Fordelen med å ha mange Barn..

 Våres 10 flotte barn

 

Klart det er mange fordeler med å ha mange barn…egentlig når man tenker etter så er det ikke noen ulemper i det hele tatt faktisk å ha mange barn. Selv om det er mange som mener det er mange negative ting ved å ha mange barn,så stemmer det ikke. Jeg vil heller si att det er  noen utfordringer å ha mange Barn,men det kan de med to og tre barn og ha…eller har…

Hver dag som går, og om man er mer obs på hva egentlig  fordelene og utfordringene med å ha mange barn er, så dukker det opp hver dag nye ting som er en fordel.Og etter en stund med observering så er det faktisk bare fordeler. Kun fordeler,ingen ulemper.

Så når en del mennesker  i samfunnet i dag sier stakkars barn,eller stakkars foreldre i en familie med mange barn…så tar de virkelig feil.

mange tror att foreldrene er total utslitt,de tror barna ikke får verken nok oppmerksomhet,kjærlighet eller omsorg som de med få barn får…så tar de og virkelig feil.

mener de og att man blir økonomisk ruinert ved å ha mange barn,tar de og feil.

Att de familier med mange barn,eller de familier som våger å satse på å få mange barn har ett ‘problem’, så tar de  virkelig feil. Vi har faktisk mange flere løsninger enn de med få barn,for vi har flere hoder som kan løse en situasjon…så vi kan raskere finne ut av saker og ting…

Så fordelene for foreldrene med å ha mange barn er att man er rik,(ikke på penger) man er rikt velsignet.

Velsignet??? Velsignelse hva er det egentlig?… det står i Bibelen som vi tror på att ” barn er en velsignelse..”.men hva betyr det da???  Velsignelse er egentlig bare noe som Gud gir,noe som kommer fra Gud (Det er og hans skaperverk)Det er noe stort og utrolig,noe vi ikke kan gjøre selv. Noe Han gir av sin Godhet. Gud gir oss noe som gjør oss lykkelige.Det er noe som er bra for oss.. kun det beste…

Og tenker man etter og spør man andre med barn,så er det ingenting som gjør en mor i mer  lykkerus enn å se sitt nyfødte barn ligge i sine armer for aller første gang..(klart det er unntak, for noen kommer morsfølelsen seinere eller aldri og….,men mener ‘vanligvis’ her)…..man ser,nyter,lukter og gråter gjerne en skvett av en enorm kjærlighet til dette lille barnet og Pappan …han er bare  megastolt han….ikke rart mange mødre sier de er ‘forelsket’ på nytt….  Og ingen mor eller far er mer stolt når det første smilet kommer…eller når barnet sitter,kryper eller går for første gang…og jammen santen følges det videre i livet, en utrolig stolthet av barnets  første skoledag,konfirmasjon og bryllupsdag…. Og er dette noe foreldre tvinger eller presser frem…nei det er nedlagt,det kommer automatisk… jammen hva med små beibier som skriker hele tiden, små barn som er skikkelig trassige og umulige…dårlige på skolen,eller har problemer….nei foreldre ‘glemmer’ rett å slett å ha fokuset på det… De ‘ser barna ‘ gjennom alt det dumme og negative som følger ett barn…for kjærligheten til barnet sitt barn dekker over det negative…. De ser fortsatt på sitt barn som en velsignelse…for uansett så følger det så mye mye mer glede og lykke med ett barn enn det negative som følger barnet… 

og vi som har mange barn,vi som har valgt å få mange barn , for oss er det ikke bare en eller to eller tre velsignelser…vi har 10 velsignelser…. og når folk igjen sier att stakkar foreldre …så er det overhode ikke synd på oss,vi er super heldige,vi er utrolig priviligert,vi er sååå velsignet og rike med 10 goder…10 skatter og 10 gleder. vi har langt i fra ett problem.For oss er de en enorm stor berikelse i livet….bare så utrolig kjipt att andre ikke ser det slik.

men alle som har barn bør ta noen dager å begynne å observere sine barn hvilke skatter de er,ikke se på trassen eller problemet med de,se heller bak alt det negative…Se på de som en velsignelse…se på de som noe godt,en lykke,en glede,berikelse. søk tilbake til den gang barnet låg i dine armer for første gang,hva man følte da,kjærligheten ,lykke rusen,stoltheten…det er viktig att vi begynner å bli stolt av barna igjen…og ikke minst si det til de…fortelle de att de er en glede,en velsignelse og en berikelse til familien…Att akkurat ‘det’ barnet er unikt og verdifull og ikke minst elsket !!! 

( gjør det gjerne til mannen eller konen din og…det er lett å ‘glemme’ den første kjærligheten….hva var det som gjorde att jeg falt for han/ henne… se på han / henne som en berikelse,lykke,glede og en velsignelse i livet…i familien…Mye kan forandres hos både barn og voksne med små enkle grep. )

Etter en stund med observasjoner av barna her i familien,så har det dukket opp mange flotte fordeler med å ha mange barn,eller att barna har mange søsken.

Barna har alltid noen å leke med,være sammen med.spille fotball,hoppe på trampoline,bygge lego,gå på tur, arve klær av…. nei det er aldri kjedelig å være mange søsken.

Barna  kan få hjelp av noen,eller kan lære seg å hjelpe andre om det finnes ett problem. Barna må lære å dele,men og få igjen ved att andre deler med de. Barna har noen å le sammen med og glede seg sammen dele hemmeligheter, barna kan løse ett problem,en utfordring ,eller en situasjon  med noen…Samarbeid i en familie er veldig viktig. Man kan utføre ett oppdrag sammen eller en jobb sammen. barna passer på hverandre,lærer å ta ansvar. Barna heier på hverandre og støtter hverandre.Barna diskuterer og samtaler/snakker  med hverandre. Barna må lære seg å vente på tur,altså lære seg tålmodighet.de må lære seg å spare til noe de ønsker seg..og ikke tro man kan få ting rett oppi hendene,men att man fortjener det…eller jobbe for å få ting.De må ta hensyn til hverandre,respektere hverandre,de må lære å gjøre opp og si unnskyld om de har gjort noe galt mot søskene. barna må lære å si gode og fine ting til hverandre,være snille og ofre seg selv,være god med søskene sine og ikke minst foreldrene…være lydig og ha respekt for foreldre osv osv.

 

 

 

Og selvfølgelig alt dette kan både de med en eller to søsken gjelde for og,de må lære de og å både dele og være tålmodig og ta hensyn…de har og noen å være med…leke med,sove på rom med osv…Og ikke minst de som har  2-3 barn er selvfølgelig like mye velsignet….det er bare likt,men forskjellen er att her kan det ganges ett par ganger…vi må ta hensyn til enda flere,man har enda flere velsignelser,man har enda flere å dele med,ta hensyn til,gå på tur med,spise med…osv…og totalen av alt er att det er en berikelse for både mor og far og søskena å ett privilegium å være mange..Og faktisk flere av barnas bekjentskap,både til de store og de små her  har det  blitt sagt  att de skjønner bare  ikke att de orker å ha så mange søsken…(liksom att det er barnas valg att de har  mange søsken) det hadde de aldri i livet ikke orket…Men da ser som regel barna rart på de som ett spørsmåltegn,(de vet jo ikke annet….enn att de alltid har vært mange…)  Orker??? nei jeg er så kjæmpeheldig att jeg har så mange søsken, da har jeg alltid noen å være med, vi har det aldri kjedelig..og da er andre barn stille ett øyeblikk og fikk helt sikkert noe å tenke på… Og Emilie sa en gang her i bilen….Jeg er såååå glad att vi er mange søsken i familien,da har vi det aldri kjedelig…ååå tenk hvor kjedelig det hadde vært å bare være 2 barn da……!!! vel no kan mange ikke få barn,heller vil de ikke ha flere,eller har mulighet m.m av ulike årsaker selv om de vil… og full respekt og forståelse for det…..og de synest kanskje 2 eller 3 er nok for de…og det  ikke hvem som helst velger å satse på mange barn som 5-6-7-8-9-10 eller flere  heller…ikke no til dags iallefall. men det er da det er sååå godt att man er ulike…. Men det er faktisk flest barn som kommer til barna her å sier…åååå så heldig du/ dere er for att dere er så mange i familien…det ser så kjekt ut å være mange…det er sånn att de omtrent er misunnelige….Og da ser man att barna her blir både litt kry og stolte….ja vi er heldig vi….Og det er det som er sant…ja vi er heldig vi,,,det finnes overhode ikke noe ‘stakkars ‘ barn her,heller ikke stakkars foreldre..nei ! vi er velsignet og Rike. !!!

 

Når man er mange er det alltid en å klemme på…

 

her må man lære å vente på tur…

å være mange når man skal gjøre en ‘jobb’ er ett stort pluss…Samarbeid er viktig og man får jobbene fort utført…

når man er mange er det alltid en eller annen som hjelper…


 

man har alltid noen å leke med/gjøre på noe /oppdage og utforske…

Man har alltid.noen å filosofere  med eller bare sitte sammen og være stille…


 

Man har alltid noen å stupe kråke med…ha ha og ikke minst tulle med…

 

så er det selvfølgelig noe utfordringer,men det opplever alle familier med barn uansett hvor mange de har,så det er helt normalt og naturlig, og selv de uten barn har og utfordringer.

 Man kan begynne med det økonomiske. Sånn egentlig så kan det fint være rimelig å ha mange barn,da tenker jeg både på mat,klær og utstyr barn trenger m.m  er man litt bevisst og har tålmodighet og tenker gode løsninger,lever vi med så mange barn mye rimeligere enn de med 3 barn. I dag har man veldig mange løsninger å finne både rimelig mat,klær og utstyr, Det er veldig mye flott brukt utstyr som andre ikke trenger lenger,eller vokset utav som andre igjen kan dra nytte av. og da er både finn.no .bruktbutikker.loppemarkeder m.m gode løsninger .man bruker fine ting som andre ikke kan bruke lenger,det er miljøvennlig og ikke minst rimelig.

En Utfordring og med mange barn er og att skal man på badeland,lekeland, dyrepark, kino,osv så koster det plutselig veldig veldig  mye…og man må prioritere og planlegge slike ting nøye. Man må  beregne ekstra  tid og ikke minst ha mer tid til det meste når man har mange barn…det er ikke bare å ta på sko og gå ut…

Med mange barn må man og regne med både ekstra bråk,dobbelt med oppvask,klesvask og ikke minst rot…Men med gode rutiner og godt samarbeid er dette ikke noen utfordring i det hele tatt…

Med mange barn må man og ha ekstra tålmodighet,ekstra kjærlighet og omsorg,oversikt, og helst armer…ha ha …men det kommer helt naturlig så det er ingen utfordring….

Man må gi mer og ofre mer av seg selv, men det kommer og av seg selv…

Man må og overse småting,ikke overreagere, være rolig og avslappet,bekymringsløs og uredd…det er ingen problem,det går på valg….og barn merker fort om man er de her tingene og jeg tror det smitter over på barna. Om man ikke er bekymret for barna sine betyr  det overhode ikke att man ikke bryr seg fordet ..klart man gjør det likevel….Men en nøkkel å ha mange barn er å være temmelig  avslappet oppi alt…..

Det er nok mange utfordringer ,men uansett så er og planlegging oppi alt og en viktig nøkkel så går det meste.uansett det er såååå mange gleder å ha barn i forhold til utfordringer.

 

 

Man har alltid noen å gå på tur med når man er mange…

 

Man har alltid noen å leke med når man er mange…

Med mange barn er Det  alltid en hånd eller en arm som kan gi omsorg når noen trenger det.

En familie med mange barn er det flere som står sammen i gode og vonde dager…man kan gråte,trøste og dele gleder og sorger sammen,en famile med mange barn  har flere som stiller opp for hverandre ,  man blir hverandres beste venner.

Vi HAR ABSOLUTT MYE Å VÆRE TAKKNEMLIG FOR.

 

Følg oss gjerne på Facebook: ‘ Huset med de 10 barna’

 

 

8 kommentarer
  1. Jeg tenker sånn, at jeg er heldig som har 5 barn og et barnebarn,og enda er jeg “bare” 45 år. 😊 Koser meg med de jeg har og gleder meg til de som måtte komme 😁😁😁

  2. Hei!
   Jeg ringte “feil” idag, men etter å ha lest bloggen din tror jeg ikke det var så feil… Vi bor rett ved 18 trikken som går til Rikshospitalet,og om dere trenger noen dager alle sammen i Oslo fixer vi det- her er det husrom og soveplasser. Ta gjerne kontakt; du ser mailadressen min her så det er bare å si fra når du skal inn på nye undersøkelser! Forøvrig flotte barn, utrolig hyggelige bilder og tekst – tusen takk!
   Alt godt,
   Hanne 🙂

  3. hei på deg Hanne: skikkelig treg her i svaret…men kjære snille deg…tusen tusen hjertelig takk for alle gode ord…varmer hjertet virkelig… tuuuuuse tusen takk for fantastisk tilbud….og så arti att du bor like ved….vel her er det mye som skjer om dagene så vi har lite tid til noen turer enda,,,men tusen takk for tilbudet…såå grei du er….men vi piper om vi trenger noe…gode klemmer herfra 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg