Det blir en forandring etter Påske her

Vel her er jo det påske ferie og fri no, og jeg nevnte her i et tidligere innlegg at vi skulle noe i påsken vi og. At vi skal reise noen plass er ikke det vi skal ,selv om Pappen og barna her hadde hatt lyst å ta en Bergenstur. Men vi skal rett og slett rydde ute,men og vaske og gå igjennom klær,sko,kjøkkenskap inne m.m   Men hvorfor det da??? klart alle bør i ny og ne’ ta en ‘vårrengjøring’,men å bruke påske ferien til det er liksom litt kjedelig da…da er det så mange plasser man kunne dratt på turer m.m 

Men la oss begynne på begynnelse (typisk meg ha ha …viktig å få med alt se’du…) vi har no i over et år, rettere 1 år og 4 mnd leiet et lite hus på et gårdstun her på Østlandet. Vår plan var å bare bo her midlertidig,for så å ‘komme’ oss videre til vårt eget hus.Vi har og for lenge siden ‘funnet’ det huset vi ønsker å kjøpe,men bankene vil ikke gi oss lån pga vi har for mange barn. Men vi har ikke gitt opp verken håpet eller troen. Vi har over dette året bodd i banan kasser og vi har sovet på madrasser på de to soverommene som er her. Men vi har aldri hatt noe å klage over, vi har hatt det veldig bra alle,vi har uansett mye å være glad for og takke for.  Vi har og visst hele tiden at vi skal ikke bli boende her,men finne vårt eget etterhvert.

Det huset som  vi har leiet her ligger på et Gårdstun. Det er et Gårdstun som har flere småhus på området,og det er og en barnehage her som leier et av husene. Ellers leier andre folk/familier og de andre husene her. Det er og et stor gjestehus her som folk kan overnatte her, spise middag m.m .Tidligere for mange år siden,sikkert på 40-50 tallet, eller kanskje før og, ble det sagt at det var et guttehjem her for vanskeligstilte Gutter,så mye har skjedd der som sikkert ikke var helt bra. For ikke så mange år siden hadde de og dyr her på gården,hester, gris,kaniner m.m  Det er et  stort  potensiale her for  gårdsdrift og i dag,med stor låve,stabbur,uthus og gjestehus og fine store områder med både inn og utmark. Men dengang ble det ‘lagt’ ned for det ble ikke noen faste folk som tok et ansvar.

Det som er bestemt av eieren no, er at det skal igjennopptas en gårdsdrift og en aktivitet her,med noen hester,kaniner,høns,noen villsauer m.m  og det skal bli en aktivitet her igjen med familie dager, besøksgård av jenter som vil ri på hest,ulike feiringer og mye mer. Og da skal det flytte inn to ‘hestegale’ jenter her som skal drifte hestene b.l.a og de skal bo i dette lille huset her,så da må vi flytte ut. Samtidig har vi blitt spurt og om vi vil ha litt ansvar her med dyrene sammen med de jentene  m.m når det blir aktivitet igjen. Og da har vi fått tilbudet om å flytte inn i et annet hus som og ligger her på Gårdstunet,men lenger oppi skogen.I den skogen har vi vært mange ganger,b.l.a å grillet pølser m.m ,det er en gapahauk der,og andre ulike klatre aktiviteter m.m (kan sees på tidligere innlegg)  Det huset er større enn dette og har vært,og er pr i dag leiet ut til elever,så det er delt opp mer som leiligheter og hybler. Men de kan flytte ned i et annet hus,og så kan vi flytte bort der.

Dette er et tilbud vi har fått som vi har tenkt på en stund,og vi har takket ja til det,selv om vi aller mest hadde hatt lyst å få vårt eget….Men så lenge ikke andre muligheter har åpnet seg enda for oss,så får det bli slik. Det bli fortsatt att vi leier,men vi har større plass,og kanskje vi kan t.o.m få opp noen senger…ha ha  men det kan og være artig å få være med å hjelpe å bygge opp en aktivitet her med dyr og familiedager m.m og vi er og veldig glad i dyr og har hatt dyr i mange år. så det er noe vi ønsker og å holde på med seinere når vi får vårt eget.

 

Her er et stort potensiale,og her er mange muligheter for aktiviteter,og det her kan det bli riktig så koselig med litt ‘håndarbeid’ ..


Gjestehus og koselig stabbur,og rett frem er det store områder for mange ideer

Her bor vi no,men etter påske skal det bli en forandring…da skal vi flytte i et større hus lenger oppi skogen. 

Så derfor må vi bruke hele påsken her til å rydde,vaske  og ‘pakke’ det vi har hatt  over dette året,og det har blitt både sko og klær stående, og litt ekstra i kjøkkenskapene som må sorteres vekk.Og når vi er så mange i huset,så blir det fort litt …

 

vi begynte å rydde en del ute i går,da skinte solen og været var så fint. En tur på søppelplassen ble det og.

Gamle og ødelagte sykler er gått igjennom og de må kastes…

her hjelper både store og små til…

og inne var det mange skopar å gå igjennom…vintersko skal ryddes vekk,de havner i søppelsekker til neste vinter. Vår/sommersko skal finnes frem,noen er for små,noen er hull i…. 

Men innimellom må vi tulle og tøyse litt med ting som dukker opp som vi finner …ha ha 

og det som storebror gjør,vil og lillebror prøve…ha ha 

 

I dag ble det atter en ny dag med rydding i skuffer og skap,og det passet fint, for ute regner det og da fikk vi gjort mye inne…Men ut må en uansett,sykling er alltid like populært om det regner eller det er fint vær…veldig greit med store søsken som tar med småsøsken på tur…

og innimellom rakk jeg å sette en bolledeig,så da ble snurrer med eplemost og sjokolade i…veldig gode og de fikk og ‘bein å gå’.  en blir sulten av å rydde….Jeg Laget dobbel deig,som vi kan ta med oss i morgen. For Blir det fint vær har jeg lovet en liten fjelltur…


 

 

 Det var en veldig flott kombinasjon…epler og sjokolade…i i snurrene,men så er jo hjemmebakt alltid veldig godt da uansett…..

 

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook : ‘ Huset med de 10 Barna’

 

6 kommentarer

Siste innlegg