..og hvordan har Pappen det….

No er det 14 dager siden Pappen her i huset pakken en liten bag og dro med toget inn til Ullevål sykehus.på gastro avdelingen. Det var til å begynne med litt usikkerheter rundt om han skulle legges inn, men sonde skulle de legge inn i tarmen uansett.Men så ble det bestemt att han skulle legges inn for div. utredninger på mage/tarm.og få litt jerninjeksjoner og ta ulike blodprøver for å sjekke ulike ting m.m uansett var han alvorlig underærnert,så de ville ha han til observasjon å se att han tålte Sondematen og att han begynte å legge på seg av den.

 De hadde og sett ett eller annet i tarmen når de gikk ned med kamera,men det var bare tarmen som låg i krøll.Eller den hadde en knekk….men han vet ikke om de skulle  gjør noe med det.han hadde ikke hørt noe.

Han ble bare en liten uke på Ullevål sykehus før han fikk flytte til Drammen sykehus, der har han vært no over en uke.

Målet er uansett att han skal få ta til seg næring via sondemat og gå opp i vekt.oppgaven til Sondematen blir å først gi kroppen det den trenger for så å begynne å fylle opp de tomme lagrene i kroppen.att han  gikk så raskt ned i vekt over så kort periode, gav nok kroppen ett realt ‘sjokk’…derfor var det så vanskelig å få ned mat og Pappen ble kvalm av alt han spiste.og tok alt for lite næring i seg.

 

Hybelen siste tiden…

Det kan rett og slett være slitsomt  på sykehus….

Men no når han i 14 dager har rett og slett blitt tvangsforet med sonde mat.så har kroppen klart å begynne å fylle opp lagrene igjen.og det var stor stas når han hadde gått opp 100 g. I ettertid har det blitt litt mer, men og litt ned igjen…uansett sonde inntaket har øket.og han får det han trenger og enda mer til.Men det er og ‘pauser’ innimellom.så kan tarmene ‘hvile’ .

Dagene på sykehuset er lite spennende.Han skal likevel innimellom sonden prøve å spise til måltidene…

 

I  begynnelsen var det nok med to skjeer middag…da var det stopp…men no går det litt mer ned.og alt dette på fatet kan han enda ikke klare å spise…men å prøve litt er fremskritt…En brødskive har og gått…litt Gryn og melk ,dessert m.m funker bra. Ellers har han ligget en del.Han har vært ganske sliten og trøtt de her dagene.Og i følge de på sykehuset har det nok skyldes att kroppen har vært i ‘sjokk’ over lang tid og no når den fylles på med næring ,så kan det rett og slett bli litt slitsomt…  Ellers var han veldig bekymret når snøen kom hit og det ble glatt, att han ikke kunne hjelpe oss med både dekkskifte og måking m.m Men vi klarer oss vi.så han har ingenting å være bekymret for Men er nok ikke så lett å være der når  han føler han skulle vært hjemme og hjulpet til.

Men for en gang skyld sa jeg han skulle lov å være EGOIST…ha ha 

Men det går egentlig seint,men likevel det går gradvis fremover.Han synes det er lange dager,men han skal jo samle krefter,men han prater og mye med andre pasienter og har sett litt på nyheter i dagligstuen. Tror nok ikke jeg hadde passet å være på en slik plass…haha aldri…. hadde nok   blitt alt for rastløs…hadde nok begynt å vaske golv eller ommøblert eller noe…haha

så godt det er han som er der……!!!

 

han er iallefall i gode hender og får godt med hjelp og oppfølging der han er…..Så får en se an  når de vil tenke på å sende han hjemover selv  med sondemat i ‘ryggsekk’ eller på stativ ~får det er ett mål att han skal klare seg selv i hverdagen tross med sonde.

Han takker alle iallefall for gode ord og hilsener som er sendt.Det setter han pris på.Han har det no etter forholdene bra og igjen som jeg sier Vi har alle så mye å takke for og være glad for tross alt…

 

 

 

Følge oss gjerne på Facebook: ‘huset med de 10 barna’

 

 

4 kommentarer
  1. God kveld!
   Leser og følger med i alt du skriver. Dere fremstår som så gode mennesker.
   Klemmer til dere alle i familien og jeg ber for at pappen blir friskere <3

  2. hei på deg Aina: tusen tusen hjertelig takk for gode ord. Tusen takk for att du ber med oss, det er godt å vite…
   vel gode og gode…er no bare Gud som er god da …ha ha med med Gud i våres liv så vil og han gjenspeile seg gjennom…Gud velsigne deg. tusen takk for klemmene og mange gode klemmer tilbake.

  3. Hei Trond!
   Ynskjer deg og familien ei riktig velsigna tid framover, i Jesu namn amen. Håper og ber om at dere snart skal få være sammen igjen.
   Beste helsing.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg