litt sein her…

Som sagt tidligere har vi vært ganske avslappet med juleforberedelse her. mye skyldes bosituasjonen,men det har og vært ganske full fart når man driver bruktbutikk og mye tid går der. Så noe jule travelt har det ikke vært her.og må nok si att det har vært den mest rolige julefør tid på mange år…man slipper all slags pynting av hus og nedvasking og slikt. Handling har gått over tid og det har vært bare lite julegavehandling – det og over tid….og synes absolutt att folk har det alt for travelt,de stresser litt vel mye ….iallefall her øst, sikkert resten av landet og……..nesten litt ‘gale mathias’ i butikker…tror ikke det er helt sunt det der…tror både gavemengden og mathandlingen er vel overdrevet….og førjulstiden burde ikke være slik…

Her i huset hadde vi iallefall lovet barna  både pepperkakebaking og juletrepynting, så det måtte vi jo bare gjøre. Ellers kan fint romjulen der det er mange dager fri for skolebarna ,være dager man kan bake og . Man må ikke ta alt før jul når alle skal ha det så travelt. 

så da, rett før julaften, så ble det pepperkakebaking, og de har gledet seg til det. det er liksom årets førjuls happening her i huset. Med julemusikk, juleluer, og pepperkakeduft i huset, så hjelper det godt på julestemningen.Jule tre er og kommet i hus.

Men uken startet først med både avsluttning grøtfest for skolebarna og vi var invitert på skole lunch hos Miriam…da fikk og minstemann være med.koselig med slike ting midt i folks travelhet.

 

 

Ett juletre er spennende for en liten Gutt .Dette fine  juletreet var ett som stod i  klassen  til Miriam som hun har vært med å pyntet.

det var mye godt å få på skolelunchen, etterpå var det sjokoladekake, muffins og is…og klassen til Miriam hadde laget fine skåler med hjemmelaget julekaker oppi som de skulle gi til foreldrene.

Det var stas å ha med lillebror på skolebesøk.dessverre i år rakk vi bare ikke en skogstur for å høgge juletre…så da måtte det bli kjøpegran….men det funker det og…Leah og Emilie valgte ut ett veldig fint tre…

og så var det bare å dra det med hjem….

 

og her er det alltid mange barnehender som pynter juletreet.

Så var det Pepperkakebakingen….Alltid like kjekt…

 

s-m-i-l

 dette har de lenge ventet på…liksom høydepunktet i førjuls tiden….

 

og så er det alltid god hjelp å få med julegave innpakningen. De her julegavene er de som ble sendt i posten og oppover til Bergen og til familie rundt om…det er ikke innholdet som teller, men tanken bak. Synes det kan bli alt for mye av det gode både for små og store, det er ikke bra å ha den holdningen.

 

her er i alle fall det stille og rolig, og det meste er i all enkelhet klart til jul.

Følg oss gjerne på Facebook : ‘ Huset med de 10 barna ‘

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg