Det var ikke så morro….

Det var en periode i høst da jeg skrev en del om både nedpakking, husjakt og flytting her i fra vi bor nå. Og grunnen var selvfølgelig fordi det var det vi stod oppi, i de månedene. Og enda etter flere måneder,så står vi fortsatt oppi det samme…. Altså husjakt,flytting m.m Pakking er allerede gjort og det er bare noe bruksting igjen ,ellers vi har vært klar lenge på å komme oss videre. Grunnen og at jeg skrev om våres boforhold og jakten på ny bolig innimellom fødsel og nedlegging av bruktbutikken,var for at familie og andre som følger oss skal vite hvordan det går med oss. De som vi ikke ser så ofte, de som bor vestover b.l.a og alle andre som følger oss.Ikke minst hva vi tenker underveis,hvilke planer og drømmer/ønsker vi har fremover m.m 

Som de fleste har da skjønt så er klart vår situasjon pr i dag midlertidig. Altså vi drev ikke å pakket og ryddet i hele høst(begynte i sommer da) for at vi hadde tenkt å slå oss til ro her vi no bor. Det hadde aldri vært noe husjakt,leiting etter en annen eiendom,en annen bolig om vi hadde planer å være her. Altså vår plan fra begynnelsen var å flytte for lenge siden,men da ble pappen syk her,han fikk kreft i magesekken og måtte operere den vekk,og da måtte vi inntil videre legge husjakten litt på vent…men så kom han seg etterhvert,sakte men sikkert,og han har vært noe lunde bra i høst. Og når vi i tillegg fikk beskjed av huseier at nå måtte vi flytte for det var noen jenter som skulle flytte inn,men det ble det ikke noe av. Huseier har og hele tiden vært behjelpelig med å tipse om ledige hus…bare at noen er i Sverige…ha ha Vi hadde ikke helt planen å gjøre svenske av oss da. Så vår plan og hensikt hele tiden er å bevege oss videre,og det er helst et småbruk,som tidligere nevnt, vi ønsker å kjøpe. Og dette har altså de fleste forstått,mange har ønsket oss lykke til i husjakten,flere står med oss,mange har kommet med flotte tips osv…vi har vært veldig takknemlig for at folk henger med og følger oss. For klart i en slik usikker situasjon med husjakt,flytting og mange nei på rekke og rad fra huseiere,kan det være både et press,til tider tøft og slitsomt…mange tanker. At mange ganger kan en føle seg oppgitt,og da er det lov å komme med noen hjertesukk innimellom. Men vi har stått på vi,hjelper ikke å gi opp,vi henger oss både på troen og håpet,og ser fremover,og ikke minst leiter videre. Det hjelper overhode ikke å gi opp,nei langt i fra.

Så oppi alt kom og vår lille skatt til oss i august,en solstråle og vår store glede. Etterhvert ble det nedlegging av bruktbutikken vi har holdt på med i 1 år,noe vi måtte gjøre pga flytting. Ellers skal hverdagen med barna her gå rundt,lekser og andre gjøremål.

Og så kommer jeg til årsaken til at jeg ikke har skrivet om boligjakten noe særlig  siste tiden,og hvordan det går på den fronten.

For oppi alt, får vi et brev i postkassen en dag. Et brev som får oss til å ‘tenke’ enda mer,eller rettere sagt  ‘spørre’ oss enda mer…

Hvorfor????

 Altså noen som leser om oss og vår ‘ boligjakt ‘ og tanker rundt det,har sett på b.l.a denne situasjonen vi er i per no,altså en situasjon som er ‘kun’ midlertidig,bosituasjonen,som ikke var ‘bra’ for barna.

Altså alle barna her har det veldig bra,de har alt de trenger til,og alle barna følges opp på alle måter,og når det gjelder skole,lekser,tannlege,helsestasjon osv. Barna betyr alt for oss. Barna er og klar over at vi skal flytte,og barna gleder seg til det,men de vet at det skjer ikke alltid ved å knipse med fingeren,men de vet at det skjer. Men at det kan tid,vi må lære oss å vente og være tålmodig.Hvorfor ellers pakker vi,leiter etter hus,drar på visninger,legger planer,har tanker og drømmer osv osv. og det har vi gjort sammen med barna her,og alt dreier seg om noe bedre ‘der fremme’. I mens gjør vi så godt vi kan,og skaper gode minner og opplevelser og ikke minst øyeblikk m.m selv om vi er under flytting.

Altså de som ikke mente at ‘barna’ her hadde det bra, hadde altså sendt en bekymring melding til barnevernet. Og det var noe vi synes var veldig trist. No har vi liksom enda en ting å tenke på,enda et press oppå alt det andre…

Og hva no?

hjelper det da?

hva tjener man på det?

huff huff…

Nei det synes vi var skikkelig dumt,og ja vi ble veldig lei oss for det.og det er ikke litt Morro med slikt. Og ikke minst at en av  grunnen var utifra ting jeg skriver her, om vår  bosituasjon og flytting, venting m.m at den ikke er bra for barna. Hadde jeg visst det på forhånd hadde jeg vurdert å ikke skrive om hvordan vi er i bolig prosessen, men det er jo ikke noe galt i å skrive om hvordan vi har det i denne perioden i livet heller.Det er og en periode som er kun midlertidig….

Samme var det med perioden pappen her ble syk,ble innlagt,opererte osv…man kan vel skrive om både nedturer og oppturer i livet, man vokser jo på slikt,man lærer,kan hjelpe andre osv og selv da mente flere at det var alt for privat.

Og ja livet består av nedturer og oppturer.Men hva gjør man under de periodene,gir man opp,misser man troen og håpet…nei langt i fra….det hjelper jo ikke det. Jeg synes heller at ‘ser’ man andre har noen tøffe perioder i livet,så hjelper det mest å stå med,heie på og komme med gode ord…enn å ‘bryte ‘ de enda lenger ned…selv om det kan være godt ment,så kan det missforstås.

Altså å få et slikt brev er ikke noe morro. Har vi virkelig misslykkes som foreldre?

er jeg virkelig en så dårlig mamma? og pappa?

har vi bommet så veldig?

er det virkelig så ille stilt ?

vel jeg vet jo at jeg er langt i fra perfekt,verken jeg eller pappen,men det er det jo ingen som er.

Men barna betyr alt,og alle barna har vært ønsket og planlagt. Vi er veldig glad og stolt av hver og en av de. De er en velsignelse,en glede og en rikdom i våres liv.Og vi gjør alt for de. Men kanskje ikke i andres øyner. Kanskje vi tenker annerledes enn andre mødre,fedre,familier…?

Barna her betyr alt for oss,og de har det bra…alle…

I brevet stod det at vi måtte møte til en avtale for å forklare vår situasjon. Og det var et par uker frem i tid. Vel det var ikke de beste uker kan man si.

Men hverdagen måtte jo gå som vanlig den,barn på skole,lekser.

Innimellom  fortsatte vi vår boligjakt,bruktbutikken skulle legges ned da,rydding,pakking der m.m og ellers alt annet som hører med mange barn.Og oppi alt gikk vi å tenkte på dette brevet…hm.hm som sagt ikke noe morro nei.

Også kom dagen vi skulle møte,en dag vi gjerne skulle hoppet over. Men nei du,vi knekkes no ikke så lett,ingen trenger å være bekymret for våres barn,de har det bra,barna er vårt alt,de skal vi kjempe for.

Vi skulle møte på rådhuset.

Heldigvis møtte vi på en utrolig hyggelig og imøtekommende dame,en dame som forstod vår situasjon og hva vi stod i. 

Vi måtte gjennom en del spørsmål,opplysninger og forklaringer…

Da møte avsluttes,skulle de behandle saken,og et nytt møte skulle avtales på nyåret. I mellom tiden er det jul og nyttår.

Vel for å gjøre en historie kort,så var vi nylig på dette møtet. Der det skulle fremlegges vedtak på bekymring meldingen etter de opplysninger som var kommet inn. Vi visste at hele denne saken var utrolig unødvendig,vi vet at vi har ikke noe tilstander som trenger å være bekymringsfulle. Og heldigvis så var denne hyggelige damen fortsatt positiv og forståelsefull. Det var ingenting som var bekymringsfullt i følge barnevernet. Så derfor henla de saken. ååå så bra !!!

Og no kan vi puste lettet ut angående det. Så Tusen takk,vi var utrolig heldig som møtte denne dyktige og imøtekommende konsulenten som forstod at denne bosituasjonen var bare midlertidig. Og ja det har absolutt vært noen tankefulle og undrende uker. 

Begge de to minste var med på ‘møtet’ og Benjamin fikk lov å tegne på et ark…

 

Og de som har sendt denne meldingen,vi tilgir dere fra våres hjerter for at dere sendte denne meldingen,noe vi synes var helt unødvendig,MEN vi tror at det var nok helt sikkert godt ment. Uansett dere er noen bra folk,for vi ser på det som at dere er noen som bryr seg,men noen ganger kan det være på en feil måte,men vit,de har det bra våres barn selv om noen kanskje ikke er enig i det !!!

Og så kan noen klart,og full forståelse for det,synes at dette innlegget her ble alt for privat,at dette skulle jeg aldri sagt,aldri skrevet om,eller nevnt i det hele tatt,at det rett og slett var unødvendig

Og klart,det kan noen mene,men jeg gikk faktisk noen runder med meg selv å vurderte om  jeg skulle skulle skrive om denne situasjonen….

Og så er det noen som helt sikkert er enig i at det er og var helt sikkert noe å være bekymret for,at noe skulle faktisk blitt gjort, at man bør være bekymret for barna osv…

Og det må man klart respektere,at mange har ulike meninger,men en sak har som alltid flere sider. 

Men nå valgte jeg altså å gjøre det likevel,altså å skrive om det,og grunnen er at dette er også en del av livet,en del av manges liv,ikke bare våres.

Livet har både sol sider og skyggesider,livet har nedturer og oppturer. Spørsmålet er hva gjør en i skyggesiden av livet. Gir man bare opp,setter man seg bare ned og vil glemme,ignorere en situasjon,gjemme seg,grave seg ned…

Nei ingenting hjelper ved å gjøre det,og husk det er alltid lys i tunellen. Det er alltid en vei ut,man må ta valg,valget om å ikke gi opp. Og det valget har vi tatt.

No kjennes det faktisk godt å bare konsentrere oss videre om boligjakten igjen og våres planer og drømmer fremover. Vår tro og håp!! Og ikke minst hverdagen med alle våres dyrebare skatter frem til et eget  nytt hjem.

her er det populært for tiden å male…Noe både de store og de små liker veldig godt…veldig kjekt når det snør ute og vinden uler ….

Her har det kommet mye snø,som mange andre plasser i landet…og det har vært mye kaos på veier m.m pga det…men her synes de det var bare stas med så mye snø…

godt med hjelp til å måke…

Og det er litt av noen hauger det har blitt pga måking fra traktorer m.m…super akebakke det der…

 – Winter wonderland – tross kaos mange plasser,er snøen vakker og…

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook : ‘ Huset med de 11 Barna’

 

22 kommentarer
  1. Så bra, lykkelig slutt på andre besøk. Henlagt, og det var nå helt riktig, vanskelig å skjønne at dere måtte igjennom alt dette for meg, som kjenner til og vet så godt at dere gjør det beste for alle barna, stiller opp og passer på alt. De snømassene som kommer nå, er en utfordring, tak og alt, men bra mosjon, ha-ha.. Fine bilder av de minste her. Klem fra meg.

  2. TAKK for at du deler! Den der var skikkelig ufortjent. Dere virker som fantastiske foreldre, full av tro, håp og kjærlighet ❤❤

  3. Sikkert ubehagelig når barnevernet tar kontakt. Men hadde de trodd at barna ikke hadde det bra, hadde de kommet på besøk og ikke kontaktet dere i et brev, og bedt dere komme på et møte. Se heller positivt på det, og tenk på at noen bryr seg. Tenk på alle barna som har det vondt i hjemmet og ikke får hjelp av barnevernet, selv etter tips. Nå kan dere senke skuldrene i forhold til dette. Og hvem vet, kanskje er det er fordel at flest mulig (også barnevernet) vet at dere trenger ett nytt sted å bo? Alle som vet det har mulighet til å tipse dere om de vet om en egnet eiendom.
   Jeg har også vært på utkikk for dere, men regner med at dere saumfarer internett selv 🙂 Jeg aner ikke engang hvilken kommune eller fylke dere bor i.

  4. Tusen takk for gode ord MARi: det går bra vætt du.vært i hardt vær før…haha ??men unødvendig når vi vet hvem som sendte den.og på de grunnlag så måtte det gå bra.men i dag vet man aldri.

  5. Ja vi måtte bare håpe og tro at det ikke ble noe Bjørg Rønshaugen: men du vet i dag kan man aldri vite.og vi tåler en støyt vi vætt du.men ikke noe super Morro akkuratt å ha det ‘hengende ‘ over seg…
   Ja den snøen…vi tenkte på deg kan du tro.gi et ord om du trenger måkehjelp.vi har sterke gutta her som elsker å måke og hjelpe..???????.klem tilbake??

  6. Ååå tusen takk for alt for gode ord Anonym:vel litt motgang i livet tåler vi alle.men ikke sånn super arti akkuratt å stå oppi det når man vet det er ingen grunn. vel vi er laaangt i fra perfekt,men kjærlighet har vi,og pågangsmot og tro…det kommer vi klart langt med …haha ??????klem til deg

  7. Godt at dette gikk fint 🙂 Jeg har aldri tenkt tanken på at dere var udugelige foreldre. Jeg har derimot sett på dere som fantastiske foreldre som klarer et så stort ansvar som det er med så mange barn. Jeg har selv vært igjennom slik unødvendighet som dere opplevde. Det var deilig når sakene ble henlagt. Ja tre ganger på grunn av anonymt tull. Jeg synes det er langt fra greit at andre melder fra. Ikke uten at de har bevis for at det er så alvorlig at det er grunnlag for meldingene. Takk og pris for at både dere og jeg gikk igjennom dette ” med glans”. Fint at du deler dette, slik at man vet hva som foregår. De som meldte dere er noen forbanna det idioter. Sorry, men jeg kunne ikke dy meg. Jeg blir bare så frustrert over slike som feier for andre sine dører, og som i dette tilfellet med dere, helt uten grunn! Kun på grunn av en blogg og det er ingenting som tilsvarer barnemishandling, heller stikk motsatt av det jeg har sett. Jeg ser glade, friske og fornøyde barn. Gjengen deres er skjønn <3

  8. ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤ sender masse varme hjerte klemmer te dere STÅ PÅ GUD ER MED DERE …👍👍👍👍ber for dere hver dag…husk intet våpen som blir smidd i mot dere skal ha frem gang står i bibelen Amen !! 😊😊😊👍

  9. Så bra at det ordnet seg, og så unødvendig misbruk av barnevernets ressurser. Stå på Ester og Trond. Dere er de beste foreldre for deres barn. Håper det blir hus på dere snart!

  10. jaaa helt sant aktivmammatiltre: vi ble ganske og temmelig paff,når vi fikk det brevet,langt i fra noe morro,og ikke på noe god grunnlag heller. Så vi er veldig takknemlig for at det ordnet seg.tusen takk

  11. akkurat i denne saken var det langt i fra noe grunnlag for å blande seg mammatilhjertesyktbarn: mye av misforståelsene kunne fint blitt ordnet på andre måter. Og noen ganger er det jo klart helt ok at folk ‘blander’ seg,men kun om det er grunn…som ikke i dette tilfellet…akk ja…godt det er over..ikke å annbefale nei.

  12. ja i dette tilfelle var det på veldig dårlig grunnlag Ragnhild Heradstveit: og absolutt og unødvendig resurser som du sier. og det burde de visst de som har sendt meldingen. men de hadde visst tenkt at ‘proffesjonelle ‘ skulle ta seg av ‘saken’. i denne situasjonen var nok foreldrene de mest proffesjonelle,ikke BV og ting og misforståelser kunne ordnes ved kommunikasjon. Tusen takk for gode ord,og vi satser på at hus dukker opp snart. vi kan klart ikke gi opp vætt du…klem til deg

  13. tusen tusen takk snille deg for gode ord.JESUS LEVER…?: ja det er sant,godt vi kan stole på Gud i og gjennom alt…goood. Tusen tusen takk for at dere står med oss hver eneste dag…bless you… klem til deg

  14. nei det er ikke sånn veldig staselig å få et brev derfra,Bjørg:det er så mye i dag som de gjør. men deres prosedyrer er først av alt å innkalle foreldrene til et møte,så de kan få fremlagt ‘saken’,foreldrene forklare seg m.m og så skal det komme frem opplysninger m.m og mens saken avgjøres skal de ta et hjemmebesøk,uansett.ellers andre opplysninger om det er fra skole,helsestasj ,komune,m.m før saken blir avgjort. og i dette tilfellet kom denne meldingen fra noen på feil grunnlag. denne missforståelsen kunne vært ordnet oppi uten å via BV. men forklaringen fra de som sendte meld var at de ville at ‘profesjonelle’ folk til å ta seg av saken. og i denne situasjonen er det ingen andre enn foreldrene som var profesjonelle,for det er foreldrene som kjenner barna best. så akkuratt i dette tilfellet ble flere ting gjort feil. og de som sendte meld burde og visst litt bedre siden de selv har kontakt via/med BV. Og ja de skulle komme på besøk,men vi sa at det hadde ingen hensikt pga alt her er banan kasser og nedpakket…men de var hjertelig velkommen etter at vi hadde flyttet…ha ha og de kunne ha presset seg igjennom ,men hun saksbehandleren vi hadde var veldig forståelsefull og i møtekommende på alle måter. og ja det er sant,det er desverre mange barn som har det vondt og vanskelig. Har snakket med flere lærere i barneskolen som har kontakt med barn daglig og hun opplever mye vondt. så ja det er mye vondt barn opplever i dag,som ikke oppdages. vi drøftet og med hun i BV ang bolig,og hun og de kunne heller ikke hjelpe,men ønsket oss lykke til,og håpet vi fant noe snart. så veldig greit å være forbi denne saken,var ikke så veldig staselig når det pågår,man vet aldri hvordan de tenker,og i dag pågår det mye urett og selv innen BV.
   ja vi har fått flere tips av folk her inne,men det er stort sett boliger vi har sett og kontaktet,eller at de er solgt,leid ut m.m men synes at det er flott at folk engasjerer seg. setter og stor pris på at du og er på utkikk.tusen takk for det Bjørg. vi bor i buskerud fylke no,og hadde håper å finne noe rundt om her. men vi er klart villig å finne noe lenger vekke.

  15. Masse lykke til med boligjakten, håper dere finner det dere ser etter! Og så leit at dere ble utsatt for dette, barnevernet er ikke noe kjekt å ha med å gjøre uansett. Godt at saken ble henlagt! 😀

  16. Jesus ser alt sammen og har full kontrol vit det dere er høyt elsket alle sammen…Han ser hver en tåre hver 1 prøvelse hvert ord og hver 1 smerte det påføres sine barn 😿…unødig ….tørk tårene og bare vit det hele himmelen holder telling med alle bønner blir bedt sene som tidlige timer…👍❤gud velsigne dere !!!

  17. Åååå tusen takk igjen JESUS LEVER…?: må bare si igjen og igjen.tusen tusen takk. For alle gode ord..det varmer godt…..bless you back.stoor klem…????

  18. Åååå tusen tusen takk snille deg cassandralysgard: for gode ord…
   Nei BV et langt i fra noe å komme borti.og i de her dager kan man ikke stole på de. Og takk og lov ja at det ikke ble noe av den saken.ikke noe å annbefale nei.
   Ja no venter vi bare på at et hus skal dukke opp.fortsatt fin helg.????til deg og dine.??

  19. kjære deg due:beklager seint svar,jeg trodde faktisk at jeg hadde svart deg…ha ha sånn er det.uansett tusen tusen takk snille deg for alle dine gode og varmende ord. nei unner ingen slike bekymringsmeldinger. det er ikke noe å trakte etter nei. å huff å huff stakkars deg og.ja sånne anonyme meldinger er bare tull. ja denne saken vet vi hvor den kom i fra,og det på bare bunnløse grunnlag og heller tullskap…og som jeg har sagt mye kan ordnes med komunikasjon. ja skjønner godt din frustrasjon,og vi kan og velge å bli sååå irritert på de som sender slike meldinger,men bare velger å tenke ‘stakkars de,de vet ikke hva de gjør,og vi må bare tilgi de. nei det ble ikke meldt inn pga mishandling,men blandt annet bekymring for barna slik de bor,altså boforholdene .men vi er under flytting og det er bare midlertidig,og da er det noen ganger litt problematisk med boforhold,men kun en periode. er jo ikke slik permanent. og som vi har sagt at alle barna her har det bare bra,men klart vi alle ønsker å få flyttet no.så no må vi bare satse på at det dukker fort opp noe eiendom. fortsatt fin uke til deg. og takk for ditt engasjemang…liker det.klem

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg