En liten Tur med Minstemann !!

 

De siste dager har det vært ett flott  vær her, med strålende sol og knallblå himmel. Og tross sol og nesten litt ‘vår’ i luften har det vært litt sur kald vind. Men sitter man i Solen så kjenner man virkelig att solen varmer…men vi nærmer oss mars mnd og det er en flott tid. Det som og er så fint med en slik tid er og att barna er mye mer ute og de merker og den lille ‘vårfølelse’ som ligger i luften.Men det kan forandre seg fort,så en får nyte slike fine dager så lenge de varer.

Gårsdagen  var atter en slik flott sol dag,og bare etter frokost begynte de her å minste å snakke om att de ville ut. Vi tenkte ta en tur etterpå ,og når en skal ut  på tur  og en ser solen skinne,får en bare lyst å bake noe som en kan ta med som niste.og som vanlig her, så er det alltid rikelig med hjelp fra de minste når en skal bake. Det ble kanelboller med sukker på,og akkurat då de var ferdigsteikt og det luktet så godt,sa Pappen  att han skulle til legekontoret for han holder på med å få B12 injeksjoner,og han skal ha 5 injeksjoner over en uke.han har vært i dårlig form siste tiden,og har hatt symptomer på både svimmelhet,trøtthet,hatt hjertebank,vondt i brystet og ut i armen…vært energiløs,slapp m.m..og han visste han ikke hadde fått B 12 på lenge,siden han var på sykehuset ..og B12 mangel gir og lav blodprosent, lavt blod i kroppen,rett og slett blodmangel,de kan og gi nerveskader på sikt m.m Han har B12 mangel,ett vitamin kroppen trenger .B12 vitaminet gjennom mat Fordøyes i magesekken og tas opp i tarmene og ut i kroppen…,men når ikke Pappen har noe magesekk er det ikke helt lett …. Men no har de begynt å ‘fylle’ på de tomme lagerne i kroppen.så får vi satse på att energien kommer mer tilbake.

Altså han skulle dra,han skulle og etterpå hente skolebarna på skolen,og no ville storesøster og Leah være med han og…

Så da ble det mammen og Minstemann igjen åleine da og vi kunne jo selvfølgelig ta en tur,bare vi to,  ut i solen……

Bamsen og sekken er med…og nysteikte kanelboller….

minstemann ville opp i skogen å hilse på Bjørnen som han mente bodde der oppe….!!

” mamma ..se, dær oppe bor bjørnen…” 

“Hm…hm… Lurer litt på hvilken vei jeg skal ta til skogen…” “Ehhh…Eh.. var det ikke den veien bjørnen bodde da????”

“…Eller kanskje oppover dææær….. øhhh…nææææiiii… 

“hm.hm…tenke tenke… hvilken vei skal en velge….”   ( lurte jeg og på…han ble visst aldri enig med seg selv…haha)


Men tilslutt…”Nei vi går denne veien vi,så kommer vi nok frem til skogen til slutt….”

minsten hadde hunden ved sin side, og de ruslet sammen mot skogen…

 

Det kan være skikkelig slitsomt å gå på tur å leite etter Bjørner i skogen altså…Godt att mammen kom på att i dag sku vi bake boller… gode kanelboller, så en kunne kose seg med….

Ahhhh…godt å sette seg ned og ta en pust i bakken…mmmmm… bollene var kjæmpe gode…
 

å ingenting smaker så godt som fersk gjærbakst ute da…

Det var en fin liten tur med minstemann og han prater om alt mulig.Det skal jo ikke så mye til med sånne små…Men jeg tror det var lite Bjørn å se i skogen i allefall den her oppe,for seinere når alle de andre kom hjem ble både Bjørneturen og sekken med bamsen glemt av minstemann ute…. jaja det kommer flere dager og turer, og kanskje en dag treffer han på en bjørn…hvem vet…!!!!

 

 

 

 

Følg Oss gjerne på Facebook ; ‘Huset med de 10 Barna’


 

6 kommentarer

Siste innlegg