” (Dyre)pensjonat i særklasse” det er Dagens avis overskrift i Bergens Tidende !

 Og hvem har ” (Dyre)pensjonat i særklasse ?

Jo.. i følge journalisten i Bergens tidende så er det noe de visst mener  VI har… 

‘smatt smatt’- må nok tygge litt på den…hm hm Joa likte absolutt den overskriften da…

Vel bortsett fra ordet ‘pensjonat’ da … vi er nok ikke akkurat noe pensjonat egentlig da, men hadde fint likt ‘ privat dyre hotell’ i særklasse….ha ha ha ha 🙂 🙂

 vel la oss begynne på begynnelsen…

Vi er absolutt en familie som elsker dyr. vi har hatt dyr i mange mange år og vokset opp med dyr.

En venninne til Caroline trengte pass av hunden sin og hadde lagt det ut på nettet. Caroline ville gjerne ha passet den,men den var ikke vandt med barn ,og da gikk jo ikke det.

så kom mamm’en på att, jammen vi kan jo hjelpe med å passe andre folks  dyr …vi har jo så seint ferie i år likevel att då kan jo barna her ha noe å gjøre på hele juli…

så annonsen ble fort skrevet og lagt ut.

I annonsen skrev caroline ‘Dyrepass i Ferien’

Om noen trengte dyrepass i ferien, så bor vi på landet, vi har over 4 mål inngjerdet område med bare skog og fjell rundt over alt.her vil dyrene få løpe fritt,få omsorg,kos,turer og ikke minst føle seg hjemme.Men de må gå sammen med barn og andre dyr…

 

Og allerede samme kveld kom det flere henvendelser.Flere som ikke ville ha hundene sine på hundepensjonat for der må de ligge mye i bur og får bare en lufting for dagen ,(noen plasser to)… og det har ikke alltid eiere lyst att deres hund skal ha det.Mange blir nervøse etter slike opphold.Mange hadde heller enda ikke fått plassert hunden sin/dyret sitt til de skulle på ferie og plutselig så kommer denne annonsen opp.og flere sa vi hadde reddet ferien deres.Folk har vært super positive og veldig glade og takknemlige.

 

Men vi ville legge trykk på att her vil de rett og slett fungere i ett helt vanlig hjem som hunden fra før er vandt med.De må jo få være på ferie dyrene og.

Vi hadde ingen planer om å ha noe hundepensjonat eller noe kennel av noe slag,men bare helt privat pass av hunder/dyr mens eier er på ferie.Att de kan være trygge på att her får de alt de trenger .

Men det er og en annen side av saken.

Siden mammen her har valgt å være hjemme med de 3 minste barna,og går i ulønnet permisjon,så har vi   bare en inntekt. Barna her ble tidlig informert att en ferietur i år var nok vanskelig å få til pga økonomien.Og når pappen i tillegg fikk en høy restskatt,såg det iallefall umulig ut.

Vi har i mange år hatt campingvogn,for det har vært en billig og super måte å ferier på med mange i familien,og utleggene er stort sett bare diesel på bilen og opphold på  campingplasser.

Men i år var det ikke budsjett til det en gang.

Så når denne ideen om å passe andres dyr i ferien,så såg vi med en gang att dette kan bli en super sommer jobb for barna,så de kan jobbe og tjene penger selv til en ferie tur.

Og fra første hund kom og etterhvert når det kom flere har barna jobbet og vært kjæmpeflinke. De har gitt hundene mat ,gått på turer,koset og leket med de osv…

Det er Caroline som har hatt ansvaret for kontakter og inntak,og barna vært hjelpere,mens mammen har hovedansvar for alt.

Det artige er att hundene har sklidd rett inn i familien og har fungert Her i hjemmet som de ellers gjør fra sitt hjem.De er med på alt, bade/grille turer,bilturer,skogsturer,turer på butikken,og filmkvelder der alle ligger å sløver på sofan, Det har vært mye lek og kos  ja,og det har gått med noen baller og pinner ….Og ikke minst har hundene fått ligge å sove hvor de vil i huset,selv om flere har med bur.

Her har vært mange ulike hunderaser og det beste av alt er att hver enkel har en egen herlig personlighet. å se hengivenhet og glede fra hunden får en i godt humør.Man blir rett og slett glad i hver enkel og det verste har vært å levere de fra seg igjen…  

Og vi synes jo att det var arti’ att avisen hadde lyst å komme en tur.

Men det litt dumme oppi alt var att det var visst regler fra mattilsynet om å passe dyr,selv om det er i privathjemmet.og det visste ikke vi noe om.Så no har vi måttet stoppe inntaket av dyrepass,men det har uansett hvert noen morsomme og minnerike uker for både liten og stor.

 

Ruben synes det er gøyt å komme i avisen-

 

Bildet ble visst så stort att det tok visst midtsiden i avisen 😉

 

Emilie som poserer for fotografen ,hun kastet druer til BAGERA, som hunden tok i mot spyttet ut igjen.

Dette er en hund som elsker å leke med ball og pinner.

 

 Fotografen og Journalisten ville att vi skulle alle komme ut så de kunne ta ett bilde av hele familien sammen med hundene som vi passer.

 

 Når barna her går på tur med hundene,pleier og de minste å være med på tur…men i vogn.

JEMIMA er vår egen hund og den er ikke alltid like glad i å gå på tur,så den får fint plass i vognen.

 

 

 Journalisten som gikk rundt på spørrerunde om navn og alder på alle her… Her er det Miriam som blir spurt…

 

 En ivrig TIKO som vil gå på tur.

 

 

 Fotografen som vil samle oss til ett bilde…

 

 Vi har hatt bortimot 20 henvendelser,og det har ikke bare vært hunder,men og kaniner og katter.

Vi har hatt på det meste 8 hunder samtidig ,men oppi 13-14 totalt i løpet av de 4 ukene.og to kaniner.

 

 BAGERA er en stor og sterk hund,men supersnill ,så Rebekka har pleiet å gå på tur med den.Hun er og stor og sterk 🙂

  Og tilslutt klarte fotografen å ta bilde av hele gjengen 🙂

 

Tusen takk for besøket ‘Bergens Tidende’ det var skikkelig koselig.

Det kommer og ett innlegg seinere her på bloggen om hundelivet vi har hatt her i 4-5 uker…mye morro med ‘menneskets beste venn’ 🙂 

se gjerne innlegget på bt.no ; http://www.bt.no/nyheter/lokalt/Pensjonat-i-sarklasse-3403978.html

 

Følg oss og gjerne på Facebook ; ‘ huset med de 10 barna ‘

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg