En artig jobb

Det er allerede gått 2 år siden vi hadde en konfirmant her i huset,og da var det Miriam på 16 år som var det. Vi har kun hatt de tre største og første jentene som konfirmanter,og enda har vi mange til.. ha ha Men vi har vært vant med å enten ha konfirmant hvert år eller annen hvert år,men denne gangen blir det ikke igjen før neste år. Og da er det Ruben på 14 her som skal stå konfirmant..Egentlig skulle vi hatt i år,for vi misstet en mellom Miriam og Ruben den gang for 15 år siden. Så noen ganger tenker man på hvem det var,var det en jente eller en gutt,hvordan ville han/hun sett ut osv… Men slik er det ,det er slikt som skjer,men vi er veldig takknemlig for alle vi har fått,og alle er en stor rikdom for oss,selv om de vokser til og blir store.

De tre andre jentene som har vært konfirmanter før, fikk være med i en stor gruppe med oppi 30 andre konfirmanter,og det var utenfor Bergen.Og det slike grupper pleier å ha  ‘blikjent’ turer på hytter m.m. Også denne gangen,her nede på østlandet,i den gruppen Ruben går i har de og hytteturer,og han har allerede i høst vært på en. Men så skal de i februar neste år,rundt vinterferieuken på enda en spesiell tur. Og det er nesten 1 uke til London. Og det gleder de seg mye til. Jeg tror Ruben gleder seg mest til å fly…ha ha For han er så opptatt med fly. og alt som har med fly å gjøre.

I alle fall så har den konfirmant gruppen pleid hvert år å gjøre turen så billig så mulig,og da har de pleid å gjøre noen jobber,så de kan tjene noen ekstra kroner. De skal da ta med seg en foreldre,venn,søsken,slekt m.m som skal jobbe dugnad den dagen. Det er en plass som er visst vanlig å besøke for en dags dugnadsjobb.Og dette virket som en veldig artig jobb.

Og her var det Joachim på 12 ,snart 13 år som ville være med, så de fant frem spader og hansker,og ble kjørt over 45 minutter. De skulle nemlig møte på 

Svelviksand  AS ved verket Hurum

 

Her er oversiktsbilde over stedet.De skal jobbe på stedet man ser i midten på bildet.

her kommer litt om Svelviksand

Helt inni den lange tunnelen fraktes det sand.

Opp under tunnelen skulle konfirmantene og hjelperne deres gå å spa sand

Her er inni tunnelen.

Her på dette båndet fraktes sanden gjennom tunnelen og videre helt ned til sjøen og kaien.Der de losses på båter.

De stod her oppunder tunnelen og spadde sand i hull,slik at overfladisk  sanden falt ned i haugen under.

Absolutt en tung jobb, en kunne sitte igjen etter mange timer med både stiv rygg og blemmer inni hendene,tross arb.hansker på.

Men Gutta var ikke slitne de,de er vandt med å jobbe og synes det var veldig kjekt.Ikke minst interessant og en smule spennende.

Synes absolutt at det er flott at de har slike dugnads dager,slik at ungdommen kan lære seg å jobbe for penger,og får det igjen ved å reise på en tur.På slike plasser går det og å få seg jobb,men man må være 18 år pga både sikkerhet,og ulike maskiner m.m Men gutta synes absolutt at det var artig å prøve noe nytt.

 

Følg oss Gjerne på Facebook : ‘ Huset med de 11 Barna’

 

 

 

 

 

 

 

 

4 kommentarer
  1. ååå så koselig sagt snille deg mimremor: ja det var faktisk veldig artig det der og noe nytt og intressant. veldig fin plass der det låg og. der kommer vi garantert til å ta flere turer til. flotte badeplasser m.m alltid kjekt å se nye plasser. !

  2. Artig å se bilder og lese. Flinke óg energiske gutter, det vises godt at de er vandt til å ta i et tak og er ansvarsbevisst. Flott🤗👍❤

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg