Gode og sunne havrerundstykker

I dag skinte solen fra blå himmel og det var mange pluss grader ute, det var skikkelig vårstemning i luften. Og klokken var ikke 9 en gang før de minste ville ut… men mammen hun ville noe annet hun…nemlig bake havrerundstykker….ha ha  med soldager og lysere dager kommer og bakergleden sterkere…ha ha 

 

Og no har vi jo og noe godt  til frokosten i morgen iallefall. og kanskje søndag om de ikke blir spist opp. Og  ingenting er som hjemmebakt  da. Og de her havrerundstykkene er sunne og gode og en absolutt favoritt.

Og mens de minste var ute ble deigen laget og hevet, Og mamman fikk rydde litt.Men etter en lang stund kom de omsider inn,og da skal de selvfølgelig være med på å trille ut rundstykkene…det er alltid stas og med en deigklump i hånda kan de sitte veldig lenge.

 

Baking er alltid gøyt her i huset….noen elsker å bake,noen elsker å spise det vi baker…ha ha og begge deler er jo klart viktig…ha ha 

vel …Leah er ikke så veldig gira på å trille rundstykker da….. det er jo bare kjedelig det…..hun synes det er så myyyye artigere å finne frem kjevle og utstikknings figurer og lage masse rare figurer av deigen….ha ha og minstemann  hermer etter henne han….

vel…det er lov å prøve seg på å lage runde ‘baller’ i hånda og da…

så det er  mammen som må trille rundstykker….men det er bare arti det…



da alle er trillet ut og stått til heving en stund,er de klar til å stekes,men først må de pensles med vann og havregryn drysses på toppen…

 

 

Etter at de har steket i ca 10-15 min i ovnen  og kjølet ned litt, er det bare å ta på det en liker,her er det kjæmpegod eplemos på….

 

 

Når rundstykkene var ferdig kom skolebarna fra skolen,og med seg hadde de størstejenta Caroline,hun hadde de hentet på toget for hun har jobbehelg denne helgen.Og da passet det så bra at her var nysteikte havrerundstykker, for da fikk hun med seg som niste…

 



Oppskrift på sunne og gode  Havrerundstykker  
(her kommer enkel oppskrift,jeg lager alltid dobbel siden vi er så mange…)

 

5 del lettmelk eller vann ( her er det vann) lunka

1 pk gjær / fersk eller tørr

4ss olje

1 ts salt

3 dl havregryn ,lettkokte

650 g mel

vann til pensling og havregryn på toppen.

 

Det våte blandes først,så det tørre,heve og heve igjen, stekes på 200 grader i 10-15 min,til de er gyllen på toppen…

 

Denne er enkle å lage og til helgen er det alltid godt med noe hjemmelaget. så denne oppskriften anbefales.de er veldig gode…

Og her i huset tas det veldig godt i mot iallefall. ha en fin fredag …

 

 

 

 

Følg oss gjerne på Facebook . ‘ Huset med de ti barna ‘

 

6 kommentarer
    1. Nam, nam, det så godt ut. Kjenner nesten lukta av nystekt hjemmebakst. :o) Jeg bakte veldig mye da ungene var små, men det har liksom gått over! Mulig jeg må skjerpe meg litt, og forsøke oppskriften din en dag. God helg! :o) Nydelige barn og flotte bilder.

    2. jaaaa Marit: de er kjæææmpe gode… så de må du prøve en gang.er så godt ed hjemmebakt…og ikke minst som du sier…lukta…!!!! Ja sånn ‘bakelyst’ tror jeg er slikt som kommer og går..med oss alle….liker veldig godt å bake, men det er og perioder en bare ikke gidder…ha ha men med litt sol og lysere tider pleier det å hjelpe på…..men så vil enofte ut og når det er så fint vær…sliter litt begge veier noen gang…ha ha men godt vi går mot lysere tider ialllefall…fin helg til deg og dine…:)

    3. Disse var kjempego’e. Laget to omganger i helgen. Kommer til å lage flere. Var lettvint å lage. Har nå også laget havregrynrundstykkene dine med cottage cheese. Også veldig gode og lettvint å lage. Nå sitter jeg å leiter etter flere lettvinte og gode oppskrifter på bloggen din :-).
      Du er en skikkelig positiv “energibunt”. Veldig bra!

    4. ååååå såå arti da Guro: ja gjærbakst er nummer 1 altså…love it…og ikke minst – alltid gøy å prøve og teste ut nye oppskrifter. ja har hørt cottage cheese er godt i…tenkte teste det en gang og…har brukt det ofte i andre ting… vel gubben mener jeg driver arb.leir…haha…så har nok av energi…haha

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg