For noen uker siden hadde coop OBS her 40% på all citrus frukter.Så da kjøpte vi noen sitroner og lemon .De fleste barna her i huset liker veldig godt sitron,ja faktisk bare å spise det,men og ha det i ulike sammenhenger.Det er b.l.a veldig godt å ha med seg ‘sitron vann’ som drikke på skolen,da fyller man flasken med vann og putter oppi mange skiver/biter med sitron.friskt og godt.De har det og bare med seg som en ‘frukt’ i matboksen. Og en her liker faktisk å ha det på brødskiva i toast jern…ha ha men det er jo en frukt så det er jo sunt,og man får i seg masse c-vitaminer. Sitron holder seg og lenge om det ligger kjølig.Og da jeg kjøpte de tenkte jeg og att jeg skulle spare de til påsketider,for det er mye godt man kan lage om man har sitron i hus.. Desserter,kaker,smootie m.m Friskt og godt er det og. sitronkake i langpanne er veldig enkelt og kan fint tas med på tur,og noe barn liker godt og,iallefall her i huset.Passer og fint no når det er påske.
SAFTIG SITRON KAKE I LANGPANNE
350 g smør
400 gsukker
4 stk egg
3 dl melk
450 g hvetemel
3 ts bakepulver
2 stk Sitron, skall og saft
Glasur.
2 eggehviter,melis og noen dråper sitronsaft.
smør og sukker vispes sammen mens ett og ett egg tilsettes
så røres melk og mel omenann inni røren
bakepulver og rivet sitronskall røres til slutt inn.
kle en langpanne med bakepapir og hell røren oppi,stekes på 175 grader i 35 min.
Når kaken er avkjølt smøres glasuren over og sitronskall et raspes og strøs oppå.
mmmm,server og nyt…gjerne til ettermiddagskaffien,på tur eller bare om man har lyst på noe godt.
Prøvde og ut en ny oppskrift,på en sitron pai,den såg veldig frisk og god ut. Alltid artig å prøve noe nytt og den var faktisk utrolig god,så den annbefales virkelig, og spesielt den sitronkremen og marengsen i lag er utrolig friskt.Det er visst en slager i Amerika sies det.og det skjønne jeg godt- den var farlig god.
SITRONPAI MEG MARENGS (LEMON PIE)
Paibunn
3 1/2 dl mel
100 g smør
1/2 dl sukker
1 eggeplomme
1 sitron,sitronskall og sitronsaft
Eggehviten fra eggeplommen pensles på paibunnen
Sitron krem (lemond curd)
1 sitron ( saften og revet skall )
100 g sukker
125 g smør
2 egg
Marengs
3 eggehviter
100 g sukker
Start med å lage Pai bunnen.
bland mel,sukker,smør og revet skall av en sitron sammen…
Tilsett eggeplommen og sitronsaften fra en halv sitron, samle deigen og la den kjøle seg litt i kjøleskapet
sett på steikeovnen på 200 grader så lenge.
Trykk den så ut i en paiform,godt oppetter kanten og steik den i ca 15 min,til den er gyllen,når den er ferdigsteik pensles sammenvispet eggehviten fra eggeplommen over hele paien,da blir den sprø,settes kjølig mens sitronkremen lages.
Så over til sitron kremen: sitronskall raspes og blandes med sitronsaft ,sukker og egg i en kjele,Rør godt over svak varme til sukkeret er løst opp og egget tykner. Ta kjelen av og kjøl gjerne den ned over kaldt vannbad, mens man rører i litt og litt av smøret til alt er smeltet ,bruk gjerne hånmikser .fyll så sitronkremen i paien og sett tilbake til kjøling.
i mens lages marengsen. visp eggehviter og sukker i minst 10 minutter,
Fordel den over paien og sitronkremen og sett paien inn i ovnen igjen,la den stå på 250 grader i få minutter bare til marengsen på toppen har stivnet.avkjøl
pynt gjerne med noen sitron skiver og bon apetit…den er bare kjæmpe god…mmmmm
Jeg synes sitroner er så flotte og dekorative,og ikke minst så friske i fargene,det oser av sunnhet og friskhet av sitronene…..og ikke minst kjæmpe fine å pynte med på kjøkken m.m så kjøp deg noen sitroner til påske ,pass på å ha egg,sukker og mel i skapet og lage noe godt.
Dette aå kjempe godt ut 🙂
Det så utrolig fristende ut! Og utrolig fine bilder. Håper du får en fin og gul påske 🙂
-Gjerne ta en titt innom min nye blogg
den ser så deilig ut! dette skal jeg prøve meg på! liker å bake kaker jeg. fin blogg og fine bilder
God Påske og håper du tar en titt på bloggen min 🙂
jaaa annbefales…Pixelata:
tusen takk irmaelisabethh: jaaa annbefales virkelig
jaaa annbefales virkelig…kjæmpegode..lisarorvik: