flere å øve på. Mammen og Pappen meldte seg klart med en gang. Hva er det man ikke gjør for barna sine…nei slike stikk har vi fått flere ganger før,og iallefall Pappen…

Men så var det store spørsmålet da ,var det noen av søskena her da som meldte seg frivillig? var det noen tøffe og modige barn her…?

hva med gutta i ungdomskolen…? de som en gang skal i militæret,være tøffe og barske…ha ha 

Joda Klart de meldte seg…de følte vel at de måtte det…ha ha Joachim var første mann ut ..

Han var jo klart litt skeptisk da. Altså med ei student i hus,og de hun skal øve seg på er forsøkskaniner,så må en være tålmodig,ha god tid,holde hodet kaldt og ikke minst holde hånda helt i ro.For studenten vår må leite,kjenne,finne,og se en blodåre og det kan ta tid….og da kan prøvekaninen kjenne godt på det psykiske kan man si. ha ha

men hun traff omsider,og jubelen var stor.Men Joachim synes det svidde litt da.

Og så var det Ruben sin tur,han skulle no ikke være verre enn broren. Og der traff hun og med en gang. 

Neida Ruben synes ikke det var noe vondt.

Så ville klart Emilie bli stukket ,hun hadde faktisk  maset lenge hun på å bli stukket

 

…..men der bommet Altså Caroline….men det tok ikke Emilie så tungt da…eller…ha ha neida…

 

og gjett om dette var kjekt…

noen lo,

noen sa væææ,

noen sa…’ jeg vil og – jeg vil og ‘

og oppi alt så bare koste Caroline seg…hun fikk virkelig øve seg hun…

 Etter Emilie gikk spørsmålet videre, er det andre som vil prøve seg ?

næææ William hadde ikke lyst,

du då Aron,har du lyst???

nja…..

hm…

skal-skal ikke

skal…skal ikke !!!

Joda det ble ‘SKAL’ denne gutten er virkelig tøff og Modig…han ville han….( til storesøsters stooore glede…)

For det som er så bra med å øve på barn,er at de har som oftes små og skjulte blodårer. Kan være ganske vanskelige å finne. Og om hun skal en gang jobbe på en barneavdeling på sykehus,er det absolutt en fordel å ha kunne stikke på barn.

ha ha Som sagt det tar litt tid for å være ‘prøvekanin’…og det tærer litt på psyken…

endelig fant Caroline en åre hun ville prøve seg på…

ÅÅÅ ja hun traff !!! for som bilde viser,når det kommer blod betyr det at åren er truffet….

Ja Aron var skikkelig tøff han,nææææ det gjør ikke noe særlig vondt….

Og så ble Leah spurt,

næææ hun ville ikke,selv om hun hadde sett på de andre…

Men så plutselig ombestemte hun seg…JODA hun ville…hun ville og være Modig og tøff…Og Leah er slik at hun er veldig interessert i slike ting…hvordan alt fungerer,hun ser og studerer gjerne på mark og en bille…

Men plutselig ser Caroline på klokka…åååå nei no må jeg gå,toget går om 10 minutt,så da rakk hun ikke stikke Leah,

Men Caroline,hun kommer igjen en annen dag hun,og da har hun flere venefloner med seg i veska si…er det da fortsatt flere modige og tøffe barn som vil være prøvekaniner for storesøsteren….

Men Caroline  fikk øve seg på en vennine i Oslo,men da ble det visst mye blodsøl,noe som kan og skje…Men hun hadde truffet,det var det viktigste da…

Så da er det bare for Caroline å forsette med øvingen da,så tenker vi at hun vil bli en god sykepleier tilslutt…og barna her har viset at de er tøffe og modige….

 

Følg oss Gjerne på Facebook : ‘ Huset med de 11 Barna’

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 kommentarer
  1. Sykepleier: hei du. litt treg i svar her,men joda vi har sjekket ut litt dette ang regler om praksis uten skole. Og i følge eldste dattera her så har det ikke vært noe problemer med den skolen hun går på. det er og noe tidligere elever har sagt. for de pleier å samles hos hverandre og praktiserer og det var og noe lærere visste. Hun eldste dattra her mener og at det er sikkert ulik praksis fra skole til skole. For det er slik at
   det er ikke noe klare regler på dette,men at man bør være obs på å legge det ut på sosiale medier. Men her følger alle elvene i dette kullet hun går på nøye retningslinjenen for hygiene m.m og de følger og nøye alle prosedyrer. Ellers ang veneflon på barn på sykehuset er det og ulik praksis fra sykehus og avdeling ,for de ble fortalt på skolen at dette var og noe sykepleierne ville komme borti. Så er nok litt ulik praksis fra plass til plass.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg