Det er mange år siden no, da jeg første gang kom over og fikk smake på ‘rå sjokolade kake’. Og siden den gang har den blitt laget både titt og ofte,Og barna her elsker den. Men no var det faktisk veldig lenge siden jeg hadde laget den,for det var en av de stora Gutta som sa det her en dag…
‘ åååå mamma kan du ikke lage Rå sjokoladekake en dag…det er såååå lenge siden du har laget den…og den er bare sååå god…
vel da ble det ‘baketid’ her i dag, og rå sjokolade kake ble laget,noe barna her var glad for..ha ha
og det er en veldig enkel kake å lage og er egentlig ‘farlig’ god… ha ha en skikkelig kalori bombe er det og….så kanskje den bør kun lages i helger…ha ha
Det så gjør denne kaken spesiell,er att den er liksom rå inni…aller best er den når den er flytende… Den er aller best med is til,krem/vanilje krem…
så skal du lage noe godt en dag og det skal gjøres i full fart,så anbefales virkelig denne kaken…den er super for både store og små.
Så her var det bare å finne frem det man trenger til å lage kaken… jeg lager som oftes dobbel oppskrift siden vi er så mange her,men her oppgis det enkel oppskrift,så er det bare å doble om en trenger det…
200 g sukker,
4 egg
2 plater kokesjokolade
200 g smør
2 dl mel
Først av alt skal sjokoladen og smøret smelte på svak varme i en kasserolle. sett den gjerne litt avkjølt til resten blir laget.
mens den smeltede sjokoladen står kjølig,
så skal eggene og sukkeret finnes frem…
egg og sukker vispes sammen til en luftig eggedosis
så blandes sjokoladen i eggedosisen,med melet og alt røres forsiktig sammen….
ha i form,enten en rund,lang,eller ildfastform…o.l stek i ovn. kun 10 min på 220 grader
denne kaken skal ikke steke lenge, kun en stekeskorpe,for den skal være ‘rå’ inni….eller flytende
så er det bare å finne frem is eller krem og servere… Den rå sjokoladekaken skal helst serveres varm,da er den best. Det som og er godt til er salte peanøtter…
her er ikke kaken så flytende for den stod litt lenger i ovnen,men den er rå inni…Begge deler er like godt, smak og behag…. å ha frukt til er og godt… Bon Apetitt !!!!!
Følg oss gjerne på Facebook . ‘Huset med de 10 Barna’
Mmmmmm. :o)) Nam, nam. Det så skikkelig godt ut!
Den så bare knallgod ut!
Så flott!
jaaaa Ane Benedicte:annbefales virkelig…veldig god…
jaaa Marit: den er kjæmpe god..annbefales å prøve!!! kan fort bli en favoritt..ha ha
..tusen takk Victoria Larsen: fin kveld til deg…
Mulig det var denne, eller en veldig lik, svigerdatra mi laget en gang. Den var NYDELIG!!! Så jeg ser ikke bort fra at jeg prøver oppskrifta di
Men lurer på: Ikke noe bakepulver i røra?
Nam! Det ser helt nydelig ut!
Men faller ikke hele tanken om “rå” bort når du bruker sjokolade som er laget på brente kakaobønner, innkokt tørrmelkpulver og innkokt sukker?
Normalt brennes/ristes fermenterte kakaobønner i 35-60 minutter på 120-150 grader til de blir brune. Tørrmelkpulveret i sjokoladen lages ved å koke inn melk, og sukkert ved å koke sukkerroer så lenge at det krystalliserer.
Videre reduserer du opptaket av næringen i egget dramatisk ved å ikke varmebehandle det:
https://authoritynutrition.com/eating-raw-eggs/
Dersom du varmebehandlet resten av ingrediensene som i sjokoladen ville du ha en normal norsk sjokoladekake…
Åå den så fantastisk god ut! Selv elsker jeg sjokoladekake
jaaaa samme her…Gina Elena: denne her kan kanskje bli fort en favoritt…ha ha
er nok garantert noe i det ja…Stine: men tror ordet ‘rå’ her er brukt fordi den er liksom lite steikt i midten,og ser ‘rå’ ut.. og den skal helst være flytende og ha kun en stekeskorpe rundt…
jaaaaa den er kjæmpe god Bjørg: annbefales, og er nok fullt mulig den samme oppskrifta… joda man kan og ha i 2 ts bakepulver, har gjort det noen ganger med og noen ganger uten, synes egentlig det er ingen forskjell…..
jaaa Emilie Normann: den er farlig god og kan fort bli en favoritt..ha ha