Veldig gode ‘ Tur- muffinser ‘

No er det endelig vinterferien her i huset,og helt sikkert godt både for lærere og elever med noen dager fri. Hadde vi fortsatt bodd i Bergen hadde de måttete vente enda flere uker,for der har de slått sammen påske ferien og vinterferien. Og det var egentlig ingen dum ide,men slik har de ikke det her på østlandet. vi har ingen bestemte planer for vinterferien enda ,og det er fordi pappen skal jobbe hver dag,men noe skal vi alltid finne på.Og kanskje skal noen av barna ta toget til Bergen å besøke morfar og den gamle skolen sin.Det er noe de har hatt veldig lyst til. Men  det som var litt kjekt  no da var att de to storesøstrene Rebekka og Caroline kom på en liten visitt her denne helgen.de har ikke vært her siden jul, og barna her i huset har gledet seg i flere dager til de skulle komme. De har ikke vinterferie enda ,men kun en dag fri fra skolen, men nok for att det da ble det lang helg på de. Det koster heller ikke så mye med toget når man er student.

Her er det ett strålende vintervær om dagen,blå himmel og vårlig temperatur,iallefall når solen skinner.så vi kan ikke sitte inne i ett slikt vær.så vi må ut.

Men når vi dra ut på tur,blir man ofte sulten,iallefall om man har små barn med.Så kom over en super oppskrift her en dag som jeg tenkte å teste ut.og det er Mat-Muffinser,geniale å ha med seg,og virkelig ‘styrkemat på Tur’-og ikke minst de var kjæmpegode.jeg laget en dobbel dose siden vi er så mange,

Da er det bare å finne frem ingrediensene:

– Grove MAT MUFFINSER –

1 Rødløk

1 rød paprika

1 liten purreløk

2 ss smør

4 egg

3 dl kesam,jeg brukte rømme-det går og

3 dl mel

3 dl sammalt hvete grov

2 ts bakepulver

100 g skinke (salami ,eller det man liker)

2-3 dl revet ost

 

rødløk,purre,paprika hakkes opp og surres i steikepanne med smør.

En boks skinke hakkes opp i små biter og blandes med det andre i stekepannen

4  egg piskes med kesam/rømme 

Mel og sammalt hvete grov tilsettes + det andre i steikepannen og blandes godt 

Her fikk jeg selvfølgelig hjelp til å røre…!!!!

Røren legges i store muffins former,eller matpapir som jeg har gjort.ost raspes og strøs på toppen!

Steikes i ca 20  min på 200 grader ,mmmm… veldig gode å ha med på tur ,iallefall om man er sulten!!!

Ikke langt herifra er det ett disse/klatre stativ som de minste liker å disse/klatre på.der er og noen store trær full i kongler,og Aron og Leah hadde plukket mange til meg,men no tok vi en korg med og plukket enda flere…de er jo sååå fine å bruke til pynt og dekorasjon.

Det er godt med noen ‘mat- muffinser ‘ når vi er på tur…


‘Kosepus’  elsker å være med oss på tur…

Tidligere i dag var vi å hentet William og Emilie på skolen, for de har kort dag på fredagene.og vi pleier alltid å mate endene  og svanene etterpå.

Caroline var og med en tur og mente svanene var redd henne for de gikk når hun kom….ha ha 

Vi skal passe en hund en stund fremover for noen som er i Australia.Leah tar gjerne en tur  med snille  Fido~han elsker å gå på tur…(men kattene liker ikke han da..ha ha men vår hund er iallefall  glad for en kompis…

Og hestene like nedenfor her måtte vi og hilse på

man får virkelig vårfølelse  av ett slikt fint vær og det må vi bare nyte så lenge det varer…så da er det  det er bare å komme seg ut liten som stor….

 

Følg oss gjerne på facebook: ‘huset med de 10 barna’
 

 

 

 

 

 

6 kommentarer

Siste innlegg