Gøy På Landet

Her vi leiger inntil videre og midlertidig så ligger dette lille huset  virkelig på landet, og det er mange gårdstun,der det er bønder som driver med både dyr og korn. Her vi leiger,er det og egentlig ett stort gådstun,med både stor låve,stort stabbur,flere hus og stort hovedhus m.m Det har tidligere vært mye hester her,og litt andre dyr som gris og kaniner m.m Men per i dag er det lite dyre liv her.men det har vært snakk om å starte opp igjen med både hester og annet. Men likevel så pleier de hvert år å så poteter,og intet unntak dette året…Og de siste dagene har en ‘bonde’ brukt den gamle traktoren sin til å pløye opp en åker som de skal så poteter. og den åkeren ligger rett utenfor huset her.

Og tidlig i dagtidlig hørte Gutta her att traktoren var i gang med å pløye for å sette poteter ned.,og da var de snar til å komme seg ut,for dette ville de være med på. De har jo alltid elsket slikt….og elsker det fortsatt…

 

 

 

 

 

Ruben viser noe av potetene som de skal så i åkeren sammen med bonden…

 

 

Og det var ikke lenge før både minstemann og Aron var på vei ut….traktor er bare helt det store …og der kan de fint sitte i timenvis å se på både traktoren og gutta som hjelper.

Traktoren kjører litt frem og gutta hiver poteter nedi jorda fra poteter som ligger oppi kassa….’Bonden’ fortalte Ruben og Joachim att når han var liten gutt og på alder med de så stod han bak på samme måten som de gutta gjør no,på samme  ‘kassa’ og det er over 40 år siden. Det synes Ruben var litt arti.

 

 

 

nei no kunne verken Aron og minstemann sitte i ro lenger…de ‘måtte’ altså bare  bort å se…Emilie hadde og kommet ut…det er jo omtrent ‘hellig’ å få ta på en traktor…ha ha

 

 

 

Minstemann synes det var intressant med potetene…

 

Etter att alle poteter var kommet i jorden og traktoren var kjørt,så måtte gutta hive vekk mest mulig gras tuster fra åkeren,så de ikke skulle ligge å ‘kvele’ de nye potetene som kommer opp etthvert…

 

Og så omsider kom no resten ut og de fant ut att de og ville så litt poteter….og de hadde fått noen poteter av ‘bonden’ som ble til overs, så de har funnet seg en jord flekk som skal bli deres.Vel jeg måtte bare si att jeg kunne ikke love att de ville få oppleve å ‘høste’ de her potetene de putta i jorden  i tilfelle vi kommer til å flytte før aug/sep.

 

” Mamma,se ” Her er potetene vi skal putte i jorda” ta bilde av de då….” sier William og viser opp en potet.

 

Leah er en skikkelig  ‘graver’  og hun graver hull og  så putter Emilie poteten nedi  jorda…,men jammen santen fant hun noe ‘annet’ nedi jorden underveis og….

 

 

“åååå seeee mamma..”…en søt liten mark…”…og den måtte jo selvfølgelig få komme oppi hånda til Leah….” mamma, jeg skal bare kose litt med den…”

 

Dette her ‘potet prosjektet’ holdt de på med veldig lenge,det var skikkelig spennende og virkelig gøyt å holde på med,og de minste fikk igjen en påminnelse om hvor faktisk potetene kommer i fra ,de som vi spiser til middag   og fikk både se og være med på det….så dette var virkelig stas og intressant,og ikke minst så lærte de alle noe nytt i dag og. Konklusjonen var og att alle barna her i huset er veldig gira no på att vi må snart få tak på ett eget hus ,men ikke bare ett hus ,men gjerne ett småbruk,der vi kan både så poteter og andre grønsaker…frukt og bær m.m Og det er ikke mangel på fine steder rundt om her som ligger på Finn.no til salgs,men problemet fortsatt er att vi får ikke noe lån i en eneste bank,og uten penger å ‘slå’ i bordet blir det heller ikke noe kjøpt…men vi har overhode ikke mistet verken troen eller håpet,selv om det ser umulig ut.!!! så vi får bare smøre oss med gode og store doser tålmodighet,både store og små…

 

 

 

Følg oss gjerne på Facebook. ‘Huset med de 10 barna ‘

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg