En Uke har allerede gått

 

God Morgen !!!

her kommer en helt En Fersk ‘Sjølvis’ Fra Ullevåll sykehus… 🙂 🙂 ha ha Litt trøtt i fac’en og kaffitørst..

En Ny dag , en dag av Takknemlighet – ja man har alltid noe å takke for hver eneste dag. Bare det å stå opp og leve er mer enn nok.Det er heller overhode ingen selvfølge.det har blitt erfart denne uken.En Uke har allerede gått siden Pappen her i huset  våknet med intense brystsmerter,kaldsvettet og var likbleik og følte seg skikkelig syk. Dette hadde han aldri opplevet før. Att mange Mannfolk kan syte og klage (jaja noen kvinnfolk og altså…:) 🙂 🙂 ) bare de har en forkjølelse,og har de influensa,ja da er de omtrent ‘døende’ er jo ikke noe nytt. Men det dumme med det er att det ofte kan bli litt sånn ulv-ulv !! For når de virkelig blir alvorlig syke,så kan det fort viftes vekk…att ‘akk ja..ta en paracet så det går over’… For noen ganger når de har hode pine eller er kvalm  er de liksom alvorlig syke..ha ha 🙂 🙂 🙂 🙂 Men denne morgenen såg jeg på Pappen att han var skikkelig dårlig.Han har og hatt tidligere for mange år siden brystsmerter,men då var det en gang denne halsbrannen..,sviende smerter fra mage og oppover….og en gang tidligere enn det var det kun en muskel i brystet som knytte seg- og gav intense smerter.Djevelklo kalte de det. Men de her brystsmertene som kom denne morgenen var noe helt nytt. og når han i tillegg skalv og var krithvit i ansiktet,og pustet tungt måtte det være noe enda mer alvorlig.Så det var ikke annet å gjøre enn å ringe legevakten.og det er alltid bedre å kontakte de en gang ekstra enn å en gang for lite og tro att det går over av seg selv. Og når han seinere fikk beskjed av flere leger att de er så glad for att han kom seg så raskt inn,og ikke bare ble hjemme, tok en paracet  og ble liggende Ellers så er det stor sannsynlighet for att han ikke hadde kunne  klart seg. for når han begynte å kaste opp enorme mengder blod,må man handle raskt – da er man i en livstruende situasjon.Ellers er de glad for att der han er i dag og , på kreftavdelingen på Ullevåll sykehus,er kommet så raskt inn for om de finner noe som er ondartet i magen kan det mulig behandles tidlig. Men det vil det vise seg etter denne prøven som som tas i dag.Pappen har fastet helt siden i går kveld ,for det må de før en slik prøve.

Det er Biopsi-altså en vevsprøve av de kulene de har funnet.Det er en undersøkelse som Pappen ikke gruer seg for. Det blir 3. gangen han svelger slangen og det gjør han ingen ting å gjøre det. I utgangs punktet skal de ned å ta vevsprøver av iallefall  3 kuler de har funnet. En under leveren,en ved buspyttkjertelen og en like ved der magesårene er,i selve magesekken. så håpet de att de ville komme fint til ,så man kan slippe flere prøver.

 

 

For Pappen har Det har vært en uke med nedturer og oppturer og uvisshet. Han følte virkelig en dag att han vandret i dødsskyggens dal- han såg sin egen begravelse,han såg hvem som skulle bære kisten..han følte seg skikkelig nedfor og trist ,og det ble nok en del snørr og tårer den dagen… Men det har  og vært en livsforvandlende uke ,der han har innsett mer av livets realitet,hva som er viktig -hva som betyr noe,og att bagateller er og forbli bagateller. Det finnes så mye  viktigere ting å bruke energien sin og fokuset sitt på.Og det er så mye man bør være takknemlig for og sette pris på.og ikke minst familien-barna sine. Og heller ingenting er en selvfølge.Han har fått mye å tenke på og igjennom,han har hatt mange stille stunder med seg selv. og ikke minst vår Gud som vi tror på.han har fått snakke med mange ulike mennesker i løpet av en dag.og mye mer.

Totalt sett er pappen vår veldig takknemlig for denne uken,for att han faktisk  har havnet her,selv om han gjerne skulle vært det foruten- han mener så absolutt att han har hatt virkelig godt av å få oppleve denne livskrisen-han er faktisk Glad for det….Han trengte det..Det har vært en total  oppvekker.Man må noen ganger bli knust til biter for så å bli bygget opp igjen så mye sterkere og  bedre. Og slik kjenner han det no.

Det har vært flere som har reagert og kritisert oss for att vi har vært alt for private i innleggene som er lagt ut. Att dette er noe  ingen  gjør.det er ikke normalt eller vanlig å være så åpen om situasjonen.Att vi ikke har tenkt oss om før vi har gjort det. Jo dette er vårt valg,dette er noe vi har valgt sammen -og ja vi er absolutt annerledes,og sikkert ikke helt normale,men pyttsann…vi trives iallefall med hverandre.ha ha  og det holder lenge det…..:) 🙂  om andre ikke velger å være så private som vi er,for det bli deres valg. Vi ønsker å gjøre dette og angrer ikke på det overhode.Man er forskjellig.Men sånn er det jo ,folk skal alltid ha meninger og synspunkter om absolutt alt. Men vi er så voksne og oppegående att vi vet hva vi gjør. og vi står for det,så for folk bare mene” hvor sykt det er”- (som det er b.l.a sagt) det er vår egen avgjørelse.og synes absolutt att folk kan respektere att vi velger å gjøre det på denne måten selv om andre ikke er enig !!

Så ja vi har valgt å være åpenhjertig  å skrive og legge ut denne situasjonen vi har hatt denne uken  av flere grunner :

Det det er godt å få skrive ned tanker og opplevelser for vår egen del pr no. Bloggen er som en dagbok for oss.Det er så mye man glemmer,som man tror man skal huske.Og dette vil vi huske….

Det er godt å gå tilbake seinere å bli påminnet denne situsjonen,om det viktige i livet ditt  skulle begynner å blekne igjen…

Det er faktisk gode minner å ta vare på – barna og elsker og å få se på opplevelse og situasjoner vi går i gjennom.på godt og vondt-og ikke minst bilder….det kan komme gode samtaler og refleksjoner utav denne situasjonen.

Dette er livets realitet,det er absolutt noe mange tusenvis av mennesker går igjennom hver dag,bare att vi har valgt å gå ut åpenlyst om det hvordan vi opplever det.

vi kan påminne andre hvor viktig det er å ta vare på hverandre,sette pris på det vi har,være takknemlig….droppe bagateller.

vi kan hjelpe andre i samme situasjon.

vi har fått testet vår tro på Gud- om å stole på han,att han er med gjennom alt,medgang,motgang-gleder og sorger.Att han har kontroll !!

og i stede for å svare mange som spør hvordan det går, kan man heller henvise til her.

 

Ellers har største jenta Caroline reist oppigjen til Bergen, og det var stor stas for de små å få følge til togtasjonen….Og Så får vi bare håpe og satse på att de klarer å få de prøvene de trenger på denne Biopsi undersøkelsen. og att pappen ikke blir uvel eller dårlig etter inngrepet. For det var noe man kunne bli-men satse på att han kommer hjem en liten  tur i helgen !!! Men en ting er sikkert..de får nok hjem en ganske forandret Pappa iallefall…!!!!

 

” SEEE der Kommer Toger……” !!!!!!!

– Det er stor stas med Tog her i Huset iallefall-

 

 

 

 

 

9 kommentarer
  1. Flott innlegg, Det hjelper ikke å på virkeligheten. Når dere tåler en slik situasjon, må jo vi som leser det hvertfall klare å lese dette..Håper dere får en fin helg sammen ! Gud velsigne dere.

  2. Takk for at dere deler,da kan vi være med i bønn.Vi har en stor Gud som er med oss hver dag.Stå på heile herlige gjengen.

  3. Dere er en herlig og flott familie.
   Vi ber for dere🙏
   Et av Guds Navn er Immanuel ” Gud med oss” og Veldig Gud og Fredsfyrste.
   Ønsker dere en god helg sammen💕 klem fra Grethe og Arne

  4. Tusen tusen hjertelig takk snille dere…
   Grethe Nordas: for alle gode ord.takk for all forbønn Gud hører Bønn!!! Gooode klemmer til dere begge….Vær rikt velsignet

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg