En opplevelse rik dag.

 

Det hadde allerede i flere uker hengt reklame over alt her omkring om ‘Egertorgets matfestival ‘ som skulle skje no i helgen som var. Det skulle være på en veldig  stor og flott bondegård her like ved med ett fantastisk opparbeidet hageområde og skogsområde.Det skulle være  over 30 bod utstillere ,hagevandring,og til og med ett  eget barnas bondegård  med masse ulike flotte dyr man kunne klappe på m.m  og hoved attraksjonen var att man kunne sitte på med traktor/henger på ‘skogs rallykjøring’…ha ha  og det synes t.o.m de store gutta hørtes interessant ut.  Og tidligere har vi pleid i alle år  å alltid gått på matfestivaler som pleier å være i Bergen. Det er bare en opplevelse å gå i byen der å se på alt mulig,båter,gamle kjøretøy som er utstilt,masse ulike matboder,smaksprøver,ulike aktiviteter og masse masse mer.

Så når vi så att noe lignende her, (altså det som pleier å være  i Bergen kan ikke måle seg da…ha ha ) så tenkte vi att dette må vi jo få med oss….dette kan vi ikke gå glipp av…og heller ikke ble det bedre når barna kommenterte ….’ mamma,pappa,kan vi ikke gå der ‘….for hver gang vi passerte reklameskiltene…og vi sier og hver gang att ,’joda vi får se på det’- og uansett har det vært mye ‘jobbing’ med bruktbutikk prosjektet ganske intens siste tiden,så litt avbrekk innimellom er ikke dumt.

og uansett har vi alltid pleid denne helgen i året å være med på ‘Knarvik mila’ som arrangeres der vi bodde før…der vi kan løpe eller gå 5km eller 1 mil , være med på minimila m.m (kan se innlegg fra i fjor ) Men i år ble det ikke noe slikt her nede på østlandet.

Og da måtte vi klart  få dette med oss i stede. og når det i tillegg stod att man kunne gå på hagevandring så hørtes det veldig flott ut for min del iallefall…ha ha

Det har i flere dager vært flotte ‘ettersommer dager’ her med temperaturer oppi 21-22 grader….og steikende sol. Og det var  intet unntak denne helgen. Igjen kommer det mange mange bilder. Det er ikke bare enkelt dette med å redusere ned mengden bilder når vi skal noe,for det er så mye flott å ta bilder av,og det er så mye flotte opplevelse,og så vil man få med oss alle ,og ikke minst det vi gjør…..akk ja …. så beklager om noen synes det legges ut alt for mye bilder noen ganger.ha ha Men det må nok bare leves med….

 atter igjen er gjengen her klar for en flott dag med mange opplevelser,og bare med en flott hage som møter oss ser dette veldig lovende ut.

hele denne flott hagen  er fylt av mange vakre fontener,og rennende vann , og så var det dette med unger å vann da…ha ha

Barna ville selvfølgelig raskest mulig oppleve ‘Barnas bondegård’ – og det var veldig mye folk her og mange barn,så dette er iallefall populært. ..vi gikk først og hilset på alle dyrene som var der.Det var en skjønn  høylandsfe mor med kalv som stod der …


 

de var veldig tillitsfulle og tamme og likte att vi koset med de.

Og en hest måtte vi og hilse på…

Hei Hest !!!!

 

like bortenfor står en ku med to kalver, og plutselig når alle folk går å hilser,klapper  og koser med dyrene så vil bare ikke den kuen ‘være til utstilling ‘ lenger og i løpet av ett byks,så hadde kuen hoppet over gjerde og løp inn i folkemengden,og utover på jordet….ha ha….litt action må til….skjønner godt kua….ha ha…..men eier kom fort og fikk den inn igjen til kalvene sine.

noen morsomme Lamaer stod der og og glodde…

‘ååååå…se Mamma, se på de søte og kosete sauene...’

her gikk noen kule kalkuner og…ha ha  ellers var det både høner ,og ender,og påfugl…… 

og så endelig kom de til de gamle og kule traktorene. Det var 3 ulike traktorer med henger,som folk kunne sitte baki og være med på ‘skogs rally kjøring.’..ha ha 

Heeyyyyyy !!!!

det ble mange mange runder med denne gjengen og det var like morsomt,for det både gynget og humpet

det stod og en gammel ‘gråtass’ traktor utstilt der,som man kunne sitte på…og denne karen måtte selvfølgelig  prøve den….

bbbbrummmm…bruuum…. her er full konsentrasjon …

og så måtte vi jo gå videre å  sjekke ut mer av denne bondegården…noen griser låg og zzznooorket ….

 vi beveget oss mot gårdstunet for her hørte vi ett yrende folke liv…så en kul  plakat henge der…

en kjæmpeflott låve…

her selges det rømmegrøt og vafler…og her kunne folk sitte på benker å spise mat….

 

ett sjarmerende gårdsbruk…

her var og ett kjæmpekoselig stabbur…


her på gårdstunet var det en stor låve,ett stort fint hovedhus,stort stabbur og ett sidehus/kårbolig….og en flott stor hage… ååå tenk om vi kunne bo her da…sa flere av barna underveis… ja tenk det….!!!

det var og  en disse her ,og den måtte jo prøves….

Hele hagen var full av stier .så man kunne gå rundt i hele hagen å se 

det var fontener over alt i hagen

mange vakre blomster blomstret enda…

En veldig fin hage,lurer virkelig på hvordan det ser ut her når det går mot sommer og alt blomstrer og gror…

og så måtte vi innom alle bodene som var der for å se….mye smaksprøver som var veldig populært. Her var alt av hjemmelaget drops/såper til hjemmelaget eplecider. Det selges plommesyltetøy,egendyrket mais,hjemmebaket kanelsnurrer,,frukt og grønsaker og  t.o.m en egen sjokoladefabrikk,med hjemmelaget sjokolade og mye mye mer…
 

og selvfølgelig måtte det hoppes i høyet !!!

yeee…dette er gøy…

og helt til slutt måtte vi jo bare prøve hesteryggen…det er alltid stas…
 

og Leah synes det var både spennende og arti….

no er det like før det stenger og vi begynner å bevege oss nedover mot utgangen og måtte hilse på enda flere dyr på veien…

ååå sååå søte geitekillinger…

 

det har vært en opplevelse rik dag,med mange flotte inntrykk,og alle var godt fornøyd med bondegårds besøket. Og dette gjør vi gjerne igjen en annen gang. ( vel,vel pappen satt i bilen å hvilte hele tiden da,han orket ikke å vandre rundt i hager og blant dyr…)

 

 

Følg oss gjerne på Facebook : ‘ Huset med de 10 barna ‘

 

 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg