Det går fremover….

Da ble det atter en visitt hos Pappen…

Egentlig skulle vi en liten tur på Mandag ettermiddag da vi skulle kjøre storesøster Caroline til toget som hun skulle ta hjem igjen til Bergen..Hun ville gjerne si Hadet til Pappen sin før hun dro…..Men slik ble det ikke helt…Sist vi var hos Pappen,på lørdag,  sa de att om han har fine verdier på mandag ville de flytte han ned fra postoperativ avdeling og ned på Gastro sengpostavdelingen. Da vi kom dit på mandag ettermiddag hadde vi ikke lange tiden før vi måtte dra igjen for å rekke toget…..Vi gikk vi først opp på Den avdelingen Vi besøkte Pappen først for å se om han var der enda. der er det slik att man må ringe på ,og så kommer de å åpner. Man kommer seg ikke inn på annen måte.Og vi ringte på..ventet….og ringte på…og ventet….. og ringte på …og ventet….og det kom flere til og de ventet og…Men ingen åpnet….hele 20 min stod vi der,men måtte til slutt bare gå….

 

Og selvfølgelig kom vi midt i Oslo’s ruchtid…..og der gikk det seint……akk ja…og Caroline nådde ikke toget…Men måtte ta ett annet tog seinere på kvelden… Men hun rakk iallefall tidsnok frem til jobb….så det var skikkelig Bom tur !!! Men vi fikk snakket med Pappen seinere og da kunne han fortelle att han hadde blitt flyttet  tidligere på dagen ned på Gastro avdelingen,sengpost 2. Men synes det var dårlig av Postoperativ avdeling å ikke komme å åpne for de pårørende….

Men så fikk vi altså tatt turen igjen. Det er no 1 uke siden han ble operert og det var heldigvis en bedre Pappa vi traff denne gangen,4 dager etter siste besøk….Han hadde begynt noen dager tidligere med gå trening med prekestol,men siste dagen no klarte han å gå uten den og . Han pustet og bedre ,så de hadde og  tatt vekk oksygenen. Han hadde kommet på ett 4 manns rom,men han klarte no å ta korte turer inn til en liten dagligstue like ved rommet og satt heller der.Ellers kan det fort bli mye ligging og lange dager,så det er godt å komme opp. smertene er heller ikke så intense no,så formen er mye bedre og smilet og glimtet i øye er kommet frem igjen. 

Da vi kom satt pappen inne i den lille dagligstuen. og han ble veldig glad for å se gjengen sin igjen 

Og Leah var veldig Glad for å se pappan sin igjen…..enda er det litt dårlig med fangsitting….

Her er mye ledninger,men legen hadde sagt att snart skulle de ta vekk smertepumpen/epiduralen  han har i ryggen og han skulle begynne å gå over på smerteplaster i stedet. så da blir det en ledning mindre. de skulle og etterhvert ta vekk drenet (liten plastslange)som ligger inne i magen. Drenet ble lagt inn under operasjonen og den skal  fjerne mindre blodansamlinger i magen. så da blir det enda en ledning vekke. siden det er 1 uke siden operasjonen skal det etter rett begynt å gro seg sammen nede i magen. Men sondemat og intrevenøst veske må han ha en stund til enda. 

kan fort bli kjedelig for de små på slike sykehus besøk…

Men heldigvis ble noen hansker til ballonger denne gangen og …ha ha

Det var og noen barnebøker på den dagligstuen som man kunne kikke I. ..

Etter en stund ,så var det på tide å rusle hjemover,men han insisterte på ett bilde sammen med mammen og først…….

 

og så ville Pappen prøve å se om han orket å følge oss litt bortover gangen ….og da måtte vi jo skryte litt…

og det var og Leah veldig glad for..da kunne hun leie han…..

også var det tid igjen for å si hadet og gode klemmer til hver og en…og det synes jo alltid han er litt trist…

det er lange dager på sykehuset,men no følte han seg så bra att han skulle begynne å lese litt I bøkene han har fått med seg og han hører og  på musikk via propper på telefonen så då går dagene litt fortere…


Gutta synes det er alltid stas å parkere  oppå taket i parkeringshuset…haha

Han vil nok bli der minst en uke til iallefall. så kan han etterhvert komme på Hotellet om han slipper alle ledninger og slanger. Og seinere når han kommer hjem må han tenke over mye han spiser,men i begynnelsen kan han  bare ha tynnflytende mat som suppe,youghurt m.m  han kan ikke kjøre bil på en god stund,han må og ligge på rygg med ryggen bygget litt opp. Han kan ikke løfte noen ting…max 1 litermelk i hver hånd, og han må ta det rolig på alle måter.  ha ha tror ikke han har sagt att vi sover på madrasser på golvet,har verken seng eller sofa her…men vi skal alltids klare å bygge opp en svai i oppå en madrass….Men enn så lenge får han bli der til han et så pass oppegående att han kan klare seg hjemme.Men det beste AV alt er att det går fremover og det gjør det…!!!

 

 

Følg oss gjerne på Facebook ‘Huset med de 10 barna’

 

 

 

8 kommentarer
  1. Dere må kontakte NAV i kommunen der dere bor, og be om hjelp til å få et ordentlig hus til pappan kommer hjem. Husk han er alvorlig syk! Han kan ikke ligge på en madrass på golvet!
   Ei seng finner dere kanskje rimelig (eller gratis?) på finn.no? Han kan ikke dra hjem til et hus som ikke er egnet for ham. Har dere ikke familie som kan hjelpe dere?

  2. hei Bjørg: no har Pappen snakket litt med legene på gastro avdelingen og forklart situasjonen hvordan den er hjemme. ang seng,soving,ligging m.m og de har sagt no att etter att han har vært der som han er no,altså gastro avdelingen ,så vil han komme på hotellet ,og der skal han få være til han er så bra att han kan ligge hjemme uten ekstra utstyr. Det ville og si en seng man kan heve hjertebrette på,eller bygge opp overkroppen m.m legene sier att det vil gå fint etter att han har vært der så pass lenge att han kan ligge noe lunde flatt,så det skulle gå bra. Senger har vi til alle mann,men de er flatpakket og står på låven,siden det ikke er plass her. Og for att nav skal hjelpe med hus m.m så må man inn i nav systemet og vi unngår alt for å komme inn i nav systemet. har myyye dårlig erfaringer der. der vil de att jeg skal begynne i 100 % jobb og få 3 barn inn i barnehage . slik att vi kan få banklån til å kjøpe hus. men jeg har sagt til de att jeg ikke ønsker å ha barna inn i barnehage m.m og vi har heller ingen familie som kan hjelpe på noen måter…Men det vil no gå helt fint i følge legene ,og vi har og en rammemadrass tilgjengelig her no om det skulle være behov. å det ordner seg nok.

  3. Jeg tror faktisk dere kan få låne heve/senke-seng på hjelpemiddelsentralen. Prøv å finn ut hvilke muligheter dere har. Eller får dere ta en tur på låven og hente ned den ene senga 🙂
   Ønsker papsen og dere andre lykke til.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg