‘En Fryktelig Spennende Dag For Oss !!

 Dette blir en fryktelig  spennende dag for oss ,dette er en dag vi har ventet på…og det  er i dag  vi skal få beskjeden -er det funnet i magen til Pappen vår  en ondartet eller en godartet svulst…????? En beskjed som kan forandre alt…Man kjenner godt sommer fuglene i magen.og ikke minst mange tanker.Det er mange som sier att ‘ventetiden’på viktige beskjeder’ er nesten det verste…og ja…det er iallefall ikke så veldig langt unna sannheten.

Dagen i går Tirsdag  var en dag som starte fortsatt litt tung og trist for Pappen her i huset som ligger pr.no på Ullevåll sykehus,på kreftavdelingen. Det er og mye impulser fra avdelingen med ting han hører og ser. Og det er mye trist som skjer hver dag,men og selvfølgelig  mye godt. Men han er i bedre humør og har begynt å få  godt mot.så det går oppover. fortsatt mye tanker og refleksjoner om hvordan se livet og alt rundt på en helt ny måte.Det er helt normalt med slike reaksjoner. ellers føler han seg ikke så dårlig fysisk sett,men han har fortsatt høy puls til tider,så det skal ikke de store ‘ståheiene’ før pulsen raser opp…og den går da fort oppi 148 slag i min….og det er mye…når han legger seg nedpå går den ned igjen til 98 slag i min…Den Normale hvilepuls  for en mann er mellom 65-80 slag i min..så han ligger for høyt og skyldes nok det magesåret,selv om blødningene har stoppet.

Han skal ta CT – scanning og gruer seg litt til den og…Men det er absolutt en nødvendig undersøkelse for å kartlegge om den utposningen/klumpen de har funnet i magen er enten godartet eller ondartet.Og ikke minst om det finnes noe spredning. I følge overlegen som han snakket med Dagen før hadde sagt att i de aller fleste tilfeller var den type utposning/ klump en ondartet svuls..Men vi tror og på en Gud som er mektig til å gjøre under og mirakler.Og mange har bedt for pappen,oss og situasjonen og det setter vi  veldig stor pris på.Og vi tror og vet att Gud hører Bønn !!

Selve CT scanning undersøkelsen synes pappen var en litt Tøff opplevelse,man får en slange ned i magen via halsen med kontraveske som sprøytes inn i magen,og man ligger på en benk og går gjennom en trang Halv trommel. Man må ligge helt i ro og holde pusten m.m 0g det tas bilder i alle slags vinkler,magen måtte og blåses litt opp…og man må ikke lee på en muskel… Han hadde sagt til radiografene att han menet de burde bli kjørt gjennom en slik trommel bare for å kjenne hvordan det er og føles…de så litt rart på han før en av de sa att det hadde de ikke tenkt på før…! ha ha

 

ca sånn ser en CT- scanner ut !

 

 

På Legevisitten seinere,fikk han lite informasjon av bildene som hadde blitt tatt.han måtte vente med det til i dag. Men finner de noe vil han mest sannsynlig flyttes til Rikshospitalet for videre inngrep. Er funnene negative vil han nok komme hjem til helgen.Men uansett funn,var det store muligheter for operasjon for fjerning av denne klumpen/utposningen i magen. Men denne legen sa først -man må ikke ta sorgene på forskudd-det er enda 50/50 % sjangse…..Men sa og  rett ut att var det ett positiv funn – altså ondartet og i tillegg med spredning var det dårlige prognoser…litt sånn ‘GAME Over’ …sa han…Og pappen fant fort ut att det var noe som ikke passet han riktig enda,og jeg har og sagt til han…du må bare glemme å dø altså- jeg har overhode ikke råd til noe begravelselse, og det er alt for tidlig for barna å misste pappen sin….og for den saks skyld så slipper du alt for billig unna om du dør…det er vi som sitter igjen liksom….du har det bare bra du…så da satser vi på negative funn….att det er Godartet…ha ha…det er viktig med litt ‘galgen humor’ oppi alt-forstå meg rett….!! og uansett så er det heller ikke slik att selv om man havner på kreftavdelingen og får en beskjed att du har kreft,så dør man liksom ikke…neida…det er veldig mangesom har har hatt kreft og lever i beste velgående. Legen hadde og sagt til han att de er veldig Glad for att han er kommet inn så tidlig- for da er alle sjanger for å bli helt frisk så mye større. De har da så så mye bedre utgangspunkt  ‘å jobbe med’-

 

Som sagt er denne dagen litt lettere for pappen vår .Han har fått snakket med litt familie og andre i tlf. Og det hjelper å snakke med noen,da har man noe å gjøre på tiden går forterer og man kan fokusere på andre ting.Og ikke minst det er godt å se att noen bryr seg.

 

 

Han er iallefall Takknemlig for alle gode ord og hilsener som folk sender.De varmer alle. Han har fått litt internett på sykehuset så han får sett hilsener fra alle dere via ett nettbrett eller ipad som finnes på sykehuset.så da får han leset de.

Ellers er han veldig takknemlig for all hjelp han får her  og ikke minst har fått på begge  sykehusene han har vært på. Han har blitt møtt med dyktige og  flinke, snille og blide leger og sykepleiere hele veien. Han har selv vært blodgiver i oppi 17-18 år -den gang på Haukeland Sykehus- og verdens beste ‘stikker’ var snille Liv Fyllingen Malkenes- vi vet du leser her,du er den  best !!!ha ha   Og no endelig har han vært i den situasjonen att no var det han som  trengte blod… så alle som ikke er blodgivere…meld dere-det redder liv…!!

 

Ellers på hjemmefronten er foreldresamtaler for de 5 skolebarna her i full gang.to var i går og en i dag og to neste uke. Det er bare gode tilbake meldinger på barna.Det  er flotte,flinke og høflige barn,og ikke minst arbeidsomme~ de er så glad for att de begynte på denne skolen~En lærer takket så hjertelig for att de var så heldige å ha våres barn på denne skolen. Jaja det er jo godt de oppfører seg utad,så får de bare ta seg ut hjemme…ha ha  Men barna selv trives veldig godt på skolen,så da blir vel resultatene bra og….Men det som er flott og er att barna har fortalt på skolen att pappen ligger på sykehuset ,så hver morgen ber de for pappen vår på morgenbønnen~så det er jo veldig flott…og Pappen stakkar   han blir no bare rørt av å høre det….

VEL vi satser å få tatt en tur til Pappen på formiddagen i dag – mens Caroline fortsatt er her. og vi er veldig spent på resultatet!

 

 

6 kommentarer
  1. tusen takk snille deg Ane: vi må nok desverre vente enda lenger med svar ja…mest sannsynlig på mandag. så vi får leve i spenning hele helgen og.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg