Skolebarna hjelper andre skolebarn…

Denne uka har skolebarna her hatt en annerledes uke.En uke med mening rett og slett.

Skoledagen har startet klokken 15 på ettermiddagene og sluttet rundt 20.30. Det synes jo klart skolebarna her var en fin tid ‘å gå på skole på’…ha ha

De slapp jo å stå opp så tidlig da…

 

Skolebarna klar for en litt annerledes ,men meningsfull skole uke.

De har nemlig denne uken hatt Hjelpe aksjon på skolen de går på. og i år var det spesielt rettet mot  andre skoleelever …

Den skolen de går på er en Adventist skole og de i ADRA – nettverket  (forkortelse på den frivillige hjelpeorganisajon) driver et utviklings og nødhjelps arbeid i 120 ulike land. Der er det et hjelpearbeid til alle mennesker som trenger det i de ulike landene. men spesielt mot barn og mødre

Og de samler da årlig inn penger som er øremerket til ulike land. Og elevene på Adventist skolene fra 1.klasse til 10 klasse får være med på denne innsamlingen som de har årlig. Og hvert år har de ulike land som de skal spesielt gi til. 

ADRA Norge jobber for likeverd,fred og forsoning gjennom ulike utviklingsprosjekter som er bærekraftige. Og ellers til utdannelser,skole,arbeidssituasjon,livssituasjoner ,kriser og katastrofer m.m  (en kan lese mer på adranorge.no også ) 

                                                     

I år skulle de innsamlede pengene gå til Sør Sudan. Der er det mye fattigedom og nød-

 

ADRA’s arbeid i Sør Sudan:

 

*bygging av klasserom,innlagt vann på skolen.

*utdanning av lærere og skoleledere

*Trygge aktivitets senteret for de som ikke går på skole

* Besørge drikkevannet ,skolematen og hjelp til sårbare og fattige familier og flyktninger

*Konfliktforebygging mellom elever,lærere og foreldre …støttearbeid.

nei det er langt i fra noe selvfølge for Barn å få gå på skole. Her i Sør Sudan går de likegodt på skole ute. 

 

Men de er veldig ivrige elever som vil lære..

Jeg synes det er veldig flott og et supert arbeid dette, og ikke minst at skolebarna får være med på dette. Det er ikke bare en innsamling der de må gå rundt på dørene til folk og spørre om de vil være med å støtte et viktig arbeid, men det er samtidig lærerikt.

 

For her er det mange timers forberedelse av skole ledelsen og lærerne. Og ikke minst ulike representanter for dette arbeidet. 
Barna på skolen får lære om arbeidet,om Afrika,landet Sudan,se at hjelpen kommer frem,se fattigdommen.Får se hvor godt vi har det,

Barn i dag som lever i dette overflods Norge bør virkelig få se og lære hvordan barn i andre land og verdens deler har det i 2017. Hvor store kontraster det er.Og ikke minst få være med å hjelpe,gjøre noe…det er bare helt fantastisk. og ikke minst en stor nødvendighet. 

Også skolen barna her gikk på utenfor Bergen hadde et supert arbeid i India. der det med norske midler ble bygget en barneskole midt i slummen….hjelpe hundrevis av barn med mat og skolegang og en lysere fremtid. 

har virkelig sansen for slike skoler som driver med slikt Arbeid. og det skulle alle skoler gjort. Men det kan og klart skyldes at vi selv brenner for nødhjelps arbeidet.  Og at vi pr. i dag holder på med et nødhjelps arbeid bare det er rettet mot Østeuropa. 

og allerede forrige uke tjuvstartet både skolen og  ADRA med innsamlingen. ved å løpe så og så langt rundt skolen…eller gjøre andre ting som svampkasting på lærere b.l.a Mot at noen sponset de med noen kroner som skulle gå til dette prosjektet. Allerede da kom det inn en del penger. Så her er det ikke mangel på fantasi og gode ideer.

Så da har skolegjengen her i huset fått noen rolige morgener her hjemme denne uka før de var klar til ‘skolestarten  og innsamlings runden utifra skolen. 

 

Leah synes det var helt greit å begynne seinere på skolen denne uka…

Men Da de kom på skolen de dagene  ble det samling med både info,oppdeling i grupper og biler og hvor de skal gå m.m og det ble og mat før de dro. 

Foreldre kunne være med å hjelpe på dugnad,og her var pappen med en dag og kjørte,andre var på kjøkkenet m.m 

De fikk og komme i Avisen lokalt her,så folk var litt forberedt når de kom på dørene og ringte/banka på. 

 

Emilie er i midten…og Aron i bakgrunnen….

Her synes i alle fall skolebarna at det har vært en meningsfull og givende uke. At de kunne få være med å samle inn penger til Sør Sudan. Synes det er flott at barna lærer å hjelpe andre barn . Det er da en kan se at man har veldig mye å takke for og være glad for. 

For det er langt i fra noe selvfølge at en får gå på skole, få mat og klær og en seng å sove i hver eneste dag. Jammen santen har man det godt. Og det må barna virkelig bli minnet på. derfor er det så flott med slike uker som barna her har fått denne uken. Så all takk til skolen. 

 

 

I alle fall når barna har vært hjemme her på dagtid,så har jeg vært her og,men ellers har jeg vært i Bruktbutikken på ettermiddagene.Men den dagen Pappen kjørte dugnad på Hjelpe innsamlingen var jeg hjemme med de to minste. Da baket vi,gikk på tur,ryddet  og pakket litt ting og tang i esker….

 

Benjamin synes det er gøyt å gå på tur…eller vi  kan vel si ‘sykle’ på Tur…haha

” kommer du mamma”

titt tei…

Her i huset arver barna av hverandre. så det å ha rosa hjelm og lilla sykkel som Leah har hatt før bryr laaangt i fra denne gutten seg om..

Han er storfornøyd bare han har sykkel han…

omsider sovnet no denne lille jenta og…

Ellers ble det tid til litt baking….

og kanelboller er jo bare godt 

en annen dag ble det grove horn…..

 

FØLG OSS GJERNE PÅ FACEBOOK : ‘ Huset med de 11 Barna’

 

 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg