Heldige Barn !!!

En søndag er forbi, solen har skint i dag,og da måtte vi absolutt ut for å nyte den blå himmelen og de varme solstrålene. Tross sur vind passet det fint i dag å ta en tur på den store lekeplassen i Drammen. Jeg har lenge lovet barna her i huset at de skal få dra dit, men det har ikke blitt før i dag.Det har nemlig kommet mange nye lekeapparat der, og det har de ikke fått testet ut.. 

Vi skulle likevel Kjøre største jenta Caroline til toget, for hun var hjemom en snartur i helgen. Hun leser og leser for snart er det eksamen i medisin. Og det er et stort og vanskelig emne. Hele gjengen hoppet i bilen og alle gledet seg, selv de store…

“Jammen santen er vi heldige Mamma, “sier William. “At vi får gå på lekeplassen.”

Han har så rett, det er faktisk overhode ingen selvfølge at barn i dag får,eller kan gå på lekeplasser…verken barn her i Norge eller i andre land. Men dessverre mange tar det og mye annet som en selvfølge. Og ja jeg er så enig, barna her er faktisk veldig veldig heldige, selv om det er mange andre barn på lekeplassen i dag… At de faktisk har en mamma og en pappa som tar barna med, og lar barna barna her får gjøre slikt de elsker…Det er heller ingen selvfølge. Ikke det at vi er noe bedre foreldre enn andre foreldre…langt i fra, og det er ikke det jeg var ute etter heller… Og i dag var det mange andre foreldre og barn på lekeplassen…med så fint vær, og fri…  vi var der alle foreldre i samme ærend…for våres barn…..!!! alle barna som var der var heldige…uten å være bevisst på det…!!!

For ikke alle barn har foreldre, noen er skilt, noen er død, noen er på barnehjem, noen er tatt ut av hjem av ulike grunner…og noen har foreldre som er syke,barna selv er syke,ligger  kanskje på barneavdelingen, og kan ikke gå ut,selv om de ønsker…og noen foreldre ‘gidder’ eller orker bare ikke….Det kan være så mange ulike grunner. Så det er overhode ingen selvfølge at barn får gå på en lekeplass….!!! Men faktisk for noen barn så er det å få gå på en lekeplass noen veldig stort. Og faktisk bare det å ta turen på en slik plass,mye å takke for…ja vi har alltid mye å takke for, hver dag…og ikke minst for barna her som er utrolig heldig som få være å leke og utfolde seg på den store lekeplassen.

Så her kommer et bildedryss fra gjengen her den halan timen vi var på lekeplassen som selvfølgelig gikk så alt for fort…men sånn er det alltid….

 

det var mange nye artige lekeapparat som er kommet på denne lekeplassen, fotballbane, skateboard bane, sparkesykkel bane osv…Denne store sklien var en av de nye…den var populær..

bakketopp med sklie, og kunstgras i bunn var veldig staselig…her gikk det ikke bare rett ned,men ‘oppned ned’…ha ha

 

De har trampoline som var lagt nedi asfalten var super populære blant gjengen her…nesten som en hopper ‘paradis’…

En liten gutt som koser seg max på lekeplassen…han sitter og skal snurre på ‘snurreren’-men det må ikke gå alt for fort…ha haMen den gjengen her ville at det skulle gå veldig fort…!!!her er og flere balansebånd en kan teste ut balansen på…Aron synes det er godt med en storebror som kan hjelpe…for dette er ikke enkelt…Det er mange nye klatre apparat kommet, noe som og var populært…barn elsker jo å klatre…Leah klatrer selvfølgelig til topps… ‘ Mamma se på meg..’ !!!!å ha et slikt  disse-stativ med 6  disser, hadde vært noe å ha i hagen…og selvfølgelig innimellom alle lekeapparat fant mammen de fineste Ranunkler plantet…de er bare super fine…‘Mamma…vi er kjempe heldige som får være her å leke….’   han har så rett….…’ÅÅÅÅ dette vil ‘eg’ og prøve…sier minsten og tripper utolmodig på bakken…og klart han må prøve og… han skal gjøre alt de store gjør han…Men klokken går fort på slike plasser…atter en dag kan barna her legge bak seg og tenke på at de er faktisk veldig heldig som får muligheten til å få gå på en slik flott og stor lekeplass, med så mange artige og gøye lekeapparat…som ikke er noe selvfølge….Og klart så mye annet…listen kan bli fort lang….

Etterpå på vei hjem,stoppet vi underveis og kjøpte hver sin saftis til de, igjen satt både Aron, William, Leah og minsten bak i bilen og ropte i kor,…

‘Tusen takk mamma’…..’Takk mamma for isen og for turen….’..og så hører jeg de hviske og mumle til hverandre…vi må takke Mamma en gang til…

‘Mamma…tusen takk…!!!’

Jajja…noe har de i alle fall fått med seg…å være takknemlig for ‘små’ ting…for dette er ‘små’ ting for noen, som andre igjen setter pris på. La oss lære våre barn å takke selv for ‘små’ ting, og la de bli oppmerksom på at ‘små’ ting for noen er faktisk ikke bare en selvfølge….

 

 

hadet bra og takk for denne gang …her kommer vi igjen en annen gang……!!!

Følg oss Gjerne på Facebook; ‘Huset med de 10 Barna’

 

 

 

 

6 kommentarer
  1. Her ble det ingen lekeplass i dag. Men 7 km tur i skogen med ungene og så en lang tur i sentrum på pokemonjakt med barnebarnet på 7. 😊 Lekeplass er vi så heldige å ha rett utenfor døra hjemme 😄

  2. åååå så koselig å fantastisk å høre….Anka: fantastisk mor og bestemor du er..dine barn har en super mor og dine barnebarn en super bestemor…..digger slike…love it…!!!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg