Her er våres10 flotte barn,vi er rik,men ikke på penger…..

Her kommer en presentasjon av familien vår,siden jeg er ganske fersk på blogging,så er det mye jeg enda ikke vet.

Hun eldste datteren vår sa her en dag til meg, “mamma du må lage en presentasjon av alle oss i familien,det er sånn det pleier å være i blogger”

jaha,da må jo man bare lage en liten presentasjon da om alle oss.

Vi er en familie med mamma ,pappa og ti barn mellom 1-17 år.

siden vi har valgt å få så mange barn er ikke tillfeldig, jeg som er mamma har alltid likt barn og har passet og jobbet med barn helt tilbake til 8-10 års alderen.

Det begynte med å gå på trille tur med nabo barna  til å jobbe i flere barnehager. i årene etter  ble det og mye pass av forskjellige barn,og være leder i div. søndagsskolegrupper m.m drømmen var vel og å bli jordmor…

Jeg hadde allerede bestemt meg som 15-16 åring att jeg skulle ha mange barn.

Da jeg traff pappen, så kom han fra en søskenflokk på 5 og han var og glad i å være mange i familien,så han ville gjerne ha mange barn, da var det veldig enkelt.

Att tallet skulle komme oppi 10 har det bare blitt etterhvert….

 

 -Her er  Hele Gjengen –

 

 

Alle barna er ønsket og for hvert barn som har kommet har jeg følt att… “nei,vi må no da ha en til”….har hatt lette og enkle svangerskap og fødsler,så det har ikke akkurat stått på det… det har ikke vært noe problem…

Men att vi har gått mot strømmen,har merkes godt oppover årene,både kommentarer og meninger har det vært  nok av oppover for valgene man har tatt,

Det er litt trist for jeg synes folk må få velge selv hvor mange barn de vi ha.uten att andre folk skal ‘mene og synse’. det handler om respekt for andres valg. folk har ment att det er egoistisk å få så mange barn, og att man trenger ikke befolke jorden åleine….er det da slik att vi skal begynne å velge vekk noen av barna no da… veldig mye annet og er sagt,men vi har aldri brydd oss.det er vårt valg og det har vi aldri angret på.

Samfunnet oppfordrer og til å få flere barn,men når man først velger det så er det mye som er vanskelig for storfamilier i samfunnet likevel..

Bare å finne store nok hus og biler er en utfordring,uten å være veldig rik…og få lån i banker er så og si helt umulig ,pga man har mange barn.

og alt man ønsker gjøre koster en formue…gå på kino,teater,badeland,tivoli,dyreparker m.m og ikke minst ferier…å dra til syden, eller fly, ta tog m.m i hele tatt er omtrent utenkelig…då må man rett og slett være steinrik…

Men på tross av alle disse tingene så er vi veldig ‘rike’ likevel,men ikke på penger.

Å være så mange i familien tenker nok mange må være både ett kaos,ett slit,mas stress og ikke minst travelt…

men det er det overhode ikke,

For oss er det helt normalt å være så mange,det er helt naturlig att vi hele tiden er 12 personer,for det er sånn det er hos oss.

Når vi er ikke vandt med noe annet,så da blir det og like naturlig som de som er 4-5 i familien.vi tenker heller ikke over att vi har 10 barn og att vi er så mange,for sånn har vi det hele tiden.men selvfølgelig det er viktig med både faste regler, rutiner og orden på ting….men med en mamma som har “rot på hjernen” går det fint.alle må bidra og hjelpe til og.

 

‘Største og første mann’ i flokken er Caroline Mikaela 

Hun er 17 år og har gått på helselinjen på  vidergående skole,og går no påbygg for vil bli barnesykepleier,hun  jobber og i fritiden på ett sykehjem(,der de eldre liker henne godt ) 🙂 🙂

Siden hun er eldst så har hun blitt både moden og ansvarsfull tidlig.Hun har alltid likt  småsøskene sine og passer de gjerne uten noe problem.(men kan være sjefete noen ganger… 🙂

Hun er en utadvent person ,prater mye ,synger og er stort sett i godt humør og er blid og ler mye.:) 

 

-Caroline Mikaela-


 

 17 mnd etter Caroline kom Rebekka Danielle, hun har nettopp fylt 16 år og begynte 1.år på vidergående.

Hun var en blid jente med hode fullt av lyse krøller da hun var liten,i dag er nesten alle krøller vekke og Rebekka liker å være mørk. 

Caroline og Rebekka har holdt sammen oppover og er gode venner (og uvenner)  tross att de er veldig forskjellige.

Rebekka var utadvent som liten  men er blitt mer beskjeden av seg i større alder,men hun  er en sterk,tøff og røff person og har lyst å bli politi.

Rebekka liker og  godt å leke med småsøskene sine.

Begge to ønsker seg og flere søsken…haaaa 🙂

 

-Rebekka Danielle –

 

 Miriam Mariell  er 14 år,og begynte i 10.klasse.hun har alltid vært sein og t.o.m da hun låg i magen var hun liten og utviklet seg sakte.Hun var sein med både å sitte,krype,gå å snakke ,men har tatt igjen andre 14 åringer fysik iallefall. Hun elsker småbarn og beibier og har lyst å jobbe i barnehage.

Hun kan fint sitte i flere timer med en beibi på fanget eller leke med minstemann.Hun ønsker seg og flere søsken 🙂

Miriam er en stille og rolig person og sier lite utad , men hjemme er hun “seg selv”. og det er  iallefall bra.

 

-Miriam Mariell- 

 

 

Etter Miriam hadde vi en spontanabort,men så kom den første gutten Ruben Natanael,  han er fylt 12 år og begynte i 7.klasse.

Han var en sjarmør med lyse krøller da han var liten,men har vokset seg mørk og barsk.

Ruben er en  gutt som er flink på mange ting.Han sa når han var liten att han skulle bli’jobbe mann’ når han ble stor,og det er han blitt ,han jobber med mye , både på skolen, med lekser ,ute med ting og  med dyrene våres.han er veldig glad i dyr og hadde gjerne hatt en bondegård…..Men det er pilot han vil bli. Han elsker alt med fly…..

Han er og flink med husarbeid og å lage mat m.m

 

-Ruben Natanael-

 

Joachim er nestemann,han er 10 år og begynte i 6.klasse,han er bestevenn til Ruben og de holder mye sammen.

De har samme interesser og er som ett gammelt ektepar…haaaa 

Joachim var og en sjarmør som liten med mange lyse krøller.han er fortsatt lys og kan sjarmere enda.

Joachim er en blid og utadvent person og har alltid mye å fortelle,han prater hele tiden…..han er veldig intressert i trailere og lastebiler m.m og har veldig lyst en dag når han blir stor å kjøre ‘stor bil’..

Guttene her har alltid vært og er enda veldig opptatt med alt som ruller og går…biler,tog,traktorer,busser osv…

Barna her i huset har ikke mye leker,det er bevisst gjort.

jeg er heller  for å ha skikkelige kvalitets leker og leker de leker med og bryr seg om, enn mye rot og skrot som ikke blir lekt med,eller blir fort ødelagt  og bare ligger å slenger.man setter da mer pris på en ting og bruker det .

Guttene har samlet i mange år på en skikkelig tre tog bane, og til jul og bursdager får de en ny ‘ting’ å bygge videre på banen,feks en stasjon,heisekran,tunnel eller bro…

Lego er og populært og tidløst. skikkelige  biler holder og i mange år.

leker blir og til tider ryddet vekk for en tid og tatt frem igjen etter en stund.da er de som ‘nye’ 

 

-Joachim Leonard-

 

Emilie Linnea er nylig blitt 9 år og begynte no  i 4.klasse. får hun en pakke fargeblyanter og en farge-bok er hun både glad og opptatt i lang tid. 
 Hun elsker å tegne og skrive og trives  godt på skolen.

Emilie er en blid jente som leker med alt mulig,og jenter som gutter,hun er glad i dyr og blomster og liker att ting er likt og rettferdig.

Hun leker og like godt med små søskene som med de store søskene sine.

er det ett ledig fang setter hun seg gjerne på det og.

 

-Emilie Linnea-


 

 

William Leander er 6 år og begynte no i 2.klasse.han liker overhode ikke skolen.han vil heller være hjemme å leke.

Han ble nesten født i gangen,men etter 3 minutter i ambulansen kom han på Nordhordlamdsbroen med nesen i sky…

denne karen vil nok bli nysjerrig…og det har nok stemt…han skal næmlig  utforske og teste mange rare ting..han ligner litt på “Emil” kanskje….ha ha

Det er full fart med denne gutten ,han prater og spør om alt mulig..(man må jo det…hvordan ellers kan vi få vite alt…). å bygge togbane og leke med biler liker William godt.

 

-William Leander-

Aron Nickolai er 5 år og skal begynne neste år på skolen,men går no i en  forskolegruppe i en åpen barnehage en gang i uken.og har alltid vært sjarmøren vår.han er en blid og glad gutt ,og det skal ikke mye til får å få han til å le.

Han og William leker mye sammen,selv om de og er helt ulike. 

Aron er en rolig gutt som liker å bygge tog og lego men det å sitte å tegne og farge med Emilie er stor stas.

og han  vil gjerne  begynne på skolen i motsettning til William .

 

-Aron Nickolai-

Minstejenta i flokken er Leah Othelia, hun er 3 år og er en sta frøken med stor vilje

I ett øyeblikk er hun så blid og glad,synger og traller og i neste rasende sint på skoene for de ikke vil på…men sånn er det å være en 3 åring.

Hun elsker å synge og bli sunget for.,hun elsker å sitte på fanget og gir både kos og klem.hun er nok blitt en mammadalt.. 

Leah skal som andre 3 åringer teste og utforske alt mulig,hun er en klatremus og klatrer på de mest( u ) tenkelige plasser…det har og gått med en del kremmer og shampoer  + div. No nylig har hun funnet en saks og klippet seg en skeiv lugg… :/

 

-Leah Othelia-

 

Minstemann er ‘pjokken’ Benjamin Jeremy,han er no 20 mnd og er alles gode lillebror.

han blir kalt ‘diddemann’ for han har gått lenge å sagt “didd,didd”,men no sier han mange nye ord nesten hver dag. 🙂

Benjamin er en blid,men stille og rolig gutt,som går å leker med biler og tutler rundt om dagene.men er og blitt en skikkelig ‘mammadalt’.

 

-Benjamin Jeremy-

Han elsker å være ute denne karen,og da har han ikke ro i baken...

 


 

 Så har vi mammen og pappen…

 

Pappen er Trond Helge og er en blid og  utadvent bussjåfør,han har godt humør,har humor og tror han er morsom … 🙂 (som han ikke alltid er…..)..eller sterk…haaaa

Han har snakketøyet mer i orden enn verktøyet…. ingen handymandy med andre ord,men er flink med barna og husarbeid…(mammen har seff lært han opp…)

han er en sosial type ,så å ha mange rundt seg er helt ideelt for denne karen…..

 


 

Mammen er meg Esther Benedicte, jeg er hjelpepleier og jobber på ett sykehjem.50 % Men etter permisjonen på minstemann var slutt, utvidet jeg den …

Det er fordi jeg har alltid hatt lyst å være hjemme med barna når de var små,den tiden får man ikke igjen,tross jobben som er der hele tiden.og følte att no passet det

Har ellers jobbet tidligere med mye ulikt. men siste 10 årene  jeg har jobbet på sykehjemmet, har Vi hatt skift arbeid begge to og har sluppet unna både barnehage og sfo. En av oss har alltid vært hjemme. Og det har vært godt og trygt for barna.

Jeg er en person som er veldig glad i blomster,jeg liker å ha det ryddigt å fint rundt meg og kan fint gå å dille og dalle i timesvis.er veldig glad i gamle ting/gamle skatter.synest de har både historie, minner,sjarm og sjel i seg.er og opptatt av gjennbruk.elsker å gå på bruktbutikker o loppemarkeder.å ta bilder er og en hobby jeg liker . ellers er jeg nok en skikkelig husmor som elsker barn og husarbeid,bake m.m

Å gå fra to inntekter til en inntekt har vært en tøff( og er )avgjørelse.spesielt når vi er så mange i familien.man må tenke og prioritere helt annerledes.vi har aldri hatt mye å rutle med siden vi har prioritert annerledes enn andre,men no er det sånn helt på kanten.man tenker mange ganger om man gjør det rette…men man skal følge sitt hjerte og da blir det rett uansett.

Men vi tar en dag,en uke og en mnd om gangen…

Men det å stå sammen og holde sammen betyr mye.

 

 Vi har mye å være takknemlig for, hver dag har vi så mye å takke for,og det å få så mange barn er heller ingen selvfølge, det er en rikdom som ikke kan måles i verdi.att det kan være utfordringer til tider er ingen ting i mot det man får igjen. Her er alltid liv og røre,alltid noen å leke med,alltid noen å være (u)venner med,men å ha noen å dele sorger og gleder med betyr mye.Barna blir ens bestevenn.Barna selv er glad for å være mange,og man ser de blir avhengig av hverandre på helt spesielle måter.

 

 

 Att vi har fått 5 gutter og 5 jenter er vel helt tilfeldig,men artig er det …

Her er de 5 jenten sammen

 

 

og de  5 guttaboyz

 

En liten gutt som er lei på slutten….

 

her er tripp trapp ,fra minst til størst…

 

håper du ble litt mer kjendt med oss….

ønsker deg og  velkommen igjen til å følge oss videre…

 

Følg oss og gjerne på facebook ” Huset med de 10 barna”

26 kommentarer
  1. Hei…. Blir så glad av å lese. Jeg har selv født fem barn på seks år. Siste kom stille til verden i uke 25+. Dette var keisersnitt nr 5 og ved en katastrofal blødninger fra livmor matte denne fjernes og jeg kan dermed ikke få flere. Dette er 1,5 år siden og er en stor stor sorg. Det jeg også vil si er alle de kommentarer og meninger alle har, både venner og familie om at nå må det være nok, vi er egoistiske og tenker ikke. Vi er rett og slett hensynsløs. Dette er mottatt på meldinger. Du sier du ikke har brydd deg, det har ikke jeg klart. Jeg har den dag i dag vondt i magen når jeg tenker på det. At folk kan være slik. Det er som du sier, vårt valg og ingen skal bry seg hva vi velger. Jeg er også blitt beskyldt for å la være å ta prevensjon med vilje ol. Alle våre er elsket og vi som dere har det helt magisk, vi er rik. Men heller ikke på penger.
   Ønsker deg lykke til. Selv om du har fler enn meg er nok store deler av livet ganske likt:) jeg følger deg videre. Stikk gjerne innom min blogg:)

  2. Heisann 🌼 for en koselig presentasjon av en nydelig gjeng.litt trist å høre at dere blir dømt av andre.dere er kanskje ikke rik på penger men har hørt at mest av alt betyr kjærligheten og det tror jeg ikke mangler hos dere😀ingen ting kan vel måles opp mot en stor og kjærlig familie,der barn har søsken som de er glad i og som kan passe på og støtte hverandre gjennom livet 😀det må jo bare være positivt.det er en skam at noen må komme med sånne simple uttalelser.nå har nå jeg fulgt deg på instagram en stund og jeg vil heller berømme deg for din innsats når det gjelder både barn og hjem.det er rettogslett ett fantastisk hjem du/dere har skapt der jeg tror ganske så sikkert alle har det bra💕dere bør heller få skryt for hvordan dere får alt til å gå rundt enn negative kommentarer for det livet dere ønsker å ha😀lykketil med bloggingen,du lykkes nok sikkert med den også😀mvh mona

  3. Herlig! Pappa har selv 9 søsken 🙂 Var nok mer vanlig for 50 år siden men likevel.. utrolig kult og sikkert slitsomt, men gøy og 🙂 Selv sliter jeg med å få meg bare en her jeg.. hehe 😀

  4. Så herlig å se denne bloggen. Du er jamen flink Ester! Ellers er dere et flott eksempel i dagens samfunn hvor familien ikke prioriteres så høyt.

  5. Så herlig!! Vi har fire tette små, og med tanke på kommentarene vi har fått når de har kommet ramlende ut døra kan jeg bare forestille meg hva dere har fått servert.. Nydelig familie, og for et samhold, hva? 💙

  6. ååå tusen tusen takk EventyrElin for fine og gode ord som varmer virkelig….ja du har vært mye rart som er blitt sagt ,men vi har bare ikke brydd oss…har ikke kunne det,,,selv om det kan være sårende der og da…: må vi heve oss over det…flott att du velger å flere en vanlig oss,,,skikkelig tøft..synest folk rett og slett kan la være å blande seg rett og slett..det er bare ens eget valg…Og takk å ..takk for du stakk innom……koselig koselig…

  7. ååå så koseligt…EventyrElin: så flott att dere og får flere enn det helt normale i samfunnet..
   joda skal love deg att det har vært veldig mye sagt…men vi har bare ikke kunne brydd oss…men selvfølgelig har det vært sårt noen gang …det mest fantastiske er å få oppleve ett nytt mirakel,ett nytt liv og man gleder seg og så får man sårende komentarer, i steden for gratulasjoner ….men man må ta ett valg…heve seg over det og gå videre ..og glede seg over barnet .og bare innse att det er de andre som eneten er misunnelige eller har ett problem…ikke vi..haaaa

  8. ååååå tusen tusen hjertelig takk skjønne deg mona sæterbø:for alldeles varmende,gode og vakre ord…ble skikkelig glad for sånne fine tilbakemeldinger ,,,ja barna blir som de aller beste og nærmeste venner ,og ja det har vært mange komentater,men vi har bare måtte heve oss over det,og bare gå videre…tenke att det er nok de som har problemer,de som sikkert er misunnelige m.m ..ja vi får se åssen dette her går, tusen takk igjen for alldeles gode ord…goo klem

  9. åååååå kjære deg femhjerter: blir skikkelig lei meg på dine vegner…å så sårt å miste ett barn…har hatt selv to spontanaborter så kjenner godt følelsen…super trist…,,ja folk eier ikke skam eller respekt…vet alt om slike sårende og vonde kommentarer,,,der går man å gleder seg over ett nytt liv ett nytt mirakel og gleder seg til ett nytt barn,så slenger folk med respektløse kommentarer…nei vi har måttet heve oss over det…og gå videre…selv om det er sårt der og da…vi kan bare ikke bry oss…det er de som har ett problem…enten er de misunnelige eller så blander de seg i noe de ikke har med å gjøre…
   ja skal love deg att prevensjon er nevnt ofte…om vi ikke har hørt om det…nei no må du knipe igjen,no er det nok,,,husk de koster penger…husk de skal oppdras husk de skal følges…husk ditt og datt…og att vi oppfører oss som kaniner.skal du befolke verden åleine,+++++++++ uff nei gidder ikke… nei du og må bare heve deg,,,det er jo så dumt …skal vi liksom kvitte oss med ett barn…skal vi velge en bort…hvem da liksom…elle melle… ufattelig dumt…nei vi står på videre…masse lykke til med dine skjønne barn…og hjertelig velkommen hit 🙂 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg