To dager på rikshospitalet

Då har to nye dager  blitt lagt bak med undersøkelse på Rikshospitalet i Oslo for Pappen her i huset.For å ta det kort så har han allerede vært inne en del ganger no både på Ullevåll sykehus,rikshospitalet,men og Drammen sykehus for div undersøkelser. Det er funnet en kreftsvuls ( en nevroendokrine svuls) i magesekken på rundt 4 cm,og denne krefttypen som er en magesekkreft er en svært langsomtvoksende type .og som kreft legen sa så var det den snilleste type man kunne få…. Så det er blitt en del undersøkelser på om den skal fjernes,om den har noe form for spredning m.m Og det har blitt bestemt att den skal fjernes ved ett kirurgisk inngrep på Ullevåll sykehus,men det er enda ikke bestemt når.

Så til den siste undersøkelsen Pappen her var på,(det var på Drammen sykehus,) som det er skrivet ett innlegg om tidligere,så var det en CT – undersøkelse av kransårene .og en CT undersøkelse av Hjertet.Det var en undersøkelse som gjøres for å se om det er forsnevring på kransårene,eller de årene som forsyner hjertemuskelen med blod. Han ble i utgangspunktet innlagt første gang pga brystsmerter .Og denne gang skulle det tas en sjekk om det var noe funn av hjerteinfarkt,eller om de utelukket det helt. for en liten stund siden kom det svar på den undersøkelsen og det var ikke ‘ Påvist noe ,eller noe å bemerke  med hjertet,lunger eller bryst vegg,’…Så da er alt i orden der iallefall,og godt er det. 

Men no de to siste dagene,altså i går og i dag så har det vært nye undersøkelser av mageregionen på sentralsykehuset i Oslo.

 

Det var tidlig opp begge dager for Pappen her for å ta både tog og trikk inn til Oslo.Bilen vår er enda ikke eu-godkjent så den står på stadiet hvil inntil videre til det blir gjort..Men uansett så er det mye rimeligere å ta tog til oslo  og trikk opp til rikshospitalet  enn å kjøre…da er det utlegg med både  /diesel+parkering /bom m.


Trikkene stopper rett utenfor rikshospitalet, så da er det bare til å gå rett inn..og passet pappen helt fint synes han…haha…

Så vel fremme ble det litt ‘hit og dit’ før den rette avdelingen ble funnet….ikke bare bare å finne frem på sykehuset. ..Iallefall av en som er temmelig avhengig av GPS …ha ha ha …..jaja han ‘landet’ rett omsider…Begge dagene var hanfastende…så det ble litt hodepine ved å gå 2 døgn uten kaffi…haha…

Det er en helt ny undersøkelse som heter på fagspråket Octreotid scintigrafi.en type bilde diagnostikk..eller diagnostikk av nevroendokrine svultser..og det er det den i magesekken heter. Det er en undersøkelse med spormengder av radoiaktiv materiale for å bestemme omfanget eller utbredelsen av sykdommen. Og denne undersøkelsen fant  sted som nevnt på Rikshospitalet men på ‘avdelingen  for transplantasjonsmedisin’- Det er en avdeling for indremedisinsk forskning b.la av kreft,kirurgi og transplantasjonsmedisin.

 For å forklare enkelt hva undersøkelsen  går ut på .får pasienten ett radioktivt stoff inn i kroppen via en veneflon. der dette stoffet sprer seg til det organet som skal undersøkes…i dette tilfellet mage regionen på pappen. Etter vel ett par timer ,når stoffet har spredet seg så kan en ved hjelp av ett spesial kamera ta bilder av det stedet som skal undersøkes. det er en form for røngten.og ligner litt på en CT scanner.

De apparater som vanligst brukes til undersøkelsen er de såkalte gammakameraer. Disse registrerer gammastråler fra pasienten ved hjelp av en detektor  Etter kraftig forsterkning dannes det bilder, såkalte scintigrammer. Gammakamera er tilkoblet datamaskiner, og bildene kan sees på en skjerm.

Dette gjøres for å hjelpe legen i å diagnosere en sykdom,svulser,infeksjoner og andre lidelser.

det var en veldig dyktig bio ingeniør som utførte undersøkelsen på pappen her  ved å styre de her kameraene og ta de bildene som trengtes.


 


 

Her ble han liggende i ca en halv time hver gang,i denne trommelen,og man må ligge helt i ro…og ligger en kar som han her i ro en halvtime,så skjønner man godt hva han gjør på i den halvtimen…ha ha …zzzzzzzzzzzz….

Han skal tilbake 2.juni for å snakke med legen som da skal ha studert alle bildene og komme med resultater av bildene,og samtidig evnt finne en dag for operasjon m.m så da er det bare å vente.

 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg