Slike dager liker vi overhode ikke….

Dagen i går,fredag 1. april  startet desverre ikke slik som andre hverdager gjør her i huset. Vanligvis starter en hverdag her  med att pappen våkner først, står opp og vekker skole barna, eller noen ganger våkner de største skolebarna og vekker hverandre,så vekker de pappen…mamman .m.m …kommer litt an på hvem som har satt på alarmen… Men og noen ganger våkner de to minste leenge før alle andre og bare vekker hele huset..ha ha . Men i går fredag våknet iallefall Pappen først. Han pleier å gå rett ned å sette på kaffien….det er jo selvsagt det viktigste av alt…ha ha Men denne morgenen våknet han av intense brystsmerter,veldig tungpustet, hurtig puls,kaldsvettet,fryktelig kvalm og beina følest som bly..Han sier han var sikker på att ..’ no dør jeg’… slik føltes det…Han hadde klart å kave seg opp og skulle begynne på trappa ned…og det føltes som han gikk i oppoverbakke med tunge bly festet på hvert bein….han hadde komt seg ned men havnet i lenestolen…kom ikke lenger. Så våknet de andre etterhvert og det ble påkledning,  frokost,smøring av niste m.m  han fortalt  der han satt og ynka seg over smertene hvordan han hadde det,,, Men han skulle likevel prøve å kjøre barna på skolen..gå nedom jobb og se om dette gikk over…han kaldsvettet og var så kvalm….De dro og avtalen var att han skulle hente william på skolen rundt halv 12,han har halv dag hver fredag.De kom hjem,og tilstanden hadde forverret seg,han fikk beskjed fra jobb att det var bare å komme seg hjem…han prøvde å legge seg nedpå men da ble brystsmertene forverret…det best var å sitte,,,han var enda mer tungpustet og pulsen var høy.og ikke minst han kaldsvettet voldsomt og var omtrent krithvit i ansiktet…Beina var enda tyngre og bare det å gå eller reise seg var omtrent umulig.’ Vel det er bare å ringe legevakta det’…sier jeg…’det blir ikke noe bedre det der og mye av symptomene minner om hjerte…’ Dette var mye av det samme symptomene som mamma fikk like før da hun døde. og hun fikk kraftig hjerteinfarkt. Uansett ved intense  brystsmerter mer enn 20 min og ellers andre symptomer der man føler seg skikkelig dårlig så skal alltid lege kontaktes. Joda hun på legevakten var enig i att dette lignet mye på hjerte problemer av ett eller annet slag. Og folk som har slike symptomer har rett på ambulanse. så hun sendt en oppover hit…ble litt mye att og frem opp og ned for den ambulansen  før den  kom til det huset vi bodde i..(er flere hus her på samma adressen,så ikke like lett…)

 

Pappen klarte å komme seg ut i vår bil og satt der å ventet…Da de stoppet og kom ut,så sjekket de  tilstanden før de hentet en trilleseng…


De såg att han var ganske dårlig,hadde smerter og ikke minst kritthvit i ansiktet.munnen pleier normalt være rød…her er den kvit….de fikk lagt han så oppå sengen.

 

og så kjørte de senga inni ambulansen.

De informerte om att de hadde EKG apparat i ambulansen og ville der og då inni bilen ta ett EKG av hjerte for å se om det er hjerteinfarkt.Det tok litt tid så de ble stående der litt.De sender så direkte resultatet av EKG til en lege på sykehuset. så kan Legen der å då se om det er ett infarkt. Hva er EKG ? Jo det er ett Elektrokardiogram som  registrerer de elektriske impulsene som sendes gjennom hjertet. Impulsene lar seg påvise/måle utenfor hjertet, f.eks. i armene, i bena, i brystveggen.

Så etter en stund kom de ut og hadde fått ett noelunde  resultatet av EKG  fra en lege…og etter resultatet å se var det ikke et Infarkt registrert…Men ‘noe’ var det iallefall….han var ikke så dårlig av ingenting.og uansett han hadde veldig høy puls,så de kom til å Kjøre han på sykehuset så legger de han inn og så får de ta div tester for å se hva som er problemet… å så dro de…

 

Jeg skal love deg att det var stas for barna her når selveste sykebilen stoppet ut for huset….først så løp alle til vinduet for å se ut…men etterhver kom de ned og ut.det er ikke så ofte de får se en sykebil på nært hold og ikke minst med åpne dører… de stod med store øyner når pappen ble lagt på trillesengen og de trillet han inni sykebilen…ja det var mye spørsmål da å svare på fra de… og ellers hele tiden den formiddagen var det mye spørsmål om HVA har skjedd med pappa,Hvor.. og Hvem…og Hva igjen…og ikke minst Hvorfor…og Når….osv osv  men sånn er det med små barn…de vet jo ikke så mye uten att de spør.Og barn reagerer og veldig ulikt. Men uansett slike dager som dette liker vi overhode ikke….

 

 

Ikke før langt på ettermiddagen ringte pappen fra sykehuset for å informere litt. Han hadde vært igjenom x-antall tester og prøver og sjekker. Og som ambulansepersonellet informerte att det ikke var registrert noe ‘infarkt’ så kunne pappen fortelle att de hadde funnet ut att det var ‘nesten’ ett begynnende infarkt. Hjertet hadde gitt beskjed ved å sende noen enzymer ,hva er det…? Enzymer er en klasse av proteiner som er nødvendige for alle celler i kroppen…. for å gi beskjed om att det kan bli ett infarkt…Så Legen var veldig glad for att han kom,for det kunne utviklet seg videre til infarkt. Han får no behandling likevel som om han hadde ett infarkt. Men de kunne ikke finne ut årsak eller hvorfor han ‘nesten’ skulle få ett infarkt. for han er frisk på alle måter.og var ikke i noe risiko gruppe…..(jaja han kunne no slanke seg litt da…hadde legen sagt…ha ha ) Men den pulsen likte de ikke…den var fortsatt høy og de skjønte ikke hvorfor. Så hadde de i tilegg oppdaget att han hadde ganske lav blodprosent.Men seinere på kvelden skulle han enda igjennom flere prøver og tester og røngten av mage og lunge m.m for å se om det er noe der.legen hadde en mistanke om kanskje noen indre skader på noe måte.

 

Så i natt ca 04.30 ringer tlf.Det er en natt sykepleier fra Drammen sykehus….jeg tenkte da med en gang ….no ringer de og forteller att han er dø….hvorfor ellers skulle de ringe midt på natta….? Hun kunne fortelle att for en liten stund siden ringte alarmen.Da de kom inn hadde han kastet opp enorme mengder blod….så det ble litt kaos og litt kritisk kan man si….han fikk fort en pose blod,og de sendte han i hu og hast til Ullevål sykehus, med luftambulansen.og de mente det var indre blødninger fra magen.så hørte vi ikke mer…underveis  hadde han og fått en pose til med blod.

Utpå dagen dag ringer en ganske omtåket og sløv Pappa.Han levde iallefall. Det hadde  visst  vært akutt for det hadde gått i blålys og sirene fra der  luftambulansen landet og opp til Ullevål. Da han kom opp va det viktigste å få sjekket hvor blødningen kom fra og få stoppet den så fort som mulig.det er farlig å gå med indre blødninger så lenge…De tok gastroskopi ned via halsen og ned i magen.Måtte først få vekk alt blodet for å se.og da såg de to store magesår som blødde.Det var overhode ikke rart att pulsen var så høy og blodprosent en lav.og ikke minst att han var så bleik og kaldsvettet…Han har og klaget de siste to uker att han er så trøtt…og i følge sykepleier er det ikke rart om han har hatt lavt blodsukker..men det rare er att han har ikke hatt noe magesmerter….no hadde de iallefall fått stoppet blødningen og han låg der med masse ledninger og slanger på seg.og var skikkelig tørst…ingen mat eller drikke får komme ned i magen enda. Så vet vi ikke mer…men han måtte være på Ullevål til mandag og bli så overført til Drammen sykehus etterpå og bli der.

 

Så får vi se i morgen,søndag ettermiddag om vi får en mulighet til å ta en visitt..Barna her har iallefall veldig lyst å besøke Pappan sin på sykehuset.

.

 

 

 

 

 

 

16 kommentarer

Siste innlegg