Noe godt til Helgen

 

Her vi no har flyttet er det fortsatt mange ulike mat butikker man kan gå i og kjøpe rimelig mat.

når vi har bare en inntekt her i huset,må vi bare gjøre det.

Mange butikker har og ulike ukestilbud og er man prisbevisst kan man spare mange kroner i mnd.

Det er og mange butikker som setter ned varer pga kort dato. og da kan man og gjøre mange gode kjøp.

En dag forrige uke fikk vi tak på masse appelsiner som var satt ned til bare 5 kr kg fordi de var litt flekkete  og bulkete..men noen var helt fine og inni er de like fine.

Og når vi fikk tak så  mange kg tenkte jeg som liker så godt å bake,att jeg kunne like godt lage litt forskjellig med appelsiner .Man fikk rett og slett litt påskestemning og når duften av appelsin og all den gule frukten kom frem.men dette er flotte og enkle kaker og oppskrifter man fint kan lage året rundt.    og no når det er helg,er det helt ideelt med å lage noe godt tl helgen.

 

Dette er en veldig enkel , men utrolig saftig appelsinkake.og ikke minst enda bedre dagen etterpå. den lages i en mindre langpanne.

er topp å lage en kveld før man evnt skal på en tur o.l og barn elsker den…

 

– SAFTIG APPELSIN KAKE med sjokolade –

400g sukker

300g smør

4 egg

en presset appelsin (juice kan og gå fint)

300 g mel

2 ts bakepulver

1 plate kokesjokolade

raspet skall av en appelsin

 

Rør sukker og smør hvitt, tilsett eggene ett og ett om gangen.tilsett appelsinsaften/juicen                       og det tørre til slutt.                                                                                                                               bland i hakket kokesjokolade.                                                                                                                Bland godt og fordel i en liten langpanne.stek midt i ovnen på 180 grader i 30-35 min.

bland 4 del melis og appelsinsaft sammen til en glasur.                                                                                dekk toppen av kaken med glasuren og rasp appelsinskall på toppen.


og selvfølgelig når Leah hørte att jeg skulle bake,skal hun selvfølgelig hjelpe til…

 det ble en veldig saftig kake som forsvant fort her..

 

 -SAFTIG APPELSINKAKE-

Dette er en helt vanlig saftig appelsinkake,mye av det samme ingrediensene,men røren fordeles i en randfor.Den er like enkel og like god,gjerne til kaffimat.

300 g smør

3 dl sukker

4 egg

revet skall av en appelsin

presset saft av en appelsin,jeg tilsatte appelsin kjøttet og.

2 ts bakepulver

6 dl mel,føles deigen litt tørr tilsett litt til appelsinsaft (evnt juice)

 

rør smør og sukker,blandt i ett og ett egg,bland i saften og tørre.

Ha røren i en smurt Randform

stek kaken på 175 grader i 50 min

bland en glasur av  1 eggehvite og melis (300g) og fordel over kaken, strø med raspet appelsinskall.

Denne går og fint å fryse ned (uten glasur da)


En veldig saftig og god kake som forsvant fort her i huset!!!

-APPELSIN KAKE med appelsinkrem inni-

dette er og en mye lik kake som de to andre,men her skal det være appelsin krem inni.og den skal fordeles i en rund springform.

225g smør

225g sukker

4 egg

225g mel

1 ts bakepulver

1-2 appelsiner

 

Begynn å rør smøret med håndmikser,tilsett sukkeret og revet skall av 1 appelsin,tilsett ett og ett egg og rør godt.  ha så i det tørre og press appelsin saft i. fordel i rund form .                                                 stek  på 180 grader i 25 min

-APPELSIN KREM-

125 g smør

225 g melis

revet skall av en appelsin

tilsett litt og litt presset appelsinsaft (jeg blandet og i litt appelsinkjøtt) så det blir en fin glatt krem

del kake i to og smør kremen i midten

smør appelsinglasur på toppen. (300g melis og litt saft av en appelsin…)


Også en frisk kake,men det var ekstra godt med den appelsin kremen inni.

så tenkte jeg att en appelsin fromasje hadde absolutt vært noe.det er alltid godt etter middag med noe friskt til dessert.

og denne er bare kjæmpe enkel.

-APPELSIN FROMASJE-

1 pk gelantin (6 stk)

3 egg

6 ss sukker

3 del kremfløte

1 appelsin

Legg gelantinplatene i kaldt vann i 5 min

visp egg og sukker til en luftig eggedosis.

visp kremfløten til krem.

Bland kremen og eggedosisen forsiktig, rasp appelsinskall og ha oppi,press saften av en appelsin og bland

klem vannet av gelantinen og varm den i microen i 20 sek sammen med 1/2 dl vann

ha den i og rør forsiktig.

hell i skål eller serveringsglass.

sett kaldt noen timer,og pynt gjerne med appelsin og revet sjokolade på toppen.

Den appelsinfromasjen var veldig godt mottatt her,spesielt blandt de minste,den smeltet omtrent i munnen…


Og når vi har så mange appelsiner,er en appelsin smootie en selvfølge å lage,veldig friskt,godt og super enkelt…og gjort på ett øyeblikk!! virkelig super til ett mellommåltid..

Man blander bare noen appelsiner,1 kokesjokolade og melonyoughurt i en blender og vips…

og selvfølgelig en slager her det og….


 Håper det var noe her som frister til å lage.Bruk gjerne helgen på å prøve ut noen av oppskriftene,det er så mye rimelige appelsiner i butikkene no,og flott måte å variere bruken av frukten.

 

4 kommentarer

Siste innlegg