Han rakk det…

Pappen har no kommet hjem fra sykehuset og han rakk det før farsdag. Han har fått med seg div. utstyr  som han skal bruke fremover en tid. Det er stativ til sondemat og flere pakker med sondemat. Når han blir tom, henter han bare mer på apoteket. Han skal ha sonde mat 6 ganger om dagen men om natten skulle han slippe. Så om morgenen klokken 7 må han koble til sonden og må sitte en time,mens den går inn før han kobler den av. Han skal så vente ett par timer, og innimellom prøve å spise annet mat.

 

Det tar en time før all sondematen har gått inn hver gang ..da er det bare å sitte eller ligge å vente

og først om ett par uker skal han inn igjen på kontroll. Han skal og passe på å veie seg to ganger i uken. Om han ikke går noe særlig opp etter denne mnd med Sondemat, så må de operere inn en mer permanent sonde rett i magen. For å gå alt for lenge,eller gå over lang tid med denne sonden han har no kan være skadelig på tarmen. Men det beste av alt er att han no får han i seg i alle fall nok næring i løpet av en dag og han merker og att han har mer energi og krefter enn på lenge.

 

greit med bærehjelp til sondemat og utstyr

Her i huset er det kakebaking,for det er jo farsdag,og da må vi jo selvfølgelig ha kake, og pakken til Pappen har vi allerede i boks. Kort har barna laget på skolen.

Er alltid noen her som skal hjelpe……

rørehjelp

selv om de har vært kaldt her i flere dager og oppi minus 14 -15 grader,så stopper de ikke barna her …de skal ut uansett. Men det har vært litt mildere i dag….og det kom enda litt snø.


Vi var jo veldig spent da på om det ble farsdags feiring her i huset, eller om vi måtte ta kake, pakke og kort med på Sykehuset. Og selvfølgelig Det hadde ikke gjort noe, men det er like greit å bare være hjemme. så vi er glad for att han rakk det!!!

Det gjør ikke noe att Pappen får enda en hilsen ….

 

 Følg oss gjerne på Facebook ; ‘huset med de 10 barna’

 

 

10 kommentarer
  1. Så bra han er kommet hjem.
   Sonde mat er noe dritt.
   Ligger med det selv akuratt nå og misliker det.
   Men et lite tips jeg har fått beskjed om her på sykehuset: når en får sondemat, ligg med hode litt hevet, så maten ikke går andre plasser i kroppen.
   Vet ikke om dere /han har fått høre det. Men det har jeg fått beskjed om.
   Mye god bedring til pappaen!

  2. Hei du Moving On: tusen takk for gode ord.joda han pleier ikke å ligge når han får sonde.som regel sitter han.men på bildet var han akkuratt ferdig .og da la han seg ned for han fikk så vondt i magen..ikke noe særlig med sonde nei…men greit når intet annet går…lykke til du og…og masse god bedring.

  3. Håper han blir bedre snart og slipper flere operasjoner.. Det tar på en stakkars kropp å bli plaget så mye. Godt at han fikk komme hjem på farsdagen 🙂

  4. Så dyktige dere er 🙂 Godt at pappaen ble innlagt ei stund, så det ble litt mer “fri” på dere andre. Og godt at innleggelsen førte til andre måter å få i seg næring på. Håper det går enda bedre etter hvert.
   At en av foreldrene (eller en av ungene) blir syke, er faktisk en av de tingene som gjør meg mest skeptisk til store barneflokker. Det skal så lite til for å velte hele lasset. Men nå er jeg sikker på at dere ikke utfordrer skjebnen med nok et barn. Det er en herlig ungeflokk dere har i dag 🙂 Fortsatt god bedring til pappaen.

  5. takker så mye for hilsen fra Pappen Bjørg: det går bra no når han får næring i seg.og satser på att et blir bare bedre !! Men må nok være helt uenig i att det skal lite til før hele lasset velter, det gjelder både her eller i andre store familier. som vi kjenner til. Det er det som er så positivt med store familier og store barneflokker att man står så mye sterkere sammen og står så sammensveiset i alle ting Og spesielt i perioder der livet kan være tøft, og det kommer utfordringer. Men det opplever svært mange andre familier ,og selv om ikke de er så mange, så er det dette mange andre familier vi kjenner omtrent misunner ‘oss’ med store barneflokker, og store familier. så det skal veldig mye til faktisk att ‘lasset’ velter. Og får vårt vedkommende har vi blitt enda mer avhengig og vi støtter og står sammen enda mer etter Pappen har blitt dårlig. Livet er slik, det finnes gode og vonde dager. og det gjelder både i familier og i ekteskapet.Men som vi og i tillegg har er vår tro,den er grunnen i vårt liv og i barnas liv,og det betyr mye. Og om vi velger en gang å få flere barn,er det noe ‘vi selv’ velger,og ikke andre , og selv om andre mener det er uansvarlig ,egoistisk, uforstandig osv osv Så må folk bare respektere vårt valg. vi er voksne og oppegående og tar ansvar for våres valg.og det er og bra faktisk å ha det tøft ,og ha utfordringer i livet. For det vokser man på.Man kommer enda mer styrket utav situasjoner og kan hjelpe andre mennesker som strever.og man ser att det er stor styrke å være mange. så i vårt tilfelle trenger du i alle fall ikke være skeptisk. 🙂 ha en fin fin kveld. 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg