Puss Puss så får du en suss…..

Å gå til Tannlegen har aldri vært ett problem her i huset verken blant store eller små. Det er kun en her i huset som ikke liker å gå til tannlegen ,og det er det egentlig en veldig god grunn for.Men alle de andre de har alltid gledet seg til å gå til tannlegen og noen ganger maser de om når de skal gå igjen…… om det er den stolen som heiser opp og ned ,eller premien til slutt som lokker er jeg ikke sikker på,men artig er det visst iallefall ha ha. Og når noen har hatt ett hull eller må komme igjen for  å trekke en tann,så er de kjæmpe kry…ha ha .  Vel kan vel si att det aller første tannlege besøket som er når barnet  er rundt 3 år så har noen av de her i huset vært ‘littegrann’ skeptisk,men det er jo helt naturlig og normalt, og skyldes nok att de vet ikke helt hva som skal skje, det er ett nytt menneske for øye og totalt sett ,alt kan virke litt skummelt…men det har alltid gått fint likevel.

Oppover årene  har barna fått time hos tannlege/tannpleier sånn jevnt utover året…men merkelig nok etter vi flyttet hit, som no er over 5 mnd siden,så virker som om Det offentlige tannlege kontoret like her nede skal virkelig ta en skikkelig grundig sjekk på hele gjengen her..ha ha …Ganske komisk egentlig, men att det dumper ned det ene etter det andre innkallingskortet der  ‘den og den’  innkalles til time.Og jeg skal love deg att om det kommer to innkallelsekort på en dag,så hiver gjengen seg rundt for å se hvem det er til.   “””..hvem er det ???  hvem er det??? og er det deres navn jubles det høyt…jippi det var meg…og det synges av full hals…” JEG SKAL TIL TANNLEGEN…JEG SKAL TIL TANNLEGEN…la la la ..la la la….” ha ha OM det ikke er deres navn er skuffelsen megastor….” AKKJA …når skal jeg da…??? ” ha ha   Men så i løpet av noen dager har det altså dumpet ned til alle mann….vel ikke minste mann da…han er bare 2 år enda og får nok ikke noe innkallelse før neste år. Så alle timene skal være unnagjort i løpet av mai og juni. og egentlig veldig greit da…då er det unnagjort liksom…

Det er og absolutt en fordel å være mange i slike situasjoner … å få alle til tannlegen over en kort periode er jo bare fint ..ha ha 

 

 

 

 

Allerede de to største Gutta Ruben og Joachim har vært der, og da var det Pappen som fulgte. det var før pinse. Men i dag er det de to andre guttas tur, Aron og William og da skal mammen få lov å følge. Og de gledet seg  …spesielt Aron…for han synes det var så lenge siden han var sist.

 

 

Vel inne på venterommet var det selvfølgelig et lekerom som det stort sett er hos tannlegen… ..og der dras barn automatisk…og ingen unntak på de her heller…for littegrann venting ble det, som det oftes er  hos tannleger.

“Åååå se Mamma…Hva jeg har bygget”…det må du ta bilde av….” 

 

Så etter litt venting fikk både Aron og William komme inn og Aron var førstemann i den artige stolen som kan heises opp og ned….Og etter lysing, telling,pirking og sjekking av alle tennene var Aron ferdig.” Du har veldig fine tenner og  null hull ,men fortsett bare å pusse deg like godt så kommer det heller ikke  noe hull.”…smiler tannpleieren til Aron og heiser han ned igjen….” Mamma. ..det var gøyt ” hvisker Aron i øret mitt.

Så var det William sin tur….og han er veldig glad i gotteri altså ..og der har vi allerede for en stund siden sett ett lite hull nede.

 

Joda det var ett hull,men det er i en tann som han skal misste seinere likevel så de skulle ikke gjøre noe med det.Men han måtte og bare fortsette å pusse seg veldig godt videre så det ble null hull til neste gang.

Og så var det klart for premie…og det er jo alltid populært…

 

Og Gutta valgte seg hver sin liten  båt…

Da er det bare å gå hjem da og øve enda mer på ””puss puss,så få du en suss”’ så det ikke blir noe hull…det er næmlig bare noe tull….ha ha 

Og no er det bare 4 jenter igjen da som skal til tannlegen…

 

 

FØLG OSS GJERNE PÅ Facebook “Huset med de 10 barns “

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg