vææææææ…..!!!!

Jeg er  nok overhode ikke alene i disse dager, som ikke har noe annet å si en ‘vææææææ…!!!!’ og det er heller ikke første gangen jeg sier det….Og det er jo godt å tenke på, og godt å vite at mange andre mødre lenge før min tid har sagt det samme og …ha ha ..

Men likevel…det er jo absolutt noe annet,når en opplever det igjen…i nuet…!!!!

Minste jenta her i huset av de 10 barna her,skal begynne på skolen…!!!!

Lille gullet vårt,Leah Othelia ,som har ‘hengt’ i mammas skjørt i 5 år skal slippes ut i den store skoleverden….oj oj oj …ja og hvordan det skal gå….??? og ikke minst …hvor i alle dager ble de 5 årene av…hun ble jo nettopp født????

Nei alvorlig talt…jeg er inger hyper mamma altså…ha ha . Og det er helt sikkert andre mødre som synes og det er ganske rart at deres lille pode skal begynne på skolen…så er det helt normalt. Men jeg tror absolutt skolestart og skolegang for Leah her kommer til å gå helt utmerket…egentlig har det gått så fort at jeg knapt har rukket å tenke på at hun skal begynne på skolen ‘etter sommeren’ en gang…og Leah selv er iallefall  totalt avslappet i forhold til det…ha ha ….

Vel, allerede 8 barn har vi fulgt på første skoledag oppover de siste årene,så det er ikke noe nytt her sånn sett, og det har heller aldri vært noe veldig ståhei av det…og blir nok ikke det denne gangen heller… Og Leah er kjempe heldig, for hun har 5 andre søsken som går på samme skole,så hun kan trygt føle seg Trygg ja…og hun skal t.o.m få gå i klasse meg Aron som skal begynne i 2.klasse…kan det bli stort bedre… 🙂

 Leah var i alle fall veldig stolt, men og litt spent, med et snev av sommerfugler i magen,da hun fikk et brev i posten som var adressert til henne. Hun var hjertelig velkommen til å komme på førskole besøk. Men først skulle hun få komme noen dager før og hilse på rektor og de to lærerne i 1.klasse.Da skulle mamma og pappa få være med og hun skulle samtidig  innskrives på skolen.

 

En litt nervøs og beskjeden jente holdt mamma godt hånda på vei til skolen, inn døren, bortover korridoren og opp trappen til Rektors kontor.

Det var stille på skolen denne ettermiddagen. Vi skulle nemlig møte rektor og de to lærerne denne dagen etter at skolen var slutt. Men på førskoledagen skal hun møte til vanlig skoletid sammen med de andre.

Vi måtte vente litt på gangen utenfor rektors kontor…

Leah hvisket…

‘er det her mamma’..

‘jepps…det er det…!!   

‘mamma’..

henne er do…???

kanskje det var litt ‘skummelt’ for en 5 åring å skulle treffe og hilse på rektor, skolens sjef…siden hun måtte på do…..og jeg skal love deg at de andre hjemme har over ett par måneder ‘ertet’ Leah med at er hun ikke snill på skolen, eller gjør noe ugang, så må hun opp på rektors kontor og da…..

ha ha …ikke rart hun var skeptisk, selv om jeg har mange ganger sagt at rektor er kjempe grei og hun  måtte ikke høre på de andre hjemme som bare snakket tull…!!!  Rektor var langt i fra noe farlig.

Vi gikk ned trappen igjen og fant doen…

Vel oppe,og inne på rektors kontor satt det tre smilende damer der når Leah kommer inn, litt flau…

Rart det der…å se slike sider av ei jente som er ganske spontan, utadvent og ‘for seg’ til vanlig…Hun er ikke beskjed eller flau ialle fall. Og Pappen måtte og kommentere  at sååå stille hadde ikke Leah vært på lenge…ha ha  Men det er helt normalt…det er slik det skal være.litt forsiktig er et godt tegn det.

Hun fikk sitte seg på en stol, og fikk både et ark og fargeblyanter foran seg,om hun ville tegne.  Både rektor og de to lærerne vekslet med å snakke både med oss og med Leah. hva hun likte å leke med,om hun gledet seg til å begynne på skolen, og ikke minst alt det gøye de skulle finne på…. Og litt etter litt ble Leah mer og mer ‘seg selv’….ha ha  Men de her to lærerne i 1.klasse har Leah hilset på før, for pr i dag er det Aron som har de som lærere,og Leah har vært med på ulike skolesammenheng. Hun kan absolutt være trygg på at de her to koselige lærerne vil ta godt vare på henne…

Etter det koselige besøket på rektors kontor, gikk en annen jente ut den kontordøren,en inn. ha ha  Leah snakket,lo,klemmet de, og bortover korridoren  ropte hun og vinket flere ganger…’hadet rektor’…hadet rektor…!!! hun danset og smilte fra øre til øre og var godt fornøyd med besøket på skolen.

 

 

Ute i skolegården kunne vi overhode ikke gå igjen med en gang…

nei du, hun skulle leke litt i skolegården…det er jo det som er det gøyeste med hele skolen jo,…ha ha

‘Mamma se på meg da….mamma..ta bilde av meg da…’

og sleng banen er et av det gøyeste lekeapparatet i skolegården…

Mammen og Leah

 

Leah- mor !!

Selv om Leah er bare 5 år, for hun er født seint på året (desember) og mange mener, og jeg inkludert mener, at skolestart for 5 åringer er egentlig i det tidligste laget, så tror jeg likevel at Leah vil trives og få det fint her på skolen. Det er en fin skole med godt miljø, få i klassene, god oppfølgning, kjempeflinke og greie lærer,og det har mye å si. Leah er egentlig ikke en jente som er veldig klar eller gira på å begynne på skole…hun vil heller leke hun. At hun er normal stor for alderen, er hun ikke moden nok i forhold til skole,Men heldigvis,det tenker ikke skolen så mye på… her i 1.klasse er de veldig flinke å legge vekt på mye lek og moro, og bruker heller tall og bokstaver inni mellom lek,uten at noe skal være krevende eller slitsomt.

At de kommer på skolen uten å kunne tegne annet en krusseduller eller verken kunne skrive navnet sitt eller en eneste bokstav tar de ikke så tungt….her følger de hvert enkelt barn og lar det utvikle seg i sitt eget tempo, og de får minimalt med lekser. Leksene er heller lagt opp som noe lekende og morsomt. Så her vil Leah passe godt inn.

Så no teller hun på dager til hun skal på Førskolen.Det gleder Aron seg til også.

 

 

 

Følg oss Gjerne videre på Facebook; ‘Huset med de 10 barna’

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg