Har pappen det bra???

Det er mange som lurer på om Pappen her i huset har det bra? eller hvordan har han det..eller hvordan går det med han….? ja det er mange spørsmål rundt om…..

 Mange spør og meg og mange spør han selv…og når folk spør slik, så vet man egentlig ikke alltid helt  hvilket svar folk egentlig  vil ha….samme sier Pappen når folk spør han….’jaja hvordan går det ..??? ja hva skal man svare, hva tenker de på når de spør slik??? hva mener  egentlig folk med ordet  ‘bra’..???? eller hvordan går det???? 

tenker de på ‘selve’ han? på helsen hans? sykdom? familielivet? fremtidsplaner? økonomi ? barna? eller kanskje hunden, kattene, bilen, hus, kjerringa….???ha ha …. hm hm  ikke helt lett å vite det der…men vi har selvfølgelig etter en tid både skjønt att når folk spør ‘Han’ , om går det bra? eller hvordan har du det ? tenker de garantert på Helsen hans…for de fleste som spør er folk som vet att han har vært syk/er syk og att helsen går i en berg og dalbane…. så vil jo de klart vite hvordan det går….

 

 

Det er no snart 1 år siden Pappen her ble dårlig og syk. att mistanke om hjerte, ble til blødende magesår, og til magesekkreft, og til slutt fjerning av magesekken har det vært ett år preget av opp og ned turer. Att magesekkreften er fjernet er en ting, men ettervirkninger helsemessig etter en slik operasjon har nok vært den verste utfordringen. Att han har gått ned mange kg og klesstørrelser, og er pr i dag, og har vært en god stund alvorlig underernært, er noe det jobbes med for å få i sjakk. Og slik er altså ‘statusen’ pr i dag. Ulik mat, næring testes og prøves, det må spises og spises, ofte og hele tiden, likevel går kg ned. Evnen til å legge på seg og ta til seg næring er visst blåst vekk… 

Likevel oppi alt, likevel etter snart ett år med utfordringer på helsen, og det gjelder og pr i dag, så har en hver morgen når en våkner ett valg. Skal man se på problemer, utfordringer, sykdom, og det som er vanskelig  med å syte, klage og være negativ….eller skal man se på de og møte problemer og utfordringer på en positiv og takknemlig måte…Att tross ting kan være utfordrende så kan man likevel si oppi alt att,  ja vi har det faktisk bra….Og det er fordi man har valgt den positive delen, den gode delen, ikke den negative og vonde….  Våres valg former oss. Våres valg preger oss gjennom hele dagen, uken, årene og livet…men hva vil vi velge.. ser man forbi alt som kan være vanskelig, så dukker det opp minst 100 ting som man kan være glad og takknemlig for…Hva med å fokusere på det? og ikke på det som er ikke bra…. Man blir bare trist og lei og deprimert av å fokusere på problemer….det er nok av problemer i denne verden, krig, nød og elendighet og det vil alltid finnes, mennesker lider og har det vondt…det er bare å se på nyhetene…. nei vi må velge å se på det positive, det som løfter oss opp.

 

en pappa som er veldig glad for endelig å få igjen bilen…det er alltid noe å takke for,å få stå opp hver dag og ‘gjøre’ noe….det er ingen selvfølge det…

att vi har valgt å overse og ikke fokusere så mye på verken dårlig helse, eller sykdom har vi vunnet mye på. ikke minst merker man det på barna og familien. Vi tar ting som det kommer og gjør det beste utav det, samtidig har vi en tro på Gud som hjelper gjennom dager og mnd. En vi kan be til, tro på, og være trygg att han er med gjennom både gleder og sorger. Det er en stor støtte når ting er vanskelig. Så ja, vi kan igjen si…vi har det bra…og det er igjen på KUN  ett grunnlag, for vi har valgt att det skal være DET !!!

Men da igjen, kan klart folk misforstå…jammen er du ikke syk du da…?.var det ikke du som går så mye ned i vekt og ikke får i deg nok næring…? da kan vel ikke du si att det går bra….??? dere må være totalt naive…..!!!! dere må leve på en livsløgn….

 jo man kan faktisk si att det går bra toss alt, MEN det er og viktig å tilføye att vi ‘ser’ nemlig forbi det som er vanskelig og problematisk…og vi fokuserer ikke eller gir det verken tid eller næring…det skal IKKE være noe som vokser som fjell foran oss og hindrer oss i gjøre det vi ønsker å gjøre. Vi ser på både sykdom og dårlig helse som en helt naturlig del i livet, og det er det og, sykdom, problemer og dårlige tider er en del av livet, ingen har blitt lovet ett liv her på jorden uten det…..men vi er lovet att den som tror på Gud er han Med gjennom det som er vondt og vanskelig…og spørsmålet er bare rett og slett HVA gjør du Med det ???? godtar vi att problemer skal kneble oss, ødelegge livsgnisten, gleden, takknemligheten, drømmer, tro ,håp, fremtidsplaner, ønsker…ALDRI !!!

Så Ja Pappen er syk, hvorfor er han da fortsatt sykemeldt om han ikke var det? hvorfor har han ellers ikke begynt igjen i jobb ? Og ja det er helt klart – helsen Er dårlig, han legger ikke på seg,han går bare ned i vekt,over 45 kg no…han er underernært, han kan være til tider både kvalm, ha magesmerter og noen ganger verker kroppen…han er trøtt, sliten og energiløs…. MEN tross alt og oppi alt….så har man ett valg….  det er så uendelig mye å takke for, være glad for, leve for, og totalen av alt er att Klart man har det  bra då……og det er dette vi må klamre oss til, og aldri slippe taket…

Valget er vårt, valget er ditt, hva velger du ? hva velger en?? 

Alle våres valg får resultater, hva vil en skal prege barna, familien, omstendighetene ??? Spørsmålet er hvilket resultat ønsker man, hva vil man ha ??? gode eller dårlige, negative eller positive….??  Vi har i alle fall bestemt oss hele dette året som har gått, og enda pr i dag og fremover, vi vil i alle fall ha gode og positive resultater. Og med rette valg, tanker, holdninger, fokus og ved å stole på Gud som vi tror på skal vi klare det. For han er med og hjelper og gir kraft og styrke så blir det bare Bra !!!veldig Bra!!

 

vi har sååå mye å takke for hver dag, og ikke minst denne flotte gjengen vår som vi er kjempe glad i ,og veldig stolt av….BARE de er nok for å Takke hver dag !!!
 

Følg oss gjerne på Facebook : ‘ Huset med de 10 Barna’  

 

 

 

4 kommentarer
  1. Kæreste Esther
   Hvor er det et fantastisk positivt, og livsbekræftende indlæg du har skrevet.
   I er så utrolig en familie med hjertevarme og masser af glæde. Jeg følger jer både på Instagram og Facebook. Jeg synes I klarer alt med bravour.
   Det er så flot af din mand, at han klarer at glædes over livet, og ikke bare lægger sig ned.
   Håber han snart må få lidt flere kræfter. I er en rigtig dejlig familie ❤
   Ønsker jer en skønherlig dag
   Knus Lone

  2. ååååå tusen tusen takk kjære deg for gode og varmende ord….Lone Hall: nei godt humør er viktig og det har vi alle,vi har og så mye å takke for….tusen takk igjen Snille Lone…goood klem til deg og ha en fin fin dag…og tusen takk for att du følger …det betyr mye…<3 <3

  3. Henger meg på kommentaren til Lone jeg. :o) Det er merkelig egentlig, at når folk blir alvorlig syke så klager de sjelden så mye som folk som bare er “litt” syke, altså slike som meg, som føler seg elendig og kjørt, men likevel ikke har noe som kan være dødelig. Min eldste datter ble operert for ondartet hjernesvulst for tre år siden. Ho fikk også en utrolig styrke og livsglede som jeg aldri har sett maken til. Når ho bare ble sånn tålig frisk etter operasjonen. Ho er fortsatt frisk, og mr bildene har vært fine i tre år. I mellom tiden har ho fått barn nr. 2 og føler seg som verdens heldigste…

  4. ha ha ha ha du er no bare god du Marit: 🙂 🙂 vel må vel bare si att ja,du har så rett så rett,har jobbet i helsevesenet siden jeg var 17 år og jammen santen dreide myyye av samtalene på vaktrommet om klage på både det ene og det andre, stiv nakke, ømme skuldrer og armer, og ikke mist no kom jamma det influensa igjen…osv osv ..ha ha tror nok nordmenn er bare slik.. . (dessverre…) Men tror og att slik som din datter og mange andre som blir alvorlig syke får ett helt annet syn på livet…de blir nok på en måte nødt å klamre seg til ett håp…. de ser alvoret i sin situasjon, og att ved å klage eller være negativ hjelper i alle fall ikke…i slike situasjoner må en ha tro og håp for å komme igjennom problemer…man får nok øynene opp på en helt annet måte…livet henger i en tynn tråd og man må kjempe for å rett og slett overleve… og ikke minst som du sier en ekstra dose livsgnist…:) fantastisk datter du har…alle har noe å lære av slike…de gir aldri opp,de står på og vil vise att dette kan en klare,,, helsige deg og som har fått 2 flotte barnebarn fra henne og ikke minst att du har en slik datter… DET har du i alle fall all Grunn for å takke for. ha…:)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg