Om man skal lage seg hamburger en kveld eller ha det til middag en dag så anbefales det å lage brødene selv.For det første er det så mye billigere,
de er mye bedre og de er helt ferske og ikke minst for du så mange flere i antall enn de man kjøper.
De man kjøper har ofte fryst ned før de legges i butikkene og kan virke tørre når man skal spise de.og er selvfølgelig ikke ferske.
Disse hamburger brødene er veldig gode og saftige og veldig enkle å lage og de gjøres på kort tid.
– HAMBURGERBRØD –
75 g Smør
9 dl Melk
1 pk gjær/ 1 pose gjær
800 dl mel
-solsikke frø til toppen-
Først smeltes smøret og melken tilsettes til det blir lunket,gjær blandes i (tørrgjær i melet )
Ca 800g mel blandes i
Da er det bare til å elte alt sammen til en fast fin deig.
Her brukes muskel kraft,men de som har kan nok bruke kjøkken maskin.
Del deigen i boller som trykkes flate
stekes i ovn/midten 210 grader i ca 15 min
Pensle de med melk og strø på solsikkefrø
Det ble ca 18-20 stk av denne deigen,om ikke alt spises samme dagen kan det fint fryses ned så har man til en annen gang og.
Då er det bare å fylle brødene med masse godt. Man trenger selvfølgelig ikke ha bare hamburgere i
men Både ost og skinke med salat ,div er og veldig godt.
velbekome!
–BON APETITT-
Ser godt ut. Disse vil jeg prøve, går det an å fryse dem dersom det lages en stor porsjon?
Har aldri laget hamburgerbrød før, kanskje på tide å prøve!
ååja det må du gjøre Ane Benedicte: kjæmpe enkelt og supergo…
ja du må bare fryse ned elin:de er da like ferske når du tar de oppi gjen