Hvordan gikk det ?

Ja her har vi vært veldig spent helt siden dagtidlig. veldig Spent på hvordan operasjonen Pappen her i huset skulle igjennom fra klokka 8.30 i dag tidlig ville gå… Og det har vært mange tanker som har surret rundt i hodet. Slipper de å fjerne magesekken? kommer de til så de får fjernet kreftsvulsen i magesekken? kutter de noen blodårer,blir det komplikasjoner, hvor lang tid vil operasjonen ta,får han det vondt……osv osv spørsmålene er mange..Og alle operasjoner med full narkose er jo en risiko i seg selv…det går jo stort sett alltid bra,det er flinke leger og kirurger som jobber der ,men noen ganger går det jo galt og…tenk om han var en av de…

Og så visste vi jo att vi ikke få noe svar før ut på kvelden…om hvordan det gikk under operasjonen. 

 Bilen har og vært på verksted i to dager  no i går og hele dagen i dag så vi har ikke kommet noen plass heller…er jo mye jobb i den bruktbutikken som må gjøres,mye klær og utstyr som skal sorteres,så dagene går mye fortere ved å ha noe å gjøre på..og iallefall når man venter på ett svar..Og så har det vært regn her og surt og kaldt  i hele dag,så det har  ikke vært så fint vær å gå på tur i heller.

Størstejenta Caroline har kommet ned her noen dager. Hun er ferdig på skolen og skal jobbe hele sommeren,men hadde noen dager fri og kom østover en tur først. I går var det ett kjempefint sommer vær her ,og siden bilen var på verksted og Pappen ikke var her så tok vi oss en tur ut. vi gikk oppover her ett stykke og kom omsider til ett småbruk der det går to skjønne ponnyer.

 

  

Leah måtte sjekke om de ville ha litt gress…

aaajj…det måtte jo minstemann prøve og….’ kom då hææsten…’


 

mmmmm det smakte med litt markblomster….hundekjeks…mmmmm

Så måtte selvfølgelig Leah gi den hvite hesten litt gress og…

Den synes og att det var veldig godt…

 

sjekk den vakre engen,med smørblomster….utrolig fint…

 

sååå fint med solstrålene som skinner på engen…

 

Nei no er det på tide å gå videre.. “.hadet bra Ponnyer…vi kommer nok igjen…”

 

Så tilbake til dagen i dag….. siden vi ikke hadde så mye å finne på så ble det baket en kake…og det er alltid populært her… 

Det ble en morellkake eller pai…egentlig kan man ta hvilken som helst frukt på.men jeg hadde noen moreller og ville prøve den

og den forsvant fort…den er aller best lunka med vanilje  is eller krem til…veldig god sommerkake..smaker litt likt som eplekake.

 

 

Så ca mot halv 6 tiden i kveld  kom det en telefon fra Ullevål Sykehus. Må si helt ærlig att jeg liker overhode ikke slike telefoner. Grunnen er att man vet ikke hva de ringer for…hva skal de no fortelle ?…er det noe som har skjedd..?.er det noe alvorlig..?..osv.. Husker så godt når Pappen ble innlagt aller første gang med brystsmerter og att det ikke var noe hjerterelatert,men att det var blødende magesår….og han måtte med ulende ambulanse med blålys til Ullevåll og att de møtte luftambulansen på veien.Det var  en sykepleier som ringte fra Drammen sykehus klokken 04 om natten for å si det.Men jeg rakk ikke tlf så hun leste inn på mobilsvar att jeg måtte ringe så fort som mulig tilbake ,det gjaldt Trond Helge …vel da tenker man det verste…man har ett snev av hjertebank da….så kjente litt på samme følelse no og….

 

 

Det var en sykepleier på oppvåkningen som ringte. Hun hadde nylig kommet på kveldsvakt og no hadde omsider Pappen begynt å våkne litt av narkosen…  Hun hadde fått litt kontakt med han..(phu…da levde han iallefall…). og han hadde klart å presse frem att hun måtte ringe oss her hjemme. Han selv var ikke i stand til å ringe noe som helst.

Videre kunne hun fortelle att slik hun hadde lest  rapporten da hun kom på jobb var att operasjonen hadde gått bra. Han hadde visst hatt veldig smerter, så under operasjonen hadde de lagt inn en smertepumpe i ryggen som en epidural…slik som fødende får…og etter operasjonen var han ganske  smertepreget ,så i tillegg til smertepumpen så fikk han smertestillende utenom. Han var fortsatt veldig sløv om omtåket og lite kontaktbar . Han ville bli der resten av kvelden og natten ,og så ut på dagen i morgen ville de flytte han ned på senge posten. Men noe mer videre utover hvordan selve operasjonen gikk visste ikke hun så mye om,men det kunne man få vite mer i morgen eller på fredag. Men det hadde gått bra iallefall og det er uansett ett svar som vi er kjempe glad for selv om hun ikke visste så mye mer enda……det er ett svar vi er  fornøyd med….Og når vi tenker att det har gått bra så regner vi med att han slapp å fjerne magesekken…Men klart det kan fortsatt oppstå komplikasjoner etter operasjonen,men det vil bli god oppfølging av han og det er  veldig bra. så får vi bare vente på noe mer ytterligere svar.og tusen takk for alle gode ord. Pappen har enda ikke lest noen av hilsenene ,men vil nok gjøre det etterhvert som han blir mer oppegående 🙂

så kan en lure på hva er en smertepumpe ???

Smertepumpe

En smertepumpe er en medisinsk infusjonspumpe for legemidler oppløst i vann for konstant og langvarig injeksjon, enten subkutantintravenøst eller epiduralt. Smertepumper er ofte batteridrevne, og kan være utformet som sprøytepumper eller peristaltiske infusjonspumper.

Smertepumper brukes ofte med morfin eller andre sterke smertestillende midler for å behandle sterke smerter hvor man ikke oppnår god effekt med tabletter, smerteplaster eller enkeltinjeksjoner.

Det kan gis flere legemidler samtidig i samme sprøyte med smertepumpe. Hastigheten av infusjonen kan innstilles innen et stort variasjonsområde. Mange smertepumper har en egen knapp for en forhåndsinnstilt enkeltdose som pasienten kan gi dersom det oppstår smerter (se pasientkontrollert analgesi).

 

 

 

 

 

Følg oss gjerne på Facebook;’  huset med de 10 barna’

 

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg