Det var så vidt at det ble noe ‘Egg – jakt ‘ på gjengen her denne påsken…

En påskeaften for de små er forbi, de sover godt no. Det ble pusset ekstra godt på de små tennene deres da de skulle legge seg. Både tenner og mage var nok proppfull av gotteri. Men det var faktisk så vidt vi rakk å finne tomme påskeegg denne påsken som vi kunne fylle. Da vi var ute tidligere i dag for å hente største jenta Caroline ( som kom med fly og tog fra Bergen, hun skulle videre på jobb )men både før og etter vi kjørte henne på jobb suste vi rundt på den ene butikken etter den andre…men det var tomt alle plasser…ingen påske egg å finne, men da var det bare en plass igjen vi ikke hadde vært,og det var bare noen få minutter igjen før butikkene stengte, så klarte vi akkurat å finne x – antall påske egg til gjengen her. Phu….

Gotteri har jeg kjøpt i rykk og napp over en tid, så det lå klart i kjøkkenskapet å ventet. Og klar jeg skulle kjøpt inn påske egg tidligere, for det pleier jeg alltid å gjøre, men har liksom bare ikke rukket det i år….

Men heldigvis,

…hadde jo lovet barna både påskeegg og egg jakt ,for det er noe de gleder seg alltid til…

Så gikk det jo bra likevell,selv om det såg skikkelig ‘skummelt’ ut en stund. 

Jeg fikk fylt i alle påske eggene, og så skulle de gjemmes. Vi pleier alltid å gjemme de ute, der vi bodde før var det ofte i hagen, den var så stor..i fjor var vi oppi skogen her å gjemte de, og i år ble det oppe med et vann her, vi har vært der mange ganger…( og barna med skolen)  Hoensvannet heter det.

Eggene er klar til å gjemmes….

Jeg gikk først å gjemte de over alt i området og skogen der, før barna kom for å leite…Gjengen har stått lenge og trippet ,og endelig kan de få komme og starte årets Påske egg – jakt…Egg – jakten er i gang, og det leites både her og der….


 så etter en stund….

‘ Se her Benjamin ‘ !!! hvisker  Miriam stille…her ligger ett egg…


ojjj SE !!

de må nemlig hviske, for om de finner et egg, så skal de lese navnet som står på egget for å se om det er deres navn som står der, om ikke må de legge det tilbake, gå videre og leite etter ‘deres’ egg.

Nei…. dette var ingen av deres egg, da er det bare å legge det tilbake og leite videre….lenger nede i skogen, var det noen andre som hadde sett noe skjule seg i gresset….

‘få se få se…’ hvisker en…

 Imens hadde Leah funnet sitt…lenger oppe…

jeeee…jeg fant mitt mamma….


Og plutselig hadde Aron og funnet sitt….

“ååå se mamma,så mye gotteri bare til meg…Heldige oss…” Aron smiler fra øre til øre…vel fornøyd…

Miriam og minstemann leiter og leiter…det var like før han gav opp no, og under leppen begynte å peke nedover…ha ha 

MEN DA…oppdaget han et egg skjult nedi gresset…

jippi…det var hans egg…endelig..William hadde og Funnet sitt, og minsten måtte sjekke ut hva som var inni egget…no gliste  bare ‘gutten’…Dette likte han….

“Se mamma…eg fikk…! masse gotteri….oj oj..! “

mmmmm….her var mye godt gotteri…


Men så var det enda en som overhode ikke kunne finne sitt påskeegg, og det var Joachim…vel Emilie hadde leitet veldig lenge etter sitt og, for hun ville ha det godt gjemt, men hun hadde omsider funnet det…

Han leitet og leitet, tilslutt ble det tampen brenner …Han kunne bare ikke skjønne hvor det kunne være…plutselig var alle engasjert, de skulle og hjelpe  å leite…men nei…

Men så…plutselig  kikket han OPP…og der…. ha ha …der var det… gjemt oppi treet…han hadde aldri tenkt at jeg hadde gjemt eggene oppi treet….

så etter en lang ‘egg-jakt’ bar det tilbake, for no begynte barne tv og da skulle de kose seg med innholdet i eggene…

vel…ett tulle bilde helt på slutten…ha ha …

‘Seee Mamma…gotteri…’

De var alle godt fornøyd med egg jakten, og mammen var vel fornøyd med at hun rakk så vidt å finne egg, ellers  hadde det aldri blitt noe egg jakt i år på gjengen her…..det hadde vært skikkelig skuffende… Og det var jammen bra at det ble det…..

 

 

 Følg oss Gjerne på Facebook ;’ Huset med de 10 Barna’
 

6 kommentarer

Siste innlegg