No vet vi det endelig

 Etter mange uker så vet vi no endelig når pappan her i huset skal ‘ legge seg under kniven’ og operere bort kreftsvulsen han har i magesekken. Etter det  forrige innlegg som handlet om att pappen var på en undersøkelse/røngten på Sentralsykehuset av magesekken,rettere sagt , bildediagnostikk av mageregionen.Så skulle han få ett svar på de bildene noen dager senere av Overlegen.
 Egentlig skulle han møte på sentralsykehuset på samtale med overlegen,der de skulle gå igjennom bildene som ble tatt og informere hva som skulle skje videre ang operasjon m.m  Men det var veldig vanskelig akkuratt den dagen å komme til samtale på sentralsykehuset, så da ble det heller en samtale via telefonen men det gikk helt fint det. Overlegen kunne informere atter en gang att , Ja det blir operasjon,vi skal fjerne denne svulsen,om ikke kan levetiden forkortes, tross att det er en snill kreftsvuls.  Det er og atter bekreftet att det  ikke er funnet noe spredning.og operasjon vil finne sted innen 2 uker.  etter operasjon måtte han nok bli der litt,og han måtte og være under tilsyn i ca  15 år frem  i tid.Men  no ville han gi pappen videre til de aller beste kirurgene på dette området i landet.Og de er på Ullevåll. De skulle få se på bildene og vurdere situasjonen og gi pappen beskjed for hvilken dag det vil bli operasjon. Så da var det bare å vente da til en kirurg tok kontakt.Og på fredag før helgen ringte en kirurg til Pappen. Vi ønsker att du skal komme inn her på mandag for å ta enda ett nytt CT bilde av magen,vi vil gjerne ha ett helt ferskt bilde. Når man skal ta CT bilde av magen må man ikke spise de 6 siste timene før undersøkelsen. Vel det glemte jo helt Pappen..ha ha ha så han kom på det akkuratt når han hadde spist…Å nei…han måtte ringe til de å høre om timen måtte utsettes.De regnet på det og fant ut att undersøkelsen skulle foregå 4 timer etter,så da skulle  det gå greit. Så da var det avsted med toget til Oslo igjen for å Ta et CT bilde av Magen. Det er ett røngten bilde.

 

Da var det å ta en ny tur i ‘trommelen’ – begynner å bli en vane dette her med trommelbesøk…ha ha

 

 

 

 

 Etter en halv time var det gjort. Så var det bare å reise hjem igjen å vente på att kirurgen skulle se på bildene. Dagen etter ringte kirurgen ,altså i går, og han hadde no sett på bildene og  operasjon ble bestemt neste Onsdag 15.juni. Han skulle allerede på Tirsdag innlegges for div. prøver,samtale og informasjon i forbindelse med operasjonen. Operasjone kunne bli litt komplisert under ingrepet  for Kreftsvulsen ligger veldig vanskelig til. Det var og risiko for komplikasjoner etter operasjoner ,det er fordi det er så mange blodårer rundt der de skal operere og det kan bli lekkasje både her og der og blødninger. Uansett han måtte ligge inne minst en uke etter operasjonen og mulig 2 uker. Blir det evnt komplikasjoner under operasjonen må de mulig fjerne hele magesekken. Men dette kan de ikke  vurdere før de gjør inngrepet.vel det med å fjerne magesekken kan no være positivt det..absolutt fin måte å slanke seg litt på…ha ha ( sitat Trond Helge) 

” jajja” sier Pappen  med ett sukk…etter denne telefonsamtalen med kirurgen … ” Da blir det en ny  runde da på sykehuset der jeg kommer til å  savne dere alle her hjemme…der jeg må sikkert gråte noen skvetter og ikke minst alle tankene som nok kommer .” og det triste av alt er att han får ikke gå på en eneste avsluttning med skole barna ,for de pågår neste uke…..Men sånn ellers så er han  mer forberedet denne gangen  enn forrige gang. Vi får bare besøke han flere ganger, han får ta med seg en bok eller to , og ikke minst laste ned musikk på tlf  og ta med ørepropper…ha ha så vil det ikke bli så lange dager åleine på ett rom.

Men no har vi fått bilen opp å gå og vi får jobbe videre de nærmeste dagene med  bruktbutikk prosjektet som snart skal åpnes. Det har vært lite jobbing der siste ukene siden vi ikke har hatt bil.Men no er det full gass !! og så får Pappen noe annet å tenke på frem til tirsdag .

 

 

Følg oss gjerne på Facebook ; ‘ Huset med de 10 barna ‘

2 kommentarer
    1. Kjære alle sammen. Først til deg Esther, du er en fantastisk skribent.. jeg og mannen min leser bloggen, og har sagt til hverandre mange ganger at du må skrive en bok, eller kanskje flere bøker. Tekst og bilder er jo bare fantastiske.. blir “glad” av å lese det, både de gode skildringene om familien og om pappen. Du må gi Trond Helge en god klem fra meg, får lov å si det sant ? Vi ber og tenker på han hver dag. Lykke til med arbeidet og oppstarten av bruktbutikken, Esther. William : Grattis med ny sykkel. Anne-Lise

    2. kjære kjære snille deg Anne Lise…. tusen tusen hjertelig takk for alle gode ord…du er jo bare skjønn. ha ha må le og…ser dere foran meg…du leser høyt og knut hører ha ha … vel..er nok ikke så flink har faktisk fått en god del kritikk for att jeg skriver for personlig,att jeg skriver så mye feil og har for mange bilder og for lange innlegg osv…alt er galt liksom….men har jo og sagt att denne bloggen er for oss som en minne bok…eller en fotobok…veldig kjekt å gå tilbake å se hva vi gjorde da og da… tusen takk for att du står sammen med oss i bønn og pappen gir mange gode klemmer tilbake… vær rikt velsignet og takk igjen for alle gode ord…

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg