Det er absolutt verdt det

 

Det blir mye bruktbutikk innlegg for tiden,men det skyldes først av alt att det er det som opptar veldig mye av tiden her i huset om dagene. Og det er mange som ikke aner hvilket arbeid som brukes på dette bruktbutikk prosjektet. Dette er ett arbeid som  ikke er  noe 8-4 jobb,men heller fort oppi 12-14 timers jobb. og det er omtrent hver eneste dag. Her skal varene leites og finnes frem/sorteres ,fraktes/hentes/ kjøres ,så settes på plass og prises. men sånn ellers i bruktbutikken må man både være butikksjef,kassasjef, ryddehjelp,vaskehjelp,kjøkkenhjelp, regnskapsfører/ vaktmester….og så når man kommer hjem så er det mange små som venter,da rydder man igjen…man må vaske,vaske kle,rydde kle og ikke minst være mamma….og når alle små er i seng,så er det å ta med noen store jenter,eller mann og ned på ‘nødlageret ,eller bruktbutikken får å gå igjennom sekker og kasser og ‘jakte’ på flere varer…leite og finne… for neste dag skal butikken igjen fylles med nye fine ting.For det har allerede blitt en fast kundekrets her som leiter og spør etter flere ting.

her var det fra Bergens lasset…men ellers henter lastebilene og en varebil veldig ofte/nesten daglig  varer rundt om fra ulike innsamlingsstasjoner

vi plukker med oss en del sekker som vi tar til butikken og går igjennom…det vi ikke kan selge legges tilbake i sekkene og kjøres tilbake til nødlageret

 

her inne på nødlageret er det mye fint som folk har gitt,men og mye å gå igjennom for å finne fine ting som kan selges i bruktbutikken.

 

Men  det er  mange som bare ikke skjønner hvorfor jeg eller vi gidder i det hele tatt å gjøre dette….det tar jo så mye tid,og det er jo så mye jobb med det….her er det ikke bare å hake av på ‘nettet’ varene man vil bestille,så står ‘Bring ‘ lastebilen på døra med varene…nei her må man leite,jakte og finne…og lesse i bilen og bringe selv…og dette tar timesvis….å gå igjennom flere hundre kasser og sekker tar tid.

 

så endelig kan man begynne å sortere ut fine ting…og det er mange kasser og sekker å gå igjennom…og fine ting dukker opp…ellers er og folk flinke å gi direkte i butikken ..

og så er det bare å sette på plass rundt om i butikken….dette er jo slikt som selvfølgelig alle andre bruktbutikken gjør…men da er det ofte andre som hjelper…her må vi gjøre alt selv…

og man skal og finne fine salgbare ting….og jeg er ganske kresen,jeg vil ikke selge på skrot. Det skal være fint og man skal tenke selv att man ville kjøpet det. Men det man ser,er att kundene som kommer skryter veldig av att det er så mange fine ting i butikken. og alltid finner de noen fine ting. Då ser man att det er fornøyde kunder og de handler og da er all jobben virkelig verdt det. da får vi inn penger som går videre og man er med på å hjelpe de nødlidende. og det er absolutt meningsfullt. Og ja det er det man svarer til de som spør om hvorfor vi gidder dette… jo får vi vil være med å gjøre iallefall en liten forandring,være med å hjelpe,så lenge man kan og har anledning og ikke bare sitte på sidelinjen og se på att det er ett behov,og ikke gjøre noe.

mange fine ting…

 

mange fine klær…

 

 

og tro meg,det har allerede vært flere mennesker inne i butikken som er veldig takknemlig for att vi er der.att her kan de få gratis kaffe,og noe å bite i,sette seg ned i en travel hverdag og ta en prat,spørre eller bare komme å se….og alle er hjertelig velkommen. Og det er flere som sier att her er det godt å være,her er det godt å komme og her trives de..t.o.m en dame sa dette var nesten som hennes andre hjem….ha ha  for hun kommer igjen og igjen…”det er så hyggelig betjening her,det er å koselig å komme her,føler meg så hjemme”… sier hun hver gang…og noen tårer har faktisk blitt felt her for noen mennesker som har hatt det vondt og vanskelig….og de kan få snakke med noen…noen som har tid å lytte og ikke minst forstå….det har og vært mange klemmer allerede….

men det er og mennesker der latteren og smilet sitter løst på…det er godt det og….

 

det er godt å komme inn og sette seg ned i rolige omgivelser å ta en kopp kaffe og her var det pannekaker i dag...

 

det er da man ser etter en dag att dette er verdt det…timene , kjøring att og fram, arbeidet,alt…For Dette skulle ikke bare være en helt vanlig butikk,dette skal være en møteplass,ett sted man kan roe ned,ta en kopp kaffe og ta en prat om man vil,komme og gå når man vil …og no etterhvert har man sett att det er nettopp det som dette har blitt og da er vi godt på vei….men enda bare en begynnelse….

 

 

Følg oss gjerne på facebooksiden: ‘brukt & gammelt’

men og på ‘Huset med de 10 barna ‘

 

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg