Gode hvitløksbaguetter

 

 

Her i huset er hvitløksbagutter til  ulik mat veldig populært ,og det forsvinner alltid fort når vi har det. Hvitløksbaguetter passer til  mye ulikt mat.

Men siste tiden har jeg heller funnet ut at jeg kan jo like godt lage de her hvitløksbaguttene. Da får vi mye mer av det og i tillegg blir det billigere å lage selv.

Så for en stund siden prøvde jeg meg på hvitløksboller/rundstykker ,og de falt veldig godt i smak. Denne gangen formet jeg de bare litt annerledes og laget de som små baguetter. Og fortsatt veldig populære. Om en lager dobbel deig,så er de og fine å fryse ned,så har man det som tilbehør en annen dag.

Det som og kan være fint med denne deigen er at den kan og lages kvelden før og stå og kaldheve i kjøleskapet natten over. ( viktig med med plast over) Om man hart dårlig tid m.m Man kan og forme de kvelden før,eller om morgene. Og så er det  bare å steike  de  til frokost/lunch eller som tilbehør til middag.

 

Det er en enkel deig,men det best er å ha en kjøkken maskin for deigen må elte minst i 10-15 minutter. Det gir best resultat.

 

 

 Oppskrift på Hvitløks baguetter

 

-6 dl melk

-1 egg

-1/2 pk gjær

( om deigen skal kaldheve i kjøleskapet til dagen etter, er det nok med enda en halvdel av den halve gjæren- altså ikke mye gjær..)

– 50 g sukker eller 2 ss honning.( Jeg brukte en honning jeg hadde stående i skapet)

-80 g smør

-1 kg mel  pluss  mel til utbaking

 

 

Topping på baguettene

 

-3-4 fedd hvitløk

-200 g smør

-dill eller kruspersille

-litt ost

 

 

Stekes 200 grader i 15 minutter

 

———————————————————————————————————————————

 

 Da er det bare å finne frem det man skal ha for å sette i gang bakingen

 

 

 

 

 

 

Først blandes både melk,egg,sukker/honning sammen ,deretter melet litt og litt,og til slutt smør i terninger litt og litt,men ikke før du har eltet deigen  i 10 minutter,altså mot slutten.

 

 

 

 

 

 

Mens alt eltes godt i en kjøkkenmaskin minst 10-15 minutter til en smidig deig,kan toppingen på baguettene lages.

 Hakk hvitløk og dill/persille og bland det deretter med smøret,la det stå kaldt.

 

 

 

 

 

 

 

Her er alltid hjelp å få her i huset  når det nevnes baking,og denne lille blide frøkena  bare elsker å bake

 

 

 

 

 

 

 

Del deigen opp i emner og trilles  ut til baguetter,lag to snitt i hver baguett. Det er her hvitløksmøret skal oppi.

 

 

 

 

 

 

Deretter fylles snittene med hvitløksmøret

 

 

 

 

 

På toppen støes litt revet ost

 

 

 

 

 

Når de er ferdig hevet , så er det bare å steke de i ca 200 grader i ca 15 minutter,til de er gylne.

 

 

 

 

 

 

super myke og gode hvitløksbaguetter  er klare….

 

 

 

 

 

Kan spises som de er,ha til frokost,lunch eller som tilbehør til ulike middager,eller andre retter.

 

 

 

 

 

 

Her var hensikten med å lage de for å ha de som tilbehør til middag.

Og  på menyen denne dagen var det kyllinggryte og ris/salat. Da var hvitløksbaguettene veldig gode  å ha til.

 

 

 

 

 

 

den andre delen blir fryst ned og varmes lett i stekeovn en annen dag det passer til som tilbehør, Annbefales,veldig gode !!!!

 

 

 

Følg oss gjerne på Facebook :’ Huset med de 11 Barna’

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg